Kralvod Zveřejněno 3. Duben 2012 Sdílet Zveřejněno 3. Duben 2012 Chtěl bych tímto navodit téma, kde v Chorvatsku pohodlně a bezpečně spustit loď na moře.Pokud máte nějakou zkušenost, podělte se o ni. Případně i kde parkujete auto s přívěsem.1. Novi Vinodolski : sjezd po štěrku a betonu, dobrý příjezd, dostatek místa, parkování bez problémů. Poplatek za spuštění byl 40 Kun. Poloha : městské kotviště, naproti čerpací stanici INA (pro auta i lodě).2. Pakoštane : sjezd po betoně, dostatek místa. Parkování buď na centrální parkovišti u přístavu, nebo odjet někam jinam (např. u kempu). Poloha : městské kotviště vpravo za centrálním parkovištěm. Poplatek ?3. Drage : sjezd po asfaltu, kousek po štěrku a do vody prudce po betonu. Poloha: u místního kotviště, před kopcem ke kempu Oaza Mira vpravo. S větší lodí je lépe cca 150m couvat, s malou se lze otočit (záleží na lidech a autech). Parkovat lze podél lesa bez problémů. Za obojí jsem nic neplatil.Králvod Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 5. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2012 Ahoj, dovoluji si oživit tohle téma.Super tipy na spouštění!! Díky Kralvod.Jak je to ale s bezpečností parkování? Nejsem úplně normální. Strašně se bojim o auto, i když nemam nic drahýho. Už se ale vidim, jak jsem celou dovolenou nervozní, že přijedu a auto nikde!! Přece každýmu musí bejt jasný, že jak vidí auto s prázdnym vlekem na loď, tak se majitel jen tak nevrátí. Strašně by se mi líbilo parkování někde v ulici, kde by to vypadalo, že bydlim u nějakých lidí. I kdyby to něco stálo, tak za ten klid to stojí.Máte nějakej tip? Nebo kolik stojí ofiko parkoviště u přístavu? Zase nejsem takovej pracháč, abych nechal za dovolenou v Chorvatsku ranec.Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 5. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2012 Jezdíme už mnoho let do Podgory. Spuštění na vodu betonovým skluzem v přístavu, je dost příkrý. Za spuštění jsem nikdy neplatil, ale platil jsem vždy za místo pro loď. Vždy to bylo 10Kun za metr lodě a den. Jeden rok mne zkasíroval kapitán i za spouštění. Teď už mě šetří, oceňuje že jezdíme pravidelně a většinou mi počítá jen 10 dní, i když jsme 14.S parkováním je to v Podgoře blbé. Všude je zóna a místní mafie poskoků centrálního parkoviště auta odtahuje, jakmile někdo zaparkuje kde nemá. Domácí většinou sežene místo pro auto u někoho známého, nebo mívá permanentku na centrální parkoviště. S přívěsem je to horší. Většinou to nějak domluví s tou místní mafií a pak parkuju přívěs někde na okraji města. Klid jsem ale neměl, bylo to hodně opuštěné místo. Letos jsem se domluvil s jedním místníma parkoval přívěs u něj na zahradě. Měl jsem nový a bálo se o něj o to více. Vzal si 30 Kun na den. Na centrálním jsem kdysi taky parkoval, to když jsme tam byli prvně a ještě jsem se tam neorientoval. 70 kun za přívěs, 70 za auto a den. Byli jsme tam 14 dní, tak nám to dost posunulo rozpočet. Ale zase jsem na oboje viděl z okna apartmánu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 5. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 5. Listopad 2012 No u mě se jedná o to, že já tam nebudu kotvit. Spustím loď, vyrazím na plavbu a tak za 14 dnů až za 3 týdny se vrátím. Jak se nám bude chtít. Bydlet budeme na lodi. Takže právě potřebuju bezpečný parkování, abych se nestresoval celou dovolenou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 6. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 6. Listopad 2012 K tomu mohu poradit jediné. Pokud se Ti podaří najít někde dobré místo na parkování a dohodneš si cenu, tak to zaplať pokud možno předem a proti nějakému papíru. Moje zkušenost je, že na začátku nema problema a na konci je cena úplně jiná. Se mnou takhle jednou yvdrbali. Při vjezdu na parkoviště se domluvilo, že budu platit dvě parkovací místa jako 2 osobáky. Při výjezdu jsem najednou byl dodávka s vlekem a bylo to o polovinu dražší. A to mám klasický osobák hatchback. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 6. Listopad 2012 Tak to jsou přesně tyhle národy. Hádej se tam s nima pak. Podobně jsem dopadl v černý Hoře. Nevim jak ostatním, ale mě tohle úplně zkazí dovolenou. Podal jsem na cestovku žalobu, protože mojí reklamaci neuznala. Hned jak to dostali od soudu vyrozumění o podaný žalobě, tak uznali jak reklamaci, tak zaplatili všechny výdaje. Jsem ochotnej zaplatit všechno, co je potřeba. Ale jen to, co si předem dohodneme. Nejraději bych kontakt na někoho, kdo má místo na zahradě. Jednoho člověka znám, ale je to dost na jihu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 7. Listopad 2012 Daval jsem nejake info sem, ale je to stredni Dalmaciehttp://plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=676 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2012 Já nejsem nijak náročnej. Stačí mi normální sjezd do vody, abych to spustil a pak to jen někde bezpečně zaparkovat. Jeřáb ani nepotřebuju. Kdysi jsem bydlel v pensionu v Mimici. Byla to nejspíš nějaká stará hasičárna. Byla tam neskutečně příjemná majitelka a hlavně hromada místa na parkování. Tam bych se určitě dokázal domluvit (i na slušní ceně). Raději bych spíš ale něco severnějš a navíc nevim kde to zase v okolí mimice spustit. V mimici sice sjezd je, ale příjezdová cesta je maximálně na gumák. 100% bych tam nesjel a nevytočil se s plachetnicí na vleku. Už se samotnym osobákem je to tam na h.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 16. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 16. Listopad 2012 Ještě mě napadla otázka..... Povezu do HR k plachetnici i gumák, kterej potáhnu za lodí. Budu potřebovat známku i na něj? Na gumák samotnej známka potřeba je. Cca o 20 cm přesahuje délkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky