alf Zveřejněno 17. Květen 2012 Sdílet Zveřejněno 17. Květen 2012 Zdravím všechny ...Tak jsem od kamarada koupil gumovy člun sheahawk4 a motor tummler...za pakatel ale jezdí...tak chci vyrazit na vodu,ale nikdy jsem nejezdil,tak jsem nato zvědavy.Dost stranek jsem prostudoval dokonce volal na sps kuli registraci....pry ji nepotřebuju .Ale nikde se nemohu dočíst,zda se mam učit což taknějak dělam,,ty vodní značky,,,a jak poznám jak je třeba potok předemnou hluboký,,,,a jak poznam kdy mužu vjet do té plav.komory a nestahne mě ten proud na ten převis?.....asi budu jezdit sam....a muže se benzín vozit sebou třeba ve nepropustnych nadobach?? Dík za rady....Já vím že je to šílenost ale fakt jsem natěšenej...jsem z pardubic..asi budu plout z Tynce nad labem do pce. tam se mi zda klidná voda na první jizdu...nebo asi nejprve jet na písák?? alf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 17. Květen 2012 Sdílet Odesláno 17. Květen 2012 Ahoj.Tak je videt, ze jsi asi hodne natesenej. Pokud s tim nemas zadne zkusenosti, tak na prvni seznameni bych jel nekam na pisak, kde bude klid a nebo na klidnou cast reky.Co se tyce benzinu, tak asi nejlepsi mas plastovek kanystr, urcite bych to nevozil v nejakejch petkach.Co se tyce hloubky, tak na gumaku to poznas tezko. Na mori je to jasny, tam vidis, na nasich tocich vetsinou je to problem. Pokud nemas hloubkomer, tak kdyz jeden v plavebni draze, neni co resit, kdyz odbocis do nejakeho ramena, ktere neznas, tak asi nejednodusi jet pomalu, hodit padlo do vody a ono ti rekne kdyz narazis na melcinu.Plavebni komory mas nejlepsi se na nich nejprve ohlasit. Kontakty najdes na strankach www.lavdis.cz. Vseobecne pred kazdou komorou mas svetla. Kdyz sviti ted si nejsem jistej jestli jedna nebo dve, proste jen zelena, tak do ni muzes vjet. Ale jak jsem psal, nejlepsi je se ohlasit, protoze muzou cekat na nejakou velkou lod, remorker a ten bych nechtel mit s gumakem v komore za zady.Co se tyce znacek, tak ty se asi ucit nemusis. Samozrejme dobrovolnosti se meze nekladou, takze ..... :-)A tim previsem predpokladam myslis jez. Pokud mas trochu silnej motor, vse bude fungovat tak jak ma, neni velkej proud a nepojedes primo k jezu tak se neni ceho obavat. Pokud vsak jedna moznost selze, tak budes mit o zabavu postarano :).A ja necham prostor jeste nekomu dalsimu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 17. Květen 2012 Sdílet Odesláno 17. Květen 2012 no aspon tech par zakladnich znacek bys mel znat-treba zakaz plavby-usetris si zbytecne nervy az pod tebou zmizi voda a budes padat po hube z jezu-v lepsim pripadea na ty dve zelene budes na labi cekat asi marne-cervena=zakaz,cervena se zelenou=komora se pripravuje,zelena= volnoz komory se vyplouva na zelenou-nekde se taky ty vrata sklapi a mohl bys se povesit za zabradli a jeste par dalsichmas SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 17. Květen 2012 Sdílet Odesláno 17. Květen 2012 Jo pravda spletl jsem si to s cervenyma semaforama. "Jedno červené světlo značí zákaz vplutí. Dvě červená světla pod sebou značí, že komora je mimo provoz." Jinak tady jsem neco nasel, tak muzes studovat :) http://vmp.ic.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Květen 2012 Sdílet Odesláno 18. Květen 2012 Alfe, kolem Pardubic je voda klidna az az. Komory tam fungujou jenom omezene v tydnu, pres vikend temer vubec, krome objednanych proplaveni (ted nevim jestli je Arnost uz provozu, ale pokud neni, tak na komorach nikdo asi ani nebude). Z Tynce do Pardubic se plout neda, protoze v Prelouci bys musel clun pretahovat po suchu. Ne ze by to v tvym pripade neslo. Nejvic mista na gumak mas mezi Opatovickym jezem a Pardubicema, tam se vyradis az az. Pokud to bude casove mozny a budes mit zajem, rad se testovani zucastnim se svoji kocabkou, jeste jsem tam nahore nebyl a chci se tam podivat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alf Odesláno 5. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 5. Červen 2012 (upraveno) http://imb.lide.cz/lide_photo_big/201206/0518/39/4fce4c9d39a67954d7980200.jpg?type=fresh Upraveno 5. Červen 2012 uživatelem alf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 6. Červen 2012 Sdílet Odesláno 6. Červen 2012 Pekne foto, kde jsi test nakonec provedl? Jak to jede? Ten Tummler je uz dost stara hracka ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alf Odesláno 6. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 6. Červen 2012 Test byl na písaku ve stéblové motor je sice stary/tummler/ ale jede jako vínko a tahne vyborně a nikde nekapne...přemyšlel jsem o nějakém novějším třeba hondě nebo johnson ale pry jsou vzduchem chlazené a brzy odcházej že se zadíraj...tak si necham tento zatím..ikdyž kupců na něj je moc když vidí jak jede a je kompletně přetěsněný.. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 6. Červen 2012 Sdílet Odesláno 6. Červen 2012 mas recht-nic neprodavej-uz se tesim az se prijedes pochlubit-co treba 16-17.6 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
44franta Odesláno 6. Červen 2012 Sdílet Odesláno 6. Červen 2012 Fak hezká fotka,pěkná voda. Na ty aspoň základní předpisy a značky se určitě podívej. škoda že jsi tak daleko taky bych ho rád vyděl naživo. Vodě jsem taky uplně propadnul a neznám lepší relax. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 6. Červen 2012 Sdílet Odesláno 6. Červen 2012 Až se Ti povede ohnout šavli tak se ozvi. Mám jednu i s vrtulí a je mi jí líto vyhodit, milerád jí dám zadarmo. Ať ještě poslouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alf Odesláno 6. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 6. Červen 2012 (upraveno) To se nestane protože vyvyjíme specialní uložení aby se neohnula fotka bude do tydne zde...a také bude perfektní zakladní deska..ten origoš je na nic...ale pokud ji budeš vyhazovat tak ji samozdrějmě beru..pro sichr... :) řízení člunu je jamozdřejmě kormidlem 30x15cm... Upraveno 6. Červen 2012 uživatelem alf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 Ahoj,tvoje nadšení a snažení mi připomenulo dobu asi před patnácti roky. Od mládí jezdím na Jadran a vždycky jsem toužil po nějakém plavidélku.Prachy tenkrát nebyly a ani zdaleka takový sortiment jako dnes. Protože jsem od přírody kutil, tak jsem vymýšlel nějaké řešení, člun jak máš ty a k tomu nějaký motorek ze sekačky nebo mot. pily. Jednou jsem se v Sukošanu setkal se Slováky, kteří se na takovém plavidle "proháněli" okolo břehu. Pak se mi podařilo sehnat nekompletní Orlík, který jsem sice oživil ale nechladil. Byl poučen, že to má otevřený magneto a jak si to čichme ke slané vodě tak už to nenastartuju. Mám ho ještě někde schovaný, kdyby měl někdo zájem, tak je to zadara. Poznal jsem, že tudy cesta nevede,dal dohromady nějaký prachy a koupil sice maličký ale plnohodnotný člun Adventure T 260 K a k tomu Mercury4Hp. To bylo radosti!!! Měl jsem ho tři roky a je to jako s prvním dítětem... Následoval Suzumar 350 se čtyřtaktní desítkou Suzuki, se kterým už se dalo někam dojet. Za dva roky jsem pořídil nový komplet Ribs 4m a k tomu Suzuki 25RL. I když je to slušná lodička už se mi v hlavě honí zase něco lepšího. Asi jsme všichni stejmě potrefení... Věřím, že na tom budeš stejně a přeji hodně úspěchů . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 (upraveno) Vladimíre, já bych do sbírky, prosím!!!!!! Upraveno 7. Červen 2012 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 Ahoj,tvoje nadšení a snažení mi připomenulo dobu asi před patnácti roky. ..........Mne se strasne libi, ze jsme vsichni prakticky tak nejak zacinali stejne. Gumak s malym zavesakem :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 Jo-jo jen ten postup teď už nějak ustrnul :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 Ja ne, mam radsi laminatky. Zacinal jsem teda na Luznici, jeste ji mam na pude. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 Nojo, kdyz ono uz moc neni kam. Samozrejme kazda lod je mala a dalo by se uzivit zase neco vetsiho. Jenze pokud chces neco jeste relativne jednoduse premistovatelneho na privesu za autem, tak to neni na zadnej parnik. Takze radsi vylepsovat a zvelebovat to co mame :).Viky, vis co se rika o te vyjimce :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 Hm, já jsem gumák nikdy neměl... ale Tumlera jo, a zase mám, oba starýho i novýho..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 (upraveno) Docela mne pobavilo v Kralupech, nekdo tomu rikal "motorovej fendr". Jinak k nafukovacim plavidlum mam odmalicka odpor kvuli sve lenosti. Clovek se na tom nadrel jako kun a stejne to nikdy nejelo.To nas barely vybaveny tanker plul dycky lehce a fajne, stacilo pohladit vodu padlem, snesly se i podobne genialni napady jako vylet z Rataji proti proudu Sazavy na Stemberk a zpatky, coz teda uz zavanelo sportem...Akorat kdyz jsem pak zkusil kanohenu na Labi, pripadal jsem si jak mravenecek v bazenku, tak jsem musel z bezpecnostnich duvodu upgradovat. Upraveno 7. Červen 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 7. Červen 2012 Sdílet Odesláno 7. Červen 2012 (upraveno) Fendr jsem tomu říkal já.Můj začátek byl u pramice na ryby dlouhé 260cm,kterou jsem koupil po prodeji motorky na které jsem si už nepřipadal bezpečně.Po necelém půlroku jsem už měl pramici 4m dlouhou a elekromotor byl nahrazen 4HP Evinrude.Ještě ten rok jsem koupil Sport 50 s Johnsonem 20 na kterém jsem odjezdil skoro celou další sezónu.Na konci sezóny už byla moje Mona,což byla menší kajutovka asi 5M dlouhá.Byla malá a tak šla do světa ještě před další sezónou,kdy už jsem měl Albatrose.Letos mě napadlo,že už mám toho vrčení za zadkem dost a tak mám plachetnici.Co bude dál?To je zatím ve hvězdách.PS:Zase mám motorku.edit-Fendr mám taky ale s 10HP motorem. Upraveno 7. Červen 2012 uživatelem fishmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 8. Červen 2012 Sdílet Odesláno 8. Červen 2012 Ahoj Alfe, udělej si někdy o víkendu výlet a zajeď si na dalešickou přehradu (není to pro tebe zas taková dálka). Já "su" z Brna a poznal jsem tu krásu až když jsem tam zkoušel první člun. Ani se mně nechtělo věřit že mám takovou krásnou přírodu skoro za rohem a vůbec o tom nevím. Všem vřele doporučuji. Kdo to tam zná, určitě mi dá za pravdu. Ještě ale pozor na policajty, občas to projedou a někoho vyberou, protože tam každý stejně lítá ve skluzu. (Loni jsem to byl zrovna já, mají jednotnou taxu "pětikilo" což ale za tu srandu určitě stojí.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alf Odesláno 9. Červen 2012 Autor Sdílet Odesláno 9. Červen 2012 Ahoj jasně že zajedu už se těším ...ješte jsem to dal na tyto stranky ale tam mě odsoudili...http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=113281#113281 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 9. Červen 2012 Sdílet Odesláno 9. Červen 2012 Nic si z toho nedělej, posměváčci se najdou všude. Ale stejně brzy poskočíš o příčku výše a koupíš něco pevnějšího. Dnes je toho spousta za málo peněz. Je to sice čína ale není to vůbec nic špatnýho, dnes se tam vyrábí lodě, že se nestačíš divit.Nebo se dá koupit něco jetýho. Nevím odkud máš informaci, že by se nějaký motory zadíraly a vzducháč je pokud vím jen Honda 2,3Hp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 9. Červen 2012 Sdílet Odesláno 9. Červen 2012 ještě k té Dalešické přehradě. Na www.lodni-servis.cz v rubrice služby je Dalešická přehrada v galerii pěkných fotek. Tak na to koukni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se