cespa Zveřejněno 27. Březen 2012 Sdílet Zveřejněno 27. Březen 2012 Dobrý den, po koupi lodi se stále seznamujeme a tak bych se chtěl zeptat, jak funguje alarm motoru? Měl jsem za to, že po zapnutí klíčku se alarm aktivuje a hlídá teplotu vody,tlak oleje a hladinu oleje do Z nohy, jenže my když zapnem klíček, tak je ticho, zkusil jsem obejít cidlo hladiny oleje Z nohy a alarm se rozeznel. Je všechno v pořádku a nebo jsou nefunkční čidla oleje a teploty vody? Děkuji za info. Michal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 27. Březen 2012 Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Ahoj. Me to funguje jak popisujes. Kdyz otocim klickem do prvni polohy, tak zacne bzucet. Po nastartovani stichne. Zacne bzucet pouze pokud je nejakej problem. Zrejme budes mit vadna cidla a nebo spis nekde spatny kontakt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 22. Duben 2012 Sdílet Odesláno 22. Duben 2012 Hele, mě to taky nehvízdá! Mám tam ale vůbec něco takovýho? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 22. Duben 2012 Sdílet Odesláno 22. Duben 2012 Mě hvízdne asi 2 sekundy, pak přestane. Když jsem cosi zapojoval pod palubkou, přestal bzučet ale byl to jen povytažený konektor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 21. Květen 2012 Sdílet Odesláno 21. Květen 2012 Zdar, nevíte prosím někdo, kde takový buzučák pořídit? Vyloženě ten vlastní "reprák"Díky Ondřej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Květen 2012 Sdílet Odesláno 21. Květen 2012 je to úplně obyč pidi piezo sirenka na 12V, např. v GM http://www.gme.cz/akusticke-menice-reproduktory/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 21. Květen 2012 Sdílet Odesláno 21. Květen 2012 Já když zapnu klíček tak ticho,ale alarm na teplotu mi funguje.V sobotu jsem se přesvědčil, odešel mi impeler,přehřál se mi motor a začala řvát houkačka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Květen 2012 Sdílet Odesláno 21. Květen 2012 Kdyz uz je tu debata o tomto bzucaku. Kdyz mam na lodi zapnutou treba lednici, tak je z bzucaku slyset takove jemne piskani. Neni to uplne nahlas jako kdyz treba otocim klickem, ale takove tissi. Docela je to neprijemny kdyz to mate celej den poslouchat. Je to normalni?Zkousel jsem lednici napojit primo na baterku a piska to stejne. Prijde mi to jako ochrana, nebo signalizace velkeho odberu. Jde to nejak osetrit?Samozrejme se to da eliminovat castecnym zaslepenim bzucaku, ale pak kdyz je potreba, tak by ho treba clovek nemusel slyset, cili pozbyva svoji funkci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 21. Květen 2012 Sdílet Odesláno 21. Květen 2012 Kdyz uz je tu debata o tomto bzucaku. Kdyz mam na lodi zapnutou treba lednici, tak je z bzucaku slyset takove jemne piskani. Neni to uplne nahlas jako kdyz treba otocim klickem, ale takove tissi. Docela je to neprijemny kdyz to mate celej den poslouchat. Je to normalni?Zkousel jsem lednici napojit primo na baterku a piska to stejne. Prijde mi to jako ochrana, nebo signalizace velkeho odberu. Jde to nejak osetrit?Samozrejme se to da eliminovat castecnym zaslepenim bzucaku, ale pak kdyz je potreba, tak by ho treba clovek nemusel slyset, cili pozbyva svoji funkci.Taky si myslim že je to velký odběr proudu,pokles napětí baterie.Co tam máš za baterku (A) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. Květen 2012 Sdílet Odesláno 22. Květen 2012 když jsi lednici připojoval přímo na baterku, to jsi připojil přímo oba dráty, nebo jen plus, a mínus někde po cestě ( nebo obráceně)?? mně to připadá na nějaký přechoďák, nebo slabý drát a někde se něco přes sirénku courá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 22. Květen 2012 Sdílet Odesláno 22. Květen 2012 Prave, ze jsem pripojil kabely primo na baterku a tak mne to zarazilo, ze to na to melo vliv. Ten samej pripad byl, kdyz jsem tedko zapojil navijak. Je napojenej pres odpojovac primo na baterky a kdyz jsem ho zapnul, tak to take trochu popiskuje. Jinak baterky mam 2x 100Ah. Respektive vzdy bezi jedna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 22. Květen 2012 Sdílet Odesláno 22. Květen 2012 Tak si to rozděl,jednu baterku na spotřebiče a druhou na motor a přístoroje a za plavby dibíjet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 22. Květen 2012 Sdílet Odesláno 22. Květen 2012 dobíjet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. Květen 2012 Sdílet Odesláno 22. Květen 2012 (upraveno) když je vypnutej klíček, je bzučák odpojenej od plusu a nemá co vrzat. to by si musela elektrika najít nějakou cestu přes kontrolku buzení a buzení altíku, pokud je vůbec bzučák na tuhle kontrolku u tebe zapojenej.já dal oddělovací diody mezi bzučák a všechny kontrolky. tak se při závadě rozsvítí příslušná kontr. a k tomu bzučák. jak to je u Volva, či co máš, nevímjen tak náhodou, nemáš v lodi něco, třeba rádio, co má svou baterku( paměťovou)? že by při poklesu napětí to nějak lezlo z ní??? ale stejně by byla chyba v zapojení Upraveno 22. Květen 2012 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 23. Květen 2012 Sdílet Odesláno 23. Květen 2012 Mam Mercruisera, ale asi tam bude nejakej renonc v elektrice. Taky je mi divny, ze to bzuci, kdyz je vypnutej klicek. No az budu mit nekdy naladu, tak projdu tu zmet kabelu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 20. Říjen 2012 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2012 Tak jen pro info, dnes jsem pretahal vedeni k lednici. Pripojil jsem za bateriak, aby nesla primo na baterky, kdyz nebudu na lodi, tak ji budu moci bateriakem odpojit. Natahnul jsem silnejsi kabely jak na plus, tak na minus a bzuceni prestalo. Takze problem asi vyresen :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se