Přejít na obsah
Plavidla.cz

Pojisteni odpovednosti

livot

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Určitě Alianz, s těma nikdy nejsou problémy, zjišťoval jsem i cestovní pojištění,a nabídka myslím výborná, a pojistku na blbost, si myslím nikdo jinej do zahraničí ani nedělá,a dělaj i ,,povinný ručení,, na lodě!

Díky za rady,ale co teda potřebuji pro vydaní viněty. Povinné ručení na lodě nebo pojistku na blbost? Sjiednám to u té alianz..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povinný ručení je v čR u Alianz drahý, já do 50HP platím 2450kč. Smarteo je údajně asi za polovičku a co už mě tady někdo psal, v HR u Alianz asi 800kč. Moc mně to hlava nebere, ale je to tak. Myslel jsem, že to loni bylo jednorázový, ale před měsícem mně došla karta se složenkou a než jsem se rozkoukal, už to nešlo vypovědět . Je tam výp. lhůta 6 týdnů jako u pov. ručení na auto. Samozřejmě jsem to hned zrušil, i když pro letošek jsem to zaplatit musel. Narok to zkusím v HR.
Odkaz ke komentáři

Zdravím,

taky řeším pojištění odpovědnosti za loď a poslal jsem 4 poptávky do pojišťoven, a tady je výsledek

Smarteo - 4219,-Kč (3 000 000 Euro - plnění)

- 6250,-Kč (6 000 000 Euro - plnění)

Alianz (česká) - 5840,-Kč (6 000 000 Euro - plnění)

Pantaenius - 140,-Euro (6 000 000 Euro - plnění)

Wehring & Wolfes - zatím neodpověděli, posílal jsem to včera večer

Alianz (chorvatská) - dle ceníku 505,-Kn (3 500 000 Kn - plnění)

Zatím mi nejlépe vychází poměr platba/výše plnění ta Pantenius, ale ještě počkám na W&W a uvidím.

Mirek

Odkaz ke komentáři

Určitě Alianz, s těma nikdy nejsou problémy, zjišťoval jsem i cestovní pojištění,a nabídka myslím výborná, a pojistku na blbost, si myslím nikdo jinej do zahraničí ani nedělá,a dělaj i ,,povinný ručení,, na lodě!

Díky za rady,ale co teda potřebuji pro vydaní viněty. Povinné ručení na lodě nebo pojistku na blbost? Sjiednám to u té alianz..

Potrebujes pouze "povinne ruceni"

Odkaz ke komentáři

• 4 weeks later...
čau,dneska mi přišla nová smlouva od Smarteo.Dával jsem nový motor,tak mi trochu přitopili,ale jinak v poho.Obecná odpovědnost 875/rok + jachty / motor lodě 2.754 / rok.Celková r.pojistka 3.629,-Kč.Pojistka je na 31 250000,-Kč.Bonusy jsou 10 - 20 - 30%.Do teď vše v pohodě,ale oproti předešlým rokům,kdy byly výluky a vysvětlení škodních událostí upřesněno pěti větami mi přišel elaborát jak od české,kdy při čtení druhého odstavce nevíte oč jde.Vloni někdo psal(možná na infu),že mu dpřívalový déšť potopil loď,a Smarteo se k tomu postavil tak,že to nebyla živelná pohroma,ale lokální záležitost,tak že dostane prd.Nevíte někdo jak to dopadlo?Pokud jenom platíš a nic nechceš,tak je každá dobrá.
Odkaz ke komentáři

• 5 months later...
Zdravím, poraďte prosím. O možnosti levného pojištění přímo v Chorvatsku na kapitanátu se napsalo asi dost, jak je to s pojištěním u nás. Koupil jsem 4m člun a motor 25 Hp. Je povinnost (nebo je doporučeno) pojistit rekreační plavidlo i na naše vodní plochy? Potom se mi asi vyplatí pojistit u nás v klidu třeba u Allianz s rozšířením na Chorvatsko. Jak jsem se dočetl, lze pojisti i na omezenou dobu třeba 3 měsíce.
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...
ahoj. jsem zde nový ale pokud někdo chce pojištění na celý rok a na i vnitrostátní vody tak alianz. je to sice drahé ale asi nejschůdnější. já mám 6,5m rib a pojištuji v chorvatsku. je to o více jak polovinu levnější, možná o dvě třetiny. nemám pojištěno tady ale to neřeším. jakou škodu udělám asi s gumákem?
Odkaz ke komentáři

ahoj. jsem zde nový ale pokud někdo chce pojištění na celý rok a na i vnitrostátní vody tak alianz. je to sice drahé ale asi nejschůdnější. já mám 6,5m rib a pojištuji v chorvatsku. je to o více jak polovinu levnější, možná o dvě třetiny. nemám pojištěno tady ale to neřeším. jakou škodu udělám asi s gumákem?

Ten neskrabe, ale lesti :)

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

Takže jsem uzavřel povinné ručení u HDI.Komunikace v češtině a naprosto perfektní a na úrovni, takto si představuji , že by to mělo fungovat.

Cena pro 6 m loď 96 kW 1875,- Kč /rok, modrá karta platná samozřejmě i v Chorvatsku v ceně. Poj. plnění 75 mil Kč.

Nejdříve jsem zkoušel Pantaneius , ale proč komunikovat v němčině , když to jde v češtině.Někdo tu psal, jak je super sjednat Pantaneius přes TPS centrum-tady je kopie toho, co mi odpověděli:

v příloze Vám posíláme nabídku pojištění Vaší lodě.

V případě zájmu o sjednání pojištění, prosím o kontrolu údajů uvedených v formuláři Application (chybějící nebo chybné údaje opravíme při podpisu formuláře Application).

Pojištění je možné sjednat pouze na dobu 1 roku.

Pokud akceptujete pojistné podmínky (viz. příloha), vytiskněte prosím formulář Application a zavolejte nám vzhledem k doplnění.

V případě sjednání pouze Povinného ručení účtujeme, mimo pojistnou částku, poplatek 1200,- Kč.

Nabídka přišla v němčině , reagoval jsem:

Dobrý den,

děkuji za zaslanou nabídku, musím však konstatovat, že jsem Vás oslovil z důvodu očekávání cenové nabídky v českém jazyce. Při sjednání pouze PR účtujete 1200,- Kč.navíc. To je více jak 50% konkurenční nabídky kompletního PR.Nejsem sám, pro koho budou tyto informnace důležité( kdo bude pojišťovat svoje plavidla).Doufám tedy ve Vaše vyjádření.

Odpověď:

litujeme, ale jelikož jednáme se zahraniční pojišťovnou je proto hlavní podmínkou uzavření smluv v anglickém nebo německém jazyce. Vzhledem k tomu, že prostřednictvím naší společnosti je pojištěno několik set plavidel českých majitelů věřím, že je možné tuto podmínku akceptovat.

Poplatek 1200,- Kč je čistě jednorázový poplatek za zprostředkování povinného ručení. Vychází se z časové náročnosti celkové pojistné procedury.

Názor nechám na Vás, ale mě tohle až tak moc super zase nepřišlo.

Odkaz ke komentáři

At jdou do hajzlu.Každej se jen snaží získat provizi z uzavřene smlouvy.Ted řeším havarijko a jediny kdo solidně komunikuje je Smarteo.Ostatní (HDI,Slavia ,Atd.)pouze přes mail a po dnech nesmyslneho dopiovani odpovědí že to nejde?Dal bych smajlika ale to ani k zasmaní není.
Odkaz ke komentáři

Do 200 PS - 2500 CZK ročně na limit 3mil EUR a celou Evropu. (bez spoluúčasti)

Do 200 PS - 3200 CZK ročně na limit 6mil EUR a celou Evropu. (bez spoluúčasti) Kdyz budete chtit dám vám kontakt přes mail(at tu nedelam neplacenou reklamu)ikdyž se z mych přízpěvku dá vytušit ods koho nabídka je.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 years later...

Chtěl jsem pojistit loď na škody způsobené třetí osobě a zjistil, že Alianz, u které jsem měl pojištěnou starou loď, aktuálně pojištění lodí nenabízí!

U HDI mají napsáno, že od 1.3.2017 dávají "povinné ručení" jen s havarijním!

Našel jsem několik zprostředkovatelů zahraničních pojištění, ale nemám aktuální reference.

Můžete se prosím podělit o aktuální zkušenosti kde jste pojišťovali?

Nejde mi o nejlevnější. Chtěl bych spolehlivou službu za rozumný peníze a minimum času.

Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři

Ja mam pojisteno u http://www.wehring-wolfes.de/. Mam vse, povinne a havarko, cena solidni, jednani take, jednam primo s Germany, ne zadnej preprodejce v cechach, vse probiha bez problemu. Nicmene to zasadni sem bohudik jeste nemel moznost vyzkouset, coz je pojistne plneni. Takze mohu jen doufat, ze az bude treba, tak toto take bude fungovat.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...