Přejít na obsah
Plavidla.cz

Pojisteni odpovednosti

livot

Doporučené příspěvky

Ahoj, mohl by mi, prosim, nekdo poradit ? Mam malou plachetnici bez plachet a se zavesnym motorkem 5HP. S kamarady obcas vyrazime na vodu nebo ryby u nas nebo i obcas i za hranicemi ( na more ale ne ).

Zajimalo by me, jestli existuje nejake rozumne a dostupne pojisteni pro pripad, ze by se ( pri nejakem problemu ) nekdo treba utopil nebo prisel o cenne veci ?

Jak je to vlastne obecne s riziky a odpovednosti na takovemto plavidle ? Zodpovida "ridic" ( i kdyz zadne papiry pro takovou lodku byt nemusi a v rizeni se stridame ), nebo si ruci kazdy "vyletnik" za sebe i sve veci sam ?

Dekuji za pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Asi bych to v Tvém případě řešil jen pojištěním odpovědnosti (takzvané pojištění na blbost) sjedná si nejspíš každá osoba samostatně je to pár korun ročně a schová se pod to spousty věcí jen se to musí při případné škodě správně na pojištovně podat. Platí to pro celou evropu, nevím jak s mořem ale tam stejně už musíš mít pojištění odpovědnosti z provozu plavidla a to v tvém případě asi není nutné.
Odkaz ke komentáři

Za plavidlo zodpovida jeho vudce, a je vcelku jedno, jestli je to kanoe nebo Costa Concordia. Rad plavebni bezpecnosti taky nijak nerozlisuje, pouze u nekterych odstavcu rika ze pro mala plavidla neplati. BTW, posadka je povinna prikazu vudce plavidla uposlechnout, jinak se dopousti prestupku.
Odkaz ke komentáři

Anachy : ta pojistka "na blbost" je zajimava myslenka ale to "spravne podani" by nekdy mohlo byt dost problematicky...

bahno : takze kdo zrovna ridi, mel by byt odpovednostne pojisteny - je tak ? Nejde spis nejak pojistit lod ? Tak jako je to u hav. pojistky auta ? Tam prece nezalezi kdo ridi.

Mozna by bylo i resenim, dat kazdemu pred vstupem na palubu podepsat papir, ze souhlasi s plavbou na vlastni nebezpeci...? ( Ono je to tezky - dokud se nic nestane, je ze vseho pr*el ale jakmile dojde na zasadni lamani chleba, jde kamaradstvi stranou...uz jsem se o tom presvedcil nejen sam ale hodne casto i v okoli a mezi znamymi... )

Muzu se jeste zeptat, kdo mate jake konkretni pojisteni a u koho ?

Odkaz ke komentáři

No, pojisteni odpovednosti za provoz plavidla, srovnatelne s povinnym rucenim na auto tu dela prakticky jenom jedna pojistovna a to je Alianz. Pojisteni "havarijni" na lod, zde pokud vim nedela zadna nase pojistovna. Delaji se pojistky nekde v zahranici, ale myslim si, ze par lidi z tohoto fora by mohlo vypravet, jak tyto pojistovny funguji v pripade nejakeho skodneho plneni.

Mam obavy, ze v tomto pripade jsme na tom vsichni stejne a nezbyva nez doufat, ze se nic vazneho nestane. Pokud mas nejakou malou lod, tak je nejlepsi dat cenne veci do plovouciho vaku, nebo treba maleho sudu. Cenne veci myslim mobil ,doklady a v nejzassim pripade pokud znami prijedou autem, tak klicky od auta. Pokud mi prijde na lod nekdo ovencenej zlatejma retezama a prstenama, tak to je jeho blbost, ze to sebou taha. Pokud mu to spadne do vody, ma holt smulu. Pokud mas vetsi lod, tak osobne kdybych tu svoji utopil, tak skoda na lodi bude velka a nejakej mobil kamarada mi v tu chvili bude vcelku ukradenej. Respektive koupe noveho telefonu bude v cene opravy a vyzvednuti utopene lode jiz zanedbatelna castka.

Pokud se nedejboze nekdo utopi z duvodu nejake nepredvidatelne udalosti na lodi tak to uz je neco jineho. Pokud mas na lodi male deti, je dobre jim dat vesty, pokud se jedna o dospele lidi, kteri neumej plavat, tak bych jim dal vestu aspon k ruce. V pripade dospeleho plavce uz je to asi tezke resit. Pokud budes chtit bejt absolutne z obliga, tak si vemte vsichni vesty a nemuze ti pak nikdo nic vycitat.

Mam obavy, ze klasicka pojistka na blbost ti v tomto pripade asi moc platna nebude, ta se vetsinou vztahuje na skody vuci zamestnavateli. Pojisteni odpovednosti za skodu obcana nevim. Treba nahodne Ceska pojistovna ma v tomto pojisteni "Pojištěni pro případ škod na zdraví, na majetku nebo finanční újmy jiným osobám". Tezko rict, jak si to vylozit, lajcky chapano by se to na toto mohlo vztahovat. Chtelo by to probrat s pojistovnou, ale znate jak to chodi. Kazdej Vam naslibuje hory i s Horakama a pak kdyz maj platit tak skutek utek.

Odkaz ke komentáři

Slavia pojišťovna taky pojišťuje lodě, a to jak odpovědnost z provozu, tak pojištění proti krádeži, nehodě, vandalizmu i ohledně poškození při manipulaci při spouštění na vodu a i přepravě. Aktuální podmínky nevím, ale předloni jsem měl od nich celkem solidní nabídku. Ovšem jak je to s případným plněním, to nevím.

Potom ještě nabízí pojištění lodí smarteo, ale o tom nic bližšího nevím, potom Kooperativa nabízí pojištění lodí, ale tuším že jen firemních.

Odkaz ke komentáři

Ja mam pocit, ze jsem to loni zjistoval a Slavia uz to nedela. Ale treba se to zase zmenilo i kdyz na strankach o tomto pojisteni nic nemaji.

Kooperativa lode pojistuje, ale jak pises, jen urcene k podnikani "Toto pojištění je určeno k ochraně Vaší lodi, která slouží k podnikatelským účelům"

CPP je jenom pojisteni odpovednosti, takze to je stejne jako Alianz. A uprimne, v tomto pripade je Alianz sice draha, ale znama, takze vim, ze jeji pojisteni treba v Chorvatsku uznavaj.

Odkaz ke komentáři

Já pojišťuji přes SMARTEO,je to německá pojišťovna a v Praze to dělá pan šejnoha. Nevím jak by to bylo s plněním pojistky při případné pojistné události, raději na to ani nemyslet. V Chorvatsku tuto pojišťovnu bez problémů uznávají a pojistku celou zřizuji přes mail. Pokud by chtěl někdo kontakt klidně pošlu i s loňskými cenami. Dělají kromě zákonné tak i havarijní. Proti Alianz to bylo mnohem levnější. Jinak to lze i spočítat na internetu on-line na stránkách SMARTEO Pojišťovna. Upraveno uživatelem zodiac
Odkaz ke komentáři

jo také mám SMARTEO odpovědnost + havirijka - dohadujte se o ceně. Já jsem je tlačil tak dlouho až mi udělali cenu za půlku původní nabídky.

pro skodavrs: Ahoj na jakou částku jsi je stlačil u odpovědnosti? Mám 115 Mercury tak asi spadáme do stejné cenové hladiny.

Díky za odpověď.

Odkaz ke komentáři

odpovědnost tuším 2900kč a havarijka (na částku 400tis.kč) 3600kč/rok. Cenu jsem vyjednával jako komplet samotnou odpovědnost jsem neřešil. Původní nabídka byla 2900kč odpovědnost a 6800kč havarijka. Nakonec mám oboje za 6500kč/rok Upraveno uživatelem skodavrs
Odkaz ke komentáři

odpovědnost tuším 2900kč a havarijka (na částku 400tis.kč) 3600kč/rok. Cenu jsem vyjednával jako komplet samotnou odpovědnost jsem neřešil. Původní nabídka byla 2900kč odpovědnost a 6800kč havarijka. Nakonec mám oboje za 6500kč/rok

Díky za odpověď, tu zodpovědnost jsem platil cca stejně, asi 2960,-. Uvidím jaké ceny budou letos pomalu to budu muset řešit. Nevíš jestli dávají nějaké bonusy za stálé klienty???

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 1 month later...
Ahoj, k zakoupení viněty v HR potřebuji údajně toto pojištění: Potvrzení o pojištění odpovědnosti za škody způsobené plavidlem má-li plavidlo pohonný motor o výkonu větším než 15 kW. Pokud bych si ho vyřídil u nás v čr třeba alianz,slavia nebo cpp pokud takové pojištění tedy dělají. Uznají mi tedy chorvati tuto pojistku nebo musím u jejich pojišťovny?
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...