Přejít na obsah
Plavidla.cz

Identifikace uživatelů fora

Anachy

Doporučené příspěvky

Kuci, bohuzel dodavatel, kterej nakonec vlajky vyrabel se ukazal jako jeden z ne zrovna nejrychlejsich. Snad dvakrat do tejdne jsem jim volal a popohanel. Zrejme necelych 100 vlajecek pro ne nebyl velkej kseft a tak se k tomu i staveli. No nicmene koncem minuleho tejdne byli jiz vlajky hotove a odeslany adminovy, ktery je bude rozesilat spolecne se samolepkama, podle toho kolik ceho kdo bude chtit. Jeste domluvim s adminem podminky zasilani, protoze to si samozrejme urcuje admin ale neni to nic nezajimaveho. Bohuzel adminovi jsem dnes rano volal a ma tento tyden dovolenou, tak prosim mejte jeste chvili strpeni. Ani ja jsem si nemyslel, ze to bude trvat tak dlouho :(
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 2 weeks later...
  • Odpovědi 205
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj Kuci

Takze vlajky jsou jiz konecne v e-shopu a muzete objednavat zde:

http://www.elektrolode.cz/17051-vlajky-a-samolepky/

Jeste vzkaz od admina

" Kdo při objednání napíše do poznámky v objednávce své uživatelské jméno z fóra na plavidlech, tak si může vybrat 3ks samolepek zdarma a kdo ještě zvolí platbu převodem na účet má zdarma poštovné. Bude rozesláno v obyčejné obálce"

Odkaz ke komentáři

Dneska jsem vykonal objednavku. Zvolil a dopsal jsem vsechno jak Admin doporucil.

Snad se to povede vyridit, abych mel za tyden vlajku na lodicce na Slapech, abych mohl "reprezentovat". :) Samolepky nahodim i na auto, at se pozname.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

tak jsem taky objednal-akorat jsem trosku zmatenej ze zpusobu jak ji pripevnit-vlajku mam navlecenu tunylkem na žerd a zajistenou vrutem-tady bude muset byt nahore nejaky krouzek a dole delsi šnurky?-pokud ma nekdo foto jak to ma byt spravne-dejte to sem-ono celkove-kazdy to ma jinak-sice neco se najde v literature ale....... Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Ja to mam na stangli pod ceskou vlajkou. Takze horni vlajku mam prichycenou nahore provazkem. Spodni provazek z horni vlajky mam privazanej do ocka plavidel a spodnima snurkama z plavidel zase prichyceno ke stangli. Fotku nahodim vecer az budu na pc.
Odkaz ke komentáři

Citovat
Ja to mam na stangli pod ceskou vlajkou. Takze horni vlajku mam prichycenou nahore provazkem. Spodni provazek z horni vlajky mam privazanej do ocka plavidel a spodnima snurkama z plavidel zase prichyceno ke stangli. Fotku nahodim vecer az budu na pc.

pokud se chceš chlubit tím, jak se nevyvěšují vlajky, tak to sem dej

Odkaz ke komentáři

Kybicovat dovede kazdej. Nikde jsem tady nerek ze se chci necim chlubit, nestudoval jsem jak maj byt vlajky umisteny, protoze je mi to jedno a dal jsem ji tam, kde jsem mel misto. Jinam davat nebudu, protoze nechci mit na lodi XY vlajkovejch drzaku.

Spis jsem tim chtel rict, ze staci skrz horni ocko protahnout provazek a muzes ji privazat kam chces.

http://nd05.jxs.cz/699/166/fff24aea0e_87632631_o2.jpg?1344189698

Odkaz ke komentáři

Když jsme u těch vlajek, mám otázku.

Jaké je správné umístění pod sebou naší státní vlajky a třeba chorvatské při plavbě v Chorvatsku.

Viděl jsem že někdo má nahoře naší a někdo chorvatskou.

Může to někdo znalý problému objasnit. Myslím že nebudu sám koho to zajímá, a jestli ano tak sorry.

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

Ja teda v Chorvatsku nepluju, ale nedavno jsme se s kolegou v praci dohadovali, kde ta vlajka CR vlastne ma bejt umistena (myslim i tady v CR, kdyz ji vozim) a nejak jsme se dobrali toho, ze urcite vzadu a mozna napravo.

Jak to teda spravne ma bejt? Mela by mi v kratke dobe prijit vlajka plavidel a ja trubka nejenze nemam pro ni "stozar", ale ani nevim kam ho dat, k vlajce CR se nevejde.

Mimochodem: ted mi volali z e-shopu, sluzby na 1*!

Odkaz ke komentáři

Něco jsem našel tak dávám k dobru :

česká plavidla jsou oprávněna nést při plavbě na vodní cestě českou státní vlajku. Za česká plavidla se považují plavidla evidovaná v plavebním rejstříku a vybraná malá plavidla a plovoucí zařízení nepodléhající evidenci podle § 9 odst. 4, která jsou ve vlastnictví osob s trvalým pobytem nebo sídlem v české republice. Plavidla nesou českou státní vlajku na zádi. Na místě určeném pro českou státní vlajku nesmí být vztyčena jiná vlajka nebo znak. Při použití vlajek na plavidle je nutné dbát toho, aby tyto vlajky nebyly větších rozměrů než česká státní vlajka, která musí být s nimi současně vztyčena.

Pokud není vyvěšena státní vlajka, nemůže být vyvěšena ani jiná!

Takže jsem se ještě dočetl. že vlajka kde je loď registrována by měla viset uprostřed , vlajka zdvořilostní napravo což je vlajka státu kde se zrovna plavidlo ocitá a plaví.

Odkaz ke komentáři

Koukám, Anachy byl rychlejší. Tak jen doplním: jistě jste si všimli obratu “ a vybraná malá plavidla“. Vybranými plavidly se smyslu řPB myslí SPS, policajti, armáda, hasiči apod.

Tedy o nás ani čára. V minulým režimu nikdo fangli nevozil, neb to bylo zakázané. Já jsem ji vždycky po plavbě z NDR jako zapomněl sundat. Dlouho na mně blbě čuměli, ale tak se to nějak postupně rozmohlo, především u lidí co plavali ven. Protože v Německu vozil vlajku každý, čím větší, tím lepší.

Tedy, jestli vůbec v českém vnitrozemí může malé plavidlo, které není „vybrané“ , vozit státní vlajku nevím. řekl bych, že ne a že to je jen tolerované.

Odkaz ke komentáři

Hele asi se to dá vykládat různě , je tam napsáno plavidla evidovaná v plavebním rejstříku - což splňujeme a "vybraná plavidla" . Pokud by se to týkalo jen těch vybraných plavidel muselo by to být formulováno jinak. Nejsem sice žádný češtinář ale ze slohu jsem měl vždycky za jedna.
Odkaz ke komentáři

Zákon 114/1995 napsal:
(4) Evidenci podle odstavce 3 nepodléhá

a) malé plavidlo o celkové hmotnosti včetně povoleného zatížení do

1000 kg nebo s vlastním strojním pohonem o výkonu do 4 kW nebo s

celkovou plochou plachet do 12 m2 (dále jen "vybrané malé plavidlo"),

Ja myslim ze to je jasny. Vybrana plavidla v tomto smyslu jsou podmerecny kocabky a ne policejni a jine cluny.

Neresi to ovsem moje dilema, kam spravne umistit vlajku Plavidla.cz :)

Odkaz ke komentáři

nedalo mi to a našel jsem návrh změny vyhlášky, nevím jestli už platí. tam v§16 "vybraná plavidla" konečně škrtli. byl v tom maglajs, protože jednou byla "vybraná" policajti a spol, a jinde necky nepodléhající evidenci

http://www.lepsipravo.cz/Documents/T37D-0A083B9C9A74EBF8D4ACF4B26D182805/iiic_-_uplne_zneni_5-3-2012.doc

Odkaz ke komentáři

No uprime, zadny papalase, nebo nejaky pohlavary na lodi nevozim a pokud mne nekdo bude buzerovat za to, ze se nestydim za sve obcanstvi a jeste stale se k nemu hrde hlasim, tak proste ceskou vlajku uriznu, sroluju, hodim do skrine a necham jenom plavidla.

Myslim si, ze toto muzeme resit u statnich vyznamnych lodi. Na nasich kocabkach je to jenom nase dobrovzdani vlasti a za to ti nemuze nikdo rict ani popel.

Az zase budeme hrat nejakej fotbal, nebo hokej, tak se podivejte na auta ovencena ceskejma vlajkama a mam obavy, ze to nikdo neresi, kde ji vyvesit.

Odkaz ke komentáři

tak ted nerozumím já tobě, nebo ty mně. v tom návrhu je, že registrovaná plavidla mohou nést st. vlajku... tedy i my. a není to povinnost, tedy pokud nevyvěsíš nějakou jinou.

nějak mi z toho ale neleze, jestli vlajky denní signalizace se do těchhle vlajek taky počítají. např vlajka lodě nad 7m.

Odkaz ke komentáři

zatimco se tady dohadujete tak jsem si sehnal druhou lyž.hulku na vyrobu žerdě-ve hře jsou dve varianty-dat ji na zrcadlo misto statni vlajky-dat ji nekam pred predni plexi (jakoby u auta na predni blatnik)-akorat porad nechapu vyhodu toho kroužku ale s tim se snad nejak poperu

jo jeste je jedna moznost-porit vetsi lod se ,,stožarem,,

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...
TOPlist