Přejít na obsah
Plavidla.cz

Bzučák-alarm motoru

cespa

Doporučené příspěvky

Dobrý den, po koupi lodi se stále seznamujeme a tak bych se chtěl zeptat, jak funguje alarm motoru? Měl jsem za to, že po zapnutí klíčku se alarm aktivuje a hlídá teplotu vody,tlak oleje a hladinu oleje do Z nohy, jenže my když zapnem klíček, tak je ticho, zkusil jsem obejít cidlo hladiny oleje Z nohy a alarm se rozeznel. Je všechno v pořádku a nebo jsou nefunkční čidla oleje a teploty vody? Děkuji za info. Michal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Kdyz uz je tu debata o tomto bzucaku. Kdyz mam na lodi zapnutou treba lednici, tak je z bzucaku slyset takove jemne piskani. Neni to uplne nahlas jako kdyz treba otocim klickem, ale takove tissi. Docela je to neprijemny kdyz to mate celej den poslouchat. Je to normalni?

Zkousel jsem lednici napojit primo na baterku a piska to stejne. Prijde mi to jako ochrana, nebo signalizace velkeho odberu. Jde to nejak osetrit?

Samozrejme se to da eliminovat castecnym zaslepenim bzucaku, ale pak kdyz je potreba, tak by ho treba clovek nemusel slyset, cili pozbyva svoji funkci.

Odkaz ke komentáři

Kdyz uz je tu debata o tomto bzucaku. Kdyz mam na lodi zapnutou treba lednici, tak je z bzucaku slyset takove jemne piskani. Neni to uplne nahlas jako kdyz treba otocim klickem, ale takove tissi. Docela je to neprijemny kdyz to mate celej den poslouchat. Je to normalni?

Zkousel jsem lednici napojit primo na baterku a piska to stejne. Prijde mi to jako ochrana, nebo signalizace velkeho odberu. Jde to nejak osetrit?

Samozrejme se to da eliminovat castecnym zaslepenim bzucaku, ale pak kdyz je potreba, tak by ho treba clovek nemusel slyset, cili pozbyva svoji funkci.

Taky si myslim že je to velký odběr proudu,pokles napětí baterie.Co tam máš za baterku (A)

Odkaz ke komentáři

když jsi lednici připojoval přímo na baterku, to jsi připojil přímo oba dráty, nebo jen plus, a mínus někde po cestě ( nebo obráceně)?? mně to připadá na nějaký přechoďák, nebo slabý drát a někde se něco přes sirénku courá.
Odkaz ke komentáři

Prave, ze jsem pripojil kabely primo na baterku a tak mne to zarazilo, ze to na to melo vliv. Ten samej pripad byl, kdyz jsem tedko zapojil navijak. Je napojenej pres odpojovac primo na baterky a kdyz jsem ho zapnul, tak to take trochu popiskuje.

Jinak baterky mam 2x 100Ah. Respektive vzdy bezi jedna.

Odkaz ke komentáři

když je vypnutej klíček, je bzučák odpojenej od plusu a nemá co vrzat. to by si musela elektrika najít nějakou cestu přes kontrolku buzení a buzení altíku, pokud je vůbec bzučák na tuhle kontrolku u tebe zapojenej.

já dal oddělovací diody mezi bzučák a všechny kontrolky. tak se při závadě rozsvítí příslušná kontr. a k tomu bzučák.

jak to je u Volva, či co máš, nevím

jen tak náhodou, nemáš v lodi něco, třeba rádio, co má svou baterku( paměťovou)? že by při poklesu napětí to nějak lezlo z ní??? ale stejně by byla chyba v zapojení

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

• 4 months later...
Tak jen pro info, dnes jsem pretahal vedeni k lednici. Pripojil jsem za bateriak, aby nesla primo na baterky, kdyz nebudu na lodi, tak ji budu moci bateriakem odpojit. Natahnul jsem silnejsi kabely jak na plus, tak na minus a bzuceni prestalo. Takze problem asi vyresen :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...