Přejít na obsah
Plavidla.cz

R-430 a jim podobne (Romana 430, Seemaster 430, Mystraly 430)

viky_cz

Doporučené příspěvky

Koukam, ze se nam to tu rozrusta, tak zalozim novy tema.

Dobrý den , mám dotaz na VIKI CZ . Koupil jsem si malý člun s kajutou , a ten se až velice podobá tomu , co má Viki Cz v profilu na obrázku .

Já jej koupil v Mělníce , původně to měl být nějaký projekt elektro lodě . Moc se mi líbí , moc se těším na vodu , ovšem zkušenosti malé - gumák Z-Ray 2.5metrů a motor Johnson2.5HP . Tak bych rád získal nějaké zkušenosti s touto lodičkou , třeba jaký motor , krátká nebo dlouhá noha atd. Za každou radu , zkušenost , postřeh ohledně tohoto člunu budu velice vděčný , mám to kousek do Týnce nad Labem a co nejdříve bych se v tamní nové a hezké maríne spustil na vodu :-) .

Pavel

Pavle, zkus sem hodit fotku nebo poslat odkaz, at vim jakou mas verzi. Tahle lodicka se vyrabi v mnoha variantach a kazda je trochu jina. Mimo jine treba vetsina z nich je na douhou nohu, i kdyz ja mam zrovna kratkou.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ted ctu ten Pavluv prispevek....

Prvni dobra zprava je, ze 2.5HP motorek s tou lodickou udela aspon 9km/h a klidne se na Labi da pouzit. S 5HP motorem trvale jezdim na 1/3 plynu.

Na jizdu ve skluzu ovsem udajne potrebuje aspon 15HP (ja jsem videl teda s 15HP jet vicemene ve skluzu Seemaster 430 plne obsazenej, takze muj odhad je 8-10HP v jednom cloveku).

Vicemene teda nema cenu tam pro courani po vode davat silnejsi nez 3.5 az 4HP, jinak je tu registrace a to vsechno kolem. (Coz ja aspon prozatim podstoupit nehodlam.)

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Ahoj , s tou nohou je to asi divné , mám na zkoušku pujčený Johnson 4Hp 4T , nohu má krátkou , ale stačí to , chlazení je pod vodou , vrtulka celá pod lodí , tak snad to tak může být?Ale zadek lodi je 456mm, to by prý mělo být na dlouhou nohu. O víkendu nafotím a dám sem fotky , bohužel bude loďka na vozíku a ne na vodě....
Odkaz ke komentáři

456mm je skutecne asi na dlouhou nohu, i kdyz je to takovy divny, melo by to bejt spis 500mm, jestli se nepletu. Az si nekdo sedne na prid, tak ti muze vytahnout chlazeni z vody a budes mit problem. Ja mam na kratkou nohu vysku zrcadla 380mm a je to tak akorat.
Odkaz ke komentáři

• 4 years later...
ahoj všem ,po delsi dobe se zde zase ukazujuale nerikam ze nectu prispevky i kdyz nic nepisu :-) , jiz drive sem tu resil koupi lode, ale jak uz to tak byva rodina samozdrejme potrebovala neco jineho a tak sem si vymohl alespon nafukovaci clun 330 cm a 5hp mercury, ale zacinam se opet po necem porozhlizet, a po dlouhych uvahach a badani, sem dosel k tomu ze je pro mne nejvyhodnejsi lodka co nejlehci pro prevoz a s kajutou, pac manzelka moc nesdili me nadseni , tudiz na ni prespim jen ja max se dvema detma . a romana 430 a ji podobne by byly asi nejvhodnejsi, vaha'/cena vleku pro ni, a provoznich nakladu pro 5Hp motor (silnejsi asi nechci, nebudu to registrovat) mi vychazi nejlepe, nebo neco podobneho do max 500 kg. jeste se mi libi http://azboat.cz/kajutove-cluny-lode/46-m-460-ka.html ale tam mi prijde kajuta uz dost mala , nebranil bych se necemu starsimu z holandska ale na druhou stranu to co vrazim do rekonstrukce bude stejny jako cena nove napr. romany u nas. pripadne kdyby nekdo vedel kde se da koupit romana v polsku nova za slusny peniz. moc dekuji za cenne rady. :-)
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Jugoši ho dostanou. I když je to spíš takový polokluz. Koukni na video zde.

http://arbanautika.hr/arba-500/8-pasara-arba-5oo.html

mají ale na zádi nalaminované dve komory

Tady je to pěkně vidět

https://ribolovnajadranu.hr/arba-500-electro/

Zato český prodejce asi spadl z višně

http://www.hondastroje.cz/marine/lode-a-cluny/rekreacni-lode-a-cluny/laminatove-lode-mazury/mazury-485-k

Jinak Kormorána jsem si přivezl vloni, tak letos snad už vypluje. Máme ho právě na řeku, Baťák a všude kam nechceme tahat velkou loď.

Upraveno uživatelem bobes
Odkaz ke komentáři

• 3 years later...
  • 8 months later...
Ahoj, určitě dlouhá noha. Když pojedeš sám vzadu, tak snad v pohodě, ale další člověk na přídi už by byl problém.
Ahoj , s tou nohou je to asi divné , mám na zkoušku pujčený Johnson 4Hp 4T , nohu má krátkou , ale stačí to , chlazení je pod vodou , vrtulka celá pod lodí , tak snad to tak může být?Ale zadek lodi je 456mm, to by prý mělo být na dlouhou nohu. O víkendu nafotím a dám sem fotky , bohužel bude loďka na vozíku a ne na vodě....
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...