Přejít na obsah
Plavidla.cz

Hasící zařízení k motoru?

Doporučené příspěvky

No u lodi si myslim, ze tech 85 zas nebude tak hroznejch. V aute je to jasny, ale motorovej prostor mas zespod chlazenej vodou a z vrchu vetsinou stinenej strechou, a kryt odizolovanej protihlukovou izolaci. Jsem si jistej, ze takova teplota tam za bezneho provozu nikdy nebude.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi máš pravdu, ale když tlačíš motor třeba hoďku ve výkonu, tak topí jak kamna. Možá by stálo za to tam mít teploměr :-) Vem si, že teplota motoru je i 90 st... Prubnu kontaktovat dodavatele nebo výrobce jestli nelze aktivační teplotu navýšit. System TEPOSTOP má akt. t -110st což už je v poho.
Odkaz ke komentáři

Nevim jak to mas ty, ja mam jedookruhove chlazeni a termostat na slanou vodu kterej podle papiru drzi vodu v motoru kolem 60-ti stupnu, coz by i odpovidalo podle budiku. Klidne toho dodavatele zkus, ale podle mne by to melo bejt dostacujici :).

S tim teplomerem jsem o tom take premyslel a asi to schvalne vyzkousim, jaka je teplota v motorovym prostoru. Ale az bude lod na vode :)

Odkaz ke komentáři

Ptal jsem se u dodavatele: Zařízení reaguje při dosažení teploty hasící směsi 85 st. V praxi to znamená že se přístroj aktivuje při okolní teplotě cca 110 st.

Když ale juknu na to video které tam u hasičáku mají, připadá mi že oheň hoří dost dlouho a velikej než se spustí hašení. Když si ho představím v prostoru motoru tak je mi ouzko...

Odkaz ke komentáři

Ptal jsem se u dodavatele: Zařízení reaguje při dosažení teploty hasící směsi 85 st. V praxi to znamená že se přístroj aktivuje při okolní teplotě cca 110 st.

Když ale juknu na to video které tam u hasičáku mají, připadá mi že oheň hoří dost dlouho a velikej než se spustí hašení. Když si ho představím v prostoru motoru tak je mi ouzko...

Tak něco v tom smyslu se chtěl napsat. Když mi hořelo auto tak plameny nešlehaly tak vysoko ale po cca 3minutách už z motoru,motorovýho prostoru a vnitřku palubní desky nebylo nic. A to sem použil svů malej hasičák co vozim v každym autě, 7 velkejch hasičáků , 1,5litru matonky s pomerančovou příchutí a kýbl vody na mytí skel co sou u stojanů. Stalo se mi to u benzínky tak eště že maj hasičák u každýho stojanu. když přijeli hasiči tak už neměli co dělat akorát to pokropili ještě se z toho trochu kouřilo. Hrozný, hrozný, hrozný , nikomu to nepřeju jo byl to diesel tak u lodi na to rsdši ani nemyslim.

Odkaz ke komentáři

Vrtule, díky...něco takového jsem zrovna chtěl slyšet...(číst)!!! Jsi mě fakt uklidnil :-) Takže najmu trpaslíka s velkým hasičákem a ustelu mu u motoru...

Nekecám,fakt se to stalo,radši na to nemyslet a mít pojištěno

http://img341.imageshack.us/img341/5463/ohynek004.jpg

http://img135.imageshack.us/img135/6779/ohynek011.jpg

http://img204.imageshack.us/img204/2674/ohynek003.jpg

Upraveno uživatelem vokousana vrtule
Odkaz ke komentáři

Ahoj.

No tak k predchozim fotkam, na to ani nechci pomyslet. To je drsny.

K hasicimu systemu na lodi

Ja si myslim, ze jestli ta patrona bouchne pri 85, nebo 110 je vcelku uplne jedno. Nevim jak to mas delany ty, ale me cumi do motoroveho prostoru i kus nadrze na benzin. Ano ta je z nerezu, takze v tom problem neni. Problem vidim v tom, ze k nadrzi jde jedna velka trubka od hrdla a druha slaba trubka k odvetrani. Myslim si, ze nez se stihne ohrat hasicak a zareagovat, tak driv prohorej ty gumovy opredeny hadice od nadrze. Sice to jsou palivove hadice, ale myslim si, ze by prohoreli driv. Pak uz ti nepomuze ani svecena voda.

Pokud by to chtel clovek spozorovat co nejdrive, tak by asi musel mit v motoru kourove cidlo a napojeny na nejakej hlasitej bzucak. Ve viku motoru diru, krz kterou strcit hadici od hasicaku a okamzite tam neco nafoukat. Toto je ale pouze v pripade pobytu na lodi.

Podle mne automatickej hasicak neni system na zachranu lodi. Vidim to tak, ze mas "jistotu", ze kdyz ti blafne neco u motoru treba pri kotveni v marine a ty tam zrovna nebudes, tak s tvoji lodi neshorej jeste i dalsi.

Odkaz ke komentáři

No já jsem to právě hlavně myslel v době kdy nejsem na lodi. Mohlo by to blafnout třeba od nabíječky nebo alarmu, to je pod napětím pořád. Myslim si že lepší něco než nic a to i když se na to 100% zpolehnou samo nedá.

Kámošovi blafnul transit od kabelů vzadu ve dveřích. Nějak se převrzaly a vyskratovaly. Naštěstí to nebylo tak hrozné a šlo to opravit.

Odkaz ke komentáři

for vokousana vrtule : zjistil jsi příčinu?? proč to blaflo.

Zjistil. Dva dny předtím při jízdě barandovem nahoru auto začalo vařit,nesepnul se větrák tzn.pára z motoru,ručička v červenym ,zastavit nechat vychladnout a odjezd rovnou do servisu. Den před vyzvednuto zaplaceno [všechno je v pořádku nemusíte se bát]. V osudný den poskakování po jižní spojce [ještě nebyl hotovej okruh] najednou pára z motoru, pohled na ručičku ta sedí tam kde má takže a-ha to není pára z levýho pruhu k benzínce, tam nevěřící pohled obsluhy [proč sem ten blb jede když mu to hoří] pak hašení, hasiči, vyšetřovatel od hasičů a policie protokoly no a zjistilo se že servis spínací relé větráku neměnil ale OPRAVIL a od něj to chytlo. No a proto že byla zaplacená fa. za nový relé a vyšetřovatel hasičů profík kterej se nelek tak servis platil. Dneska se tomu už směju jak sem tam okolo toho poletoval ale už nikdy, nikdy, nikdy

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...