Přejít na obsah
Plavidla.cz

Příjem DVB-TV na lodi

dragon333399

Doporučené příspěvky

Jaké máte zkušenosti s příjmem televize na lodi? Já jsem bezúspěšně zkoušel antenu "gumák", pak "koronu" viz např. http://www.t-cz.com/tv-antena-korona-napajeni-12-24v-do-automobilu_d2408.html

To bylo trochu lepší, příjmám 4 programy, ale dost nekvalitně. Máte někdo zkušenost s: http://www.karavan.cz/poz_antenyx0-pozemni-anteny.htm - těmito tipy antén?

Díky za radu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, řešil jsem to také, vyzkoušel jsem různé typy antén, a nakonec jsem koupil tuhle srandu : http://dvb-t-anteny.heureka.cz/antena-multichannel-tv-1-60k-47db/galerie/ a svete div se jeste se mi nestalo na na rece ze bych byl bez signálu, za ty peníze :) super

http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/6/6430/6430854_6cfbaada622db5b606584c03fc70c3fb/images/antena_dvbt.jpg?ver=2

Odkaz ke komentáři

Hele je to takovej plastovej talíř, když mě to přišlo poštou říkal jsem si, že jsem zase jen vyhodil peníze ale má to super příjem jen se ti nesmí moc točit loď na kotvě a občas jsem například na orlické přehradě musel v zátoce změnit místo, jediná nevýhoda je ta, že musím vždy při změně lokality nechat znovu naladit TV , neboť si to vždy najde signál odjinud. výhodou je že je ten talíř všesměrový, takže se nemusí nijak natáčet, ale ladím, vždy až když loď stojí vyvázána na dvou kotvách nebo na kotvě a ke břehu.
Odkaz ke komentáři

Já jsem taky proti televizi na lodi, nebo v obytňáku, Nic ve zlém, ale když to u někoho vidím, myslím si své, a děti jsem se snažil vždycky naopak zabavit jinak, aby televize měli co nejmíň! Když vidím ty pořady co pro děti dávaj, tak je mi jasný kde se bere madiství násilí !!!
Odkaz ke komentáři

Asi nikdo na lodi nepotřebuje telku, já určitě ne a mého syna zajímaj tak max. kozy a co z nich poteče, páč jsou mu 4 měsíce. Zajímalo mne jen zda je možno na slapech chytit signál na přenosném dvd a to z důvodu toho, kdybych chtěl vidět nějaký důležitý sportovní zápas.
Odkaz ke komentáři

Sice osobně televizi taky nijak nemusím, ale tahle debata začíná vyznívat tak, že se sem už nikdo neodváží dát rozumnou radu aby nebyl rozcupován zastánci "klidného odpočinku". Jenže je třeba si uvědomit, že něco jiného je na loď přijet občas na víkend a něco jiného na ní trávit 200 dní v roce. Ono když mimo sezónu jste na lodi v týdnu a živáčka není v dohledu, tak to celovečerní klidné posezení se zadumaným pohledem do tmy taky není nic moc. Tak ostych stranou - tahle problematika není pro řadu lidí o nic míň důležitá než kterákoliv jiná.
Odkaz ke komentáři

Ahoj i na Slapech používám ten "prima talíř" MULTICHANEL za "ranec" a také mi tam funguje. Ta hračka má zisk 49 db a to asi opravdu. Jinak co se týče diskuze zda TV ano či ne, myslím, že je to věc každého z nás a pokud tím neruším okolí a mám občas chuť se mrknout na zprávy nebo něco co mne zajímá tak je to jen a jen můj problém. Snažím se trávit na lodi co nejvíce času a jak poznamenal taurus forum je od toho aby se poradilo a né abychom se zde napadali co je pro koho odpočinek či jak jej kdo z nás tráví. Já třeba nemám na telku doma a to hlavně přes léto skoro vůbec čas, tak proč bych se na vodě když mám klídek na ní nepodíval :)
Odkaz ke komentáři

Anachy, díky za příspěvek... je to přesně tak. Koukám, že diskuse se strhla někam jinam než jsem chtěl, ale není to poprvé :-) Já se na tv koknu opravdu jen občas, ale docela mne zajímá jak bude a to hlavně v Chorvatsku a tv je jedním ze zdrojů těchto informací. A jestli někdo sleduje nebo nesleduje případně co sleduje, to je opravdu věc každého... v tomto naštěstí dnes máme svobodu. Talíř by mi měl brzo dorazit tak pak písnu jestli se hodí či vyhodí...:-)
Odkaz ke komentáři

Draku, jsem zvedavej jestli tam s tim talirem neco chytnes. Ja jsem prvni rok k notesu koupil DVB-T prijimac a antenku s domenim, ze v dobe digitalniho signalu to placnu na strechu a nebude co resit. Jak pisete, za blbeho pocasi se aspon clovek muze podivat na nejake zpravy, ehm teda si muze zvednout trochu hladinku adrenalinu pohledem na zpravy :). Jenze ejhle po prvnich zkouskach jsem zjistil, ze u ostruvku kde byvame se vubec nechytam. Asi je to zrovna stineny nejakejma kopcema. Takze kdyz jsem tam pul hodiny lital po lodi s antenou v ruce a hledal jestli nekde nechytim aspon trochu toho signalu, tak jsem si rekl, ze mi muze bejt nejaka televize ukradena. Tak snad budes mit v marine vetsi stesti :).

Jinak televizi na lodi nemam, protoze vetsinou travime vikend jenom na baterie a v lete kdy skoro celej den bezi lednice, uz by to asi baterka vubec neudejchala :).

Takze aspon obcas bezi radio.

Odkaz ke komentáři

tomas80, já jsem koupil takovou malou telku s vlastní baterií kterou nabiju (třeba v marině) a vydrží asi 4h. Má to v sobě i DVD a USB , přehrává i filmy z flešky. Jak jsem psal, na tu koronu jsem chytil 4 programy ale nic víc tak prubnu další. No a kdypa tam zase jedeš? Já asi vždy na víkend pokud se počasí smiluje...
Odkaz ke komentáři

Tam kde na slapský vodě kotvím jsem od vysílače cca 25 km a když si vezmu že řeka je mezi kopci tak si nemohu na příjem stěžovat, je fakt, že si nejsem jist kolik pozemních dvbt chytám takže možná, že jsem na tom stejně jako dragon s tou svoji původní koronou :)

ale alespoň to na lodi zapadne a není to nijak na úkor jízdy ani vzhledu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...