Jbenda Odesláno 22. Březen 2017 Sdílet Odesláno 22. Březen 2017 Celou dobu tady chvalim smarteo a ejhle.cele léta se mnou nekomunikovali (neustále jsem psal zda je smlouva aktivní a zda se nemění částka platby a odpověď od sjednaného partnera SLAVIA byla že je vše OK))Po 3 letech přišel dopis od Smartea v němž se zmiňuje že se každý rok platba snižovala.Po urgenci zda mě rozdíl v částkách vrátí mě bylo zděleno že pojišťovna Slavia už stejně neexistuje a zapomněli mě informovat. Že zašlou nabídku u jiné pojišťovny .To už je víc než rok a nikdo se neozval ani s nabídkou ani s penězi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 22. Březen 2017 Sdílet Odesláno 22. Březen 2017 Mám taky Wehring-wolfes.de , pouze povinné, spokojenost, a dle nabídek nejnižší cena, komunikace v angličtině. tolik za mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 22. Březen 2017 Sdílet Odesláno 22. Březen 2017 U Smartea jsem zažil i to,že mi asi po 6-8 měsících po zaplacené pojistce posílali z Německa urgence k zaplacení,penízky za pojištění se jaksi zadrhly v Praze,navíc nebyli schopní v Praze i v Německu pojistku předělat na další motor,vždy zůstalo jen u slibů a planých řečí,za mě už nikdy více.Panthaenius je proti Smarteu dražší,ale normálně fungují,letos přepsat v pojistce jeden motor nebyl žádný zásadní problém, vážné pojistné plnění jsem naštěstí nepotřeboval,drobnost jsem kvůli spoluúčasti nehlásil.Poplatek za sepsání kompletního pojištění je realita. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Březen 2017 Sdílet Odesláno 23. Březen 2017 Komunikuji s Wehring a W. nemecky, jelikoz to pro me je mensi zlo :). Nicmene pro tuto pojistovnu sem se rozhodl zaprve z hlediska ceny, kdy meli zajimavesi nabidku, nicmene hlavne z toho duvodu, ze jak znamemu, tak i me Pantheanius nebyl schopen pojistit lod havarijne o coz mi hlavne slo, takze v podstate nebylo co resit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 23. Březen 2017 Sdílet Odesláno 23. Březen 2017 u Panthaenius mám kompletní pojištění ,tedy včetně živlů,vandalství,krádeže ,havárie a modré karty,tedy pov.ručení,pojištění se týká i přepravy,spouštění,manipulace včetně oprav a lidí při práci kolem lodě a hlavně i posádku na lodi,pojištěné je samozřejmě i zimování a pro případ ztroskotání je pojištěné i vylovení vraku,atd.,ale jak jsem psal,není to nic levného...W+W jsem také oslovil,ale nechtěli komunikovat v překladech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Březen 2017 Sdílet Odesláno 23. Březen 2017 Tak to mas asi novejsi lod, protoze nam tohle Panteanius nechtel havarijne pojistit. Primo napsali, ze tyto starsi lode havarijne napojistujou. Proto to mam u toho Wehringa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 23. Březen 2017 Sdílet Odesláno 23. Březen 2017 hlavně,že to máš pod pojistkou,kdyby něco... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Březen 2017 Sdílet Odesláno 23. Březen 2017 Snad nic, ale to clovek nikdy nevi. Hlavne doufam, ze kdyby neco, tak to k necemu bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Březen 2017 Sdílet Odesláno 23. Březen 2017 Snad nic, ale to clovek nikdy nevi. Hlavne doufam, ze kdyby neco, tak to k necemu bude.No tak pojistku si člověk platí proto aby se nic nestalo :) :) . Jen ji zkus zrušit a uvidíš. No dělám, si prd.., ale občas mi to tak připadá. když jsem něco přestal platit protože mi to přišlo zbytečné hned to bylo všechno jinak :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 23. Březen 2017 Sdílet Odesláno 23. Březen 2017 loni 5.května mi to pořádně zabouchalo do lodě na hloubce 1,8m podle sonaru (potřebuji na proplutí min.0,9-1 metr), trefil jsem nějakou skálu pod hladinou,byl to celkem šok,spalovací desítka nebyla schopná se zaklíněnou lodí vůbec pohnout,strhla mě spolehlivě až elektrika se svojí sílou,kousek jsem couvnul a dělal inspekci celého trupu,do lodi naštěstí nikde neteklo,vydali jsme se na zpáteční cestu cca 22km na hloubky i přes 90m (Dalešice),teprve za dva dny na vleku jsem uviděl co se stalo,omlátil jsem jen trochu kýl,ale na pojišťovnu jsem to nedával,vyšlo by to pravděpodobně tak akorát na spoluúčast,obrousil jsem bouchance,přetmelil pár míst s odloupnutým geolcatem,odmastil,nazákladoval a natáhl novým AF, po celé sezoně na vodě bylo vše v pořádku,ale celkem nás to tehdy vyděsilo,loď podobné rány nevydává, a uvědomil jsem si,že kdyby ten šutr byl ostřejší,my rychlejší a na větší hloubce,byla z toho pravděpodobně pojistná událost a šli by jsme asi ke dnu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty Odesláno 5. Duben 2017 Sdílet Odesláno 5. Duben 2017 Se Smarteo mam obdobnou zkusenost, jako Zdenek2013. K tomu mi napsali, ze mi ke 2 roky stare smlouve omylem dali jine podminky a poslali nove - neprijatelne. Neco jineho mi chodi ze Smartea a neco jineho ze zprostredkovane pojistovny, az si rikam, jestli vubec mam pojisteni. Radeji pro letos priplatim u Pantaenius. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 5. Duben 2017 Sdílet Odesláno 5. Duben 2017 všem i sobě přeji,aby pojištění nebylo nikdy potřeba,ale dnes v noci jsem byl rád,že ho máme,spali jsme v bouřce na bojce,naštěstí nás udržela,ale foukalo moc,točili jsme se jako na kolotoči,dopoledne jsme jeli z vody domů,zajížděli jsme od soboty motor a byl to celkem opruz,uzavřená vodní plocha,vítr,chladno,vlny,kromě neděle stabilně 2-3Bf a včera večer bouřka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 6. Duben 2017 Sdílet Odesláno 6. Duben 2017 Jseš za hrdinu. Já jsem v současném počasí ani nevlezl umýt auto natož pak loď (jinak moje oblíbená činnost na kterou se těším). Být někde na vodě, nebyl bych nadšený, koníček je pro radost. Z literatury je mi znám i masochismus a jiné sebepoškozovací techniky, o zajíždění motoru jsem se ovšem nedočetl.To byl vtip.Jaký motor jsi zajížděl? Je to v dnešní době zapotřebí? Výrobce motorů, pokud je mi známo, stejně aplikuje do elektroniky zajížděcí cyklus, ve kterém není možno jakýmkoliv způsobem motor přetížit (teoreticky, kdo chce ničit zničí). U Yamahy je to tuším patnáct hodin. Prosím o tvoje zážitky a informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 6. Duben 2017 Sdílet Odesláno 6. Duben 2017 to jirkas:je to tlačná Yamaha FT25 High Thrust FETL,zajíždění je 20mth podle manuálu a máš pravdu,že právě podle manuálu je zajíždění spíš snahou o maximální uvolnění motoru,první hodina do 2 tis ot,druhá hodina do 3 tis ot.,další hodina už s občasným plným plynem na chvilku a celkově často se měnícími otáčkami do 3/4 až plného plynu,tedy nic šetrného až do 10mth,dalších 10mth už běžný provoz,který vyhovoval lodi i nám,tedy 2.500-3.000ot./min s občasným zablbnutím na oba motory,kdy se příď zvedala o cca 60-70cm,tedy už do přechodového režimu,celkový průměr 3 l/mth,rychlosti 8,5 - 15km/hod(oba motory),maximálka pouze na FT25 13km/hod,na oba motory 15km/hod, v cestovním režimu 2,5-3 tis ot/min rychlost 8,5-9,5km/hod se spotřebou 22-25 l/100km v protivětru 2-3Bf...počasí -sobota proměnlivý vítr,jasno,večer klid a krásně se spalo,neděle jasno teplo a bezvětří do pozdějšího odpoledne,pak vítr,v noci klid,pondělí oblačno,vítr a zima,v noci klid,úterý zataženo a foukalo celý den,vítr a zima a v noci vichřice a bouřka,středa zataženo,zima,menší vítr a vážně to nebylo o rekreaci,ale pouze o potřebě záběhu a jsem rád,že je to hotové,počasí hned tak lepší nebude a teď už zbývá jen první garance,zavaření jednoho hradla vleku (prasknul svár),výměna roztrojky na TUV a cestovací sezona může začít...měli jsme s nakládkou trochu problém i s bočními hradly na vleku,bylo potřeba loď lanem o 10-15cm na zádi srovnat,vítr ji tlačil na stranu a neseděla na rolnách,ale bez hradel by to ve větru asi naložit nešlo vůbec,cesta v pohodě tam i zpět,voda měla 5-8 st.,na palubě bylo pořád 24 st.,opuštěná vodní plocha kromě soboty a neděle,kdy přijelo pár gumáků a jedna kajutovka,jinak na vodě klid a v po,út jen rybáři kolem vody,nebýt větru a uzavřené vodní plochy,kdy jen jezdíš tam a zpět,bylo by to hezčí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 6. Duben 2017 Sdílet Odesláno 6. Duben 2017 všem i sobě přeji,aby pojištění nebylo nikdy potřeba,ale dnes v noci jsem byl rád,že ho máme,spali jsme v bouřce na bojce,naštěstí nás udržela,ale foukalo moc,točili jsme se jako na kolotoči,dopoledne jsme jeli z vody domů,zajížděli jsme od soboty motor a byl to celkem opruz,uzavřená vodní plocha,vítr,chladno,vlny,kromě neděle stabilně 2-3Bf a včera večer bouřka...Tak nevím jestli Ti mám závidět, že už jsi byl na vodě, nebo naopak. I když už jsem taky jezdil 25. prosince a moc se mi to líbilo :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 6. Duben 2017 Sdílet Odesláno 6. Duben 2017 Děkuji za reportážní info, zřejmě to bylo v reálu dramatičtější než prezentované v teple na obrazovce u horké kávy. To je dobře že sis to užil. Já bych měl obavy aby mě to drandění v nepohodě neodradilo. Máš-li jako cíl najet za pár dnů dvacet hodin, potom je to věc jiná a jak se praví, i cesta může být cílem. Hlavně že se potvrdily všechny předpoklady a výpočty a že jsi spokojený jak s lodí tak sám se sebou. Ty naváděcí tyče mám na vleku také, dovedu si pak loď v podstatě sám naložit a vytáhnout z vody bez toho, abych někoho musel požádat o pomoc. Mám je (ty tyče myslím) dost natěsno u sebe tak aby loď nemohla dosednout nevhodně. Někdy je to ale také na obtíž když loď do vody spouštím a jejich odpor vůči lodi musím přetlačit. Mám na nich ale rolovací plastové trubky a k žádnému otěru prakticky nedochází. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 6. Duben 2017 Sdílet Odesláno 6. Duben 2017 Ano,jediný cíl naší plavby bylo připravit loď na sezonu a zajet co nejdříve motor,což se podařilo,počasí se totálně zkazilo až v úterý,ale to už jsme jen čekali na bojce na "zítřejší" odvoz,dramatická byla jen poslední noc,jinak to bylo v pohodě,motor si s větrem jen hrál a po zimě se mi splnil sen v podobě pohledu na vodu z můstku,moc mi to už chybělo,kdyby jsme nepluli pořád jen sem a tam,bylo by to samozřejmě lepší,takto to byla hlavně "pracovní povinnost" než zábava...Motor mě určitě nezklamal,naopak mile překvapil výkonem i tím,že proti údajům (boat-fuel-economy) má cca poloviční spotřebu při 3 tis otáčkách (těch nejdůležitějších na cestování),což je super,ale při blbnutí,kdy jde příď nahoru tam paliva poteče asi moc,nicméně jak jsem psal,celkový průměr po 20 mth je 3litry/1mth,což na záběh a na provoz v celém rozsahu otáček,navíc cca 2 hodiny za chodu obou motorů není asi nejhorší výsledek.Hradla trochu pruží,proto mi vítr loď odsunul o pár cm a byl problém,netuším,jak je upevnit nějak natvrdo,naváděcí rolny (hradla) mám z nerezových trubek,na nich jsou plastové vodovodní roury obalené miralonem a stříbrnou páskou,ale vítr s lodí je trochu roztáhl a stačilo to ,nebylo to naštěstí nic dramatického,sjel jsem zpátky do vody s lanem na zadním vazáku,syn loď trochu přitáhl proti větru a jak jsem popojel,sedla si a už to bylo v pořádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 6. Duben 2017 Sdílet Odesláno 6. Duben 2017 Mě se líbí ten údaj 22-25l /100km.My kluzáci se bavíme 20-50/l na hodinu.😥 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 6. Duben 2017 Sdílet Odesláno 6. Duben 2017 zase vám to za těch 20-50 litrů pluje hodně rychle,my jsme jen o trochu zrychlili ,zvládneme už i Dunaj,ale proti kluzákům se pořád jen loudáme,vše má své pro a proti,naštěstí si každý vybere tu svoji,která mu nejvíce vyhovuje,a tak to má být Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 7. Duben 2017 Sdílet Odesláno 7. Duben 2017 Mě se líbí ten údaj 22-25l /100km.My kluzáci se bavíme 20-50/l na hodinu.😥Na druhou stranu tě může těšit, že máš mnohem větší nádrž. Já mám rovných dvě stě litrů a neměnil bych..... za větší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 7. Duben 2017 Sdílet Odesláno 7. Duben 2017 Ne dost velkou😀. Při každém delším výletu 100km+ dopředu zjišťuji kde tankovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rony Odesláno 12. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2022 Zdravím, máte prosím někdo aktuální zkušenost kde v ČR sjednat pojištění odpovědnosti? Koukal jsem se, že Allianz už asi lodě nedělá, tak jedinou možností je Smarteo? Potřebuju pojistit člun 3,5m s 30HP motorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 13. Srpen 2022 Sdílet Odesláno 13. Srpen 2022 Smarteo mám. Cena rozumná, ale pojistnou událost jsem neměl, takže nedokážu říct, jak funguje..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sedivak Odesláno 27. Červen 2023 Sdílet Odesláno 27. Červen 2023 Kolik musím mít prosím minimální limit pojištění odpovědnosti do Chorvatska? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 28. Červen 2023 Sdílet Odesláno 28. Červen 2023 Pojišťovny to vědí a poradí. Já tam mám 3 mil. EUR a na kapitanátu to funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se