bahno Odesláno 22. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 22. Září 2014 No, kdyz si tak pocitam - 72V, 60Ah, 5h - prumerny vykon 864W, 1,2 ponika. Priznam se, ze se mi to zda dost neuveritelny, ze to hejbe 10m a 3t 5,5km/h. I kdyz, von to clovek na 3km/h rozjede i padlem na pohodu, coz je nejakejch 100W. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. Září 2014 Sdílet Odesláno 22. Září 2014 tu elektru ze Zernosek jsem pred par tydny potkal nad Kolinem-je to asi 150km tak jim to asi jezdí-akorat ta spousta solaru..... :(taky mají generátor..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 22. Září 2014 Sdílet Odesláno 22. Září 2014 Jo motor jsem našel . je to Haswing ELEKTROMOTOR 2HP - 109 lb. 24vjelikož elektrice nerozumím tak jsem hledal někde nějaký údaj vhodných akumulátorech (že by měli být trakční tak to vím) ale jde mi o kapacitu a případně jak dlouho s tou jakou kapacitou může motor být v chodu?Jak je to s tim převodem lb (lbs) na HP? Já jsem našel jen, že by to mohlo bejt 1HP = 167lbs. To by ale znamenalo, že ten motůrek z nabídky by neměl ani jednoho koníka. Pročítal jsem různý britský fóra a zhruba tam píšou to samý. Když už se teda někdo odváží porovnat hrušky z jablkama. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Září 2014 Sdílet Odesláno 22. Září 2014 pro Anachy-neodpověděl jsi mi zatím na můj dotaz týkající se konkrétní spotřeby tvé lodě,ale na vláknu o cestování jsem tuto odpověď našel a dovolil jsem si sem vložit okopírovaný tvůj příspěvek:"Celkem cca 414 km, spotřebováno cca 200l benzínu, max rychlost do 11 km - většinou mezi 8-9, otáčky motoru do max. 1400 ot/min."Jednoduchými počty tedy tvá lodička spolkne při výtlačné plavbě na uplutí vzdálenosti 100km přes 48 litrů paliva,a to vzhledem k výkonovým možnostem tvého motoru je bez jakéhokoliv divočení,při zpětném přepočtu to tedy na hodinu vezme něco přes 4 litry,ale pluješ samozřejmě rychleji než já na elektriku,ale zase o cca 1 tunu s lehčí lodí,s mým původním odhadem jsem se tedy moc nemýlil ,proto ti moc fandím při té elektrifikaci,protože se ti pak náklady na provoz sníží (třeba i s pomocí soláru) cca 4x,a to je poznat v jakkoliv nadité peněžence,řekl bych...má přestavba motorové lodě na elektrickou nebyla primárně vedena snahou o ekonomiku provozu,ale nutností z důvodu možnosti plavby na vodách,kam spalováky nesmějí,tedy na vody kolem mě...ekonomickou stránku elektrické plavby za zlomek nákladů ve srovnání se spalovákem jsem konkrétně zjistil až provozem samotným a přiznám se,že to zjištění bylo moc milé...podstatně horší než spotřeba je blížící se termín,kdy lodě musí ven z vodySry asi jsem dotaz přehlédl ale vidím, že čteš forum pozorně :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Září 2014 Sdílet Odesláno 22. Září 2014 for zdenek 2013 :u té elektrofikace mám trochu problémy s počítáním co se týče potřeby proudu a tím dané kapacity baterií a následně dobíjení baterií. Jelikož nemám břehovou přípojku 220 byl bych odkázán jen na 80W solární panel.Motor Haswing má výstup max. 1200W , a teď jsem objevil že do toho teče max. 50A. , takže při 100A baterii to bude fungovat při úplném podbití cca 2 hodiny? při plném odběru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 22. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 22. Září 2014 Anachy: Ve zjednodussene variante je to tak, jak to pocitas ty. Pro presnejsi vysledek je nutny mit presnej datasheet k baterii.Treba tady: http://www.gme.cz/img/cache/doc/540/351/akumulator-shimastu-gel-45-12-12v-45ah-datasheet-1.pdfmas ta vybijeci krivky akumulatoru 45Ah pro ruzny proudy. Treba pri vybijeni proudem 90A(2C) bude vybitej uz za 15 minut a celkova kapacita tak byla pouze 22Ah, pro vybijeni proudem 0.1C(4.5A) uz je to tech 10h a odpovida to jmenovity kapacite 45Ah a pokud bude vybijen jeste mensim proudem, tak ta kapacita muze bejt i vyssi nez ta uvedena na stitku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Září 2014 Sdílet Odesláno 22. Září 2014 for zdenek2013: dekuji za vysvetlení :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2015 Sdílet Odesláno 29. Březen 2015 Postihla mne myslenka..... myslite ze by se na Minimosta dal hodit takovej elektropohon, aby to klouzalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 29. Březen 2015 Sdílet Odesláno 29. Březen 2015 (upraveno) urcite-ale jen za podminky ze to bude na vysílacku-už ses vratil do civilazace?jsi v CR? Upraveno 29. Březen 2015 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2015 Sdílet Odesláno 29. Březen 2015 No ty si vtipnej. :) Ja to ale myslim vazne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Březen 2015 Sdílet Odesláno 29. Březen 2015 Jen aby pak doba plavby nebyla třeba jen 5 minut a pak to den nabíjet. :D Kolik se do toho cca vejde baterií? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Březen 2015 Sdílet Odesláno 29. Březen 2015 Nebo si pořiď větší loď, do tý dej dospělej elektropohon a minimosta za tim tahej jako nafukovací hračku. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2015 Sdílet Odesláno 29. Březen 2015 Par kg (30?) do pride by se asi sneslo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky