Danykopy Zveřejněno 13. Květen 2012 Sdílet Zveřejněno 13. Květen 2012 Dobrý den,mám takový všeobecný dotaz, chci zrenovovat jednu 9 loď a nevím pro jaký pohon se mám rozhodnout. Původně tam byl nějaký motor uvnitř s vývodem na Z-pohon. Mě by zajímalo,jaké má tento pohon výhody nevýhody,např.oproti závěsnému motoru,protože závěsný motor mi v dnešní době příjde jednodušší a levnější řešení a ještě budu mít na lodi tím pádem víc místa. je ještě nějaká další varianta? předělávat dno kvůli vyvedení lodního šroubu pod kýl se mi nechce. Děkuji za odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 13. Květen 2012 Sdílet Odesláno 13. Květen 2012 ahoj to jsem presne resil ja , bud novy motor zavesny , nebo generalka vestaveneho .nakonec jasna volba generalka vestavneho, vysla me na cca 30 tis ( ale delam si to vse sam) a motor je jako novy , nemusel jsem predelavat rizeni ani elektriku a navic vestaveny motor muzes mi v lodi klidne 50 let , kdyz projde technickou :-)zavesny motor ma problem ze v papirech muze by 25 let , kdyz koupis novy a poradny coz na 9 metrovou lod potrebujes bude te stat hodne pres 200tis? pouzity asi koupis levneji ,ale zas se pripravujes o roky co najel nekdo pred tebou a navic nevis jaky byl majitel dobytek , ten pred tebou . Muj predesly majitel byl exelentni dobytek a to mel vlastni autoservis :-)takze tolik laicky okem :-) kazdopadne zasadni informaci si nedal , mas puvodni motor i s Z nohou ? co je to zac? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 13. Květen 2012 Sdílet Odesláno 13. Květen 2012 Ahoj,Pokud máš otvor v zrcadle lodě,doporučuji opět zvolit zabudovaný.jen je třeba zvolit výkon motoru dle tvaru-možné rychlosti lodě a tím i způsobu jejího používání.Téměř všechny použité díly ti mohu dodat-preferuji vzhledem k cenám a dostupnosti zvolit Volvo-Penta typy AQ.....Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 13. Květen 2012 Autor Sdílet Odesláno 13. Květen 2012 V té lodi teď není žádný motor, tu loď teprve chci kupovat a rozmýšlím různé varianty řešení.co jsem tak brouzdal po netu,tak řešení se Z-nohou je dost drahý,ale třeba neumím hledat...loď bych osadil motorem s výkonem 25 až 40 koní,to myslím bude stačit. závěsnej starší motor s 25 koňma se dá sehnat kolem 20 000,-Kč zabudovanej motor když už bych ho tam dával,tak bych chtěl aby to byl dieslák,myslím,že bude mít menší spotřebu nějakej jsem viděl,ale stál něco kolem 30000,-Kč dál tam budu potřebovat převodovku,nebo jak se jmenuje ta věc na zpětný chod,to jsem viděl kolem 8000,-Kč a dále Z-nohu a to jsem viděl tady v čechách za 70000,-jetou,ale v německu jsem viděl i za 10000,-Kč možná že by bylo v tomhle případě koupit nějakej malej člun za 30000,-Kč a ten motor s náhonem přendat...taky nevím jak to pak bude se schvalováním do provozu,u závěsnejch motorů je to asi jasný,ale u toho zabudovanýho nevím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 13. Květen 2012 Sdílet Odesláno 13. Květen 2012 tisickrat resena otazka-jeste nez neco koupis doporucuju kontaktovat SPS-konkretne p.Holub na SPS Praha-ten ti poradi co a jak-hlavne mas jistotu ze ti ta zastavba motoru projde pri technicke-jinak na takovouhle ,,kravku,, bych dal naftu-predpokladam ze ti jde o vytlak-kdyz si tady probehnes inzerci tak tady nedavno byl motor i s vratkou kolem 20k Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 13. Květen 2012 Autor Sdílet Odesláno 13. Květen 2012 díky za názory.dotaz na sps jsem právě odeslal,snad mi někdo odpoví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 13. Květen 2012 Sdílet Odesláno 13. Květen 2012 zatim se mi osvedcilo nejdriv telefonicky kontakt na konkr. osobu a pak komunikace po mailu-na samotny mi nikdo neodpovedel-uplne nej. je osobne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 13. Květen 2012 Autor Sdílet Odesláno 13. Květen 2012 tak uvidíme,dyžtak tam do těch Holešovic zajedu,díky za tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 15. Květen 2012 Autor Sdílet Odesláno 15. Květen 2012 Tak jsem potěšen, na mou otázku na SPS mi v cukuletu odpověděl velmi fundovaně a ochotně na všechno co jsem se ptal nějaký pan Horáček, tak jdu přemýšlet a bádat...zřejmě to nebude tak jednoduché,jak jsem si představoval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se