cespa Zveřejněno 18. Březen 2012 Sdílet Zveřejněno 18. Březen 2012 Chtěl jsem se poradit ohledně dozapojení bojleru na lodi. Mám tam 1,5Kw bojler na 220V a v nem je od výroby namontovanej šnek, tak mně napadlo,jestli bych ho neměl zapojit na chladící okruh motoru, např na hadici,co vede od termostatu k litinovým výfukám. Tím bych si vlastně ohříval vodu v bojleru. Nebo Vás napadá jiná možnost dozapojení, nebot 220V mám k dispozici jen v marine. Děkuji za postřehy. Michal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Březen 2012 Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 (upraveno) zapoj to okruhu před termostatem, tam, co bývá zapojené topení v autě. t.j. výstup před termostatem, vracení do sací strany oběhového čerpadla Upraveno 19. Březen 2012 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 19. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 Na to jsem koukal a jsou tam síleně silné hadice cca v prumeru 6 cm, to bych je musel redukovat a omezil tak prutok v hadici. Ten šnek v bojleru ma vstup na 1/2 coulku a nejblíž k ní je právě vývod od termostatu k výfukám. Jen mám strach, abych nerozhodil symetrii chlazení motoru, nebot se jedná o V motor a já bych se napojil jen na jednu pulku dochlazování výfukových plynů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Březen 2012 Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 Máš lod na vleku,přijed a já ti to ukážu - špatně se to vysvětluje a je mnoho různých typů motorů,musí se vždy vyjít z daného řešení toho kterého motoru!Bootcentrum- černošice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 19. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 Nebyl by problém přiject, jenže s koupí nové lodi máme problém z tažným na autě. S původní lodí cca 1T by to šlo, ale ted jsme na 3tunách a na to naše tažné nestačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Březen 2012 Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 (upraveno) Na to jsem koukal a jsou tam síleně silné hadice cca v prumeru 6 cm, to bych je musel redukovat a omezil tak prutok v hadici. Ten šnek v bojleru ma vstup na 1/2 coulku a nejblíž k ní je právě vývod od termostatu k výfukám. Jen mám strach, abych nerozhodil symetrii chlazení motoru, nebot se jedná o V motor a já bych se napojil jen na jednu pulku dochlazování výfukových plynů.do těchhle tlustejch hadic v žádným případě !! ! na tělese termostatu i OBěHOVé pumpy ( ne pumpy na vodu z řeky) bývají zaslepené odbočky pro připojení boileru, topení a pod. http://www.marineengine.com/boat-forum/showthread.php?389112-Mercruiser-5.7-Hot-Water-Heater-Hook-up Upraveno 19. Březen 2012 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Březen 2012 Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 Jak pise David. Vedle termostatu je jedna zaslepena odbocka, tam napojis jednu hadici ( na obrazku horni oranzovej hadicnik) a vedle remenice vodni pumpy je z boku druha odbocka, tam napojis druhou hadici ( na obrazku cerveno-cerna hadice) a mas to. Funguje bez problemu a mohu jen doporucit to pripojit k motoru, po chvili jizdy uz je tepla voda v bojleru.http://nd05.jxs.cz/804/463/02fa6f0cd8_84306616_v1.jpg?1332177203 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 19. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 Děkuji za super tip, jedna se o motor 5.0L Mercruiser alpha, takže by to mohlo byt dle tvého popisu. O víkendu se juknu a napíšu. M Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Jak pise David. Vedle termostatu je jedna zaslepena odbocka, tam napojis jednu hadici ( na obrazku horni oranzovej hadicnik) a vedle remenice vodni pumpy je z boku druha odbocka, tam napojis druhou hadici ( na obrazku cerveno-cerna hadice) a mas to. Funguje bez problemu a mohu jen doporucit to pripojit k motoru, po chvili jizdy uz je tepla voda v bojleru.http://nd05.jxs.cz/804/463/02fa6f0cd8_84306616_v1.jpg?1332177203Ahoj, tak body k dozapojení jsem našel, jenže tam není příprava na nasazení hadice,ale jsou tam našroubované zátky se čtyřstranovou matkou. Nevíte, kde se dá sehnat místo nich vložka s niplem na nasezení hadice? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Březen 2012 Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Tak zalezi co je tam za zavit. Pokud bude metrickej, tak tam podle mne muzes dat klasickej bronzovej hadicnik. Pokud to bude amerika, tak jedine objednat primo v USA.Nejjednodussi je tu zatku vysroubovat a uvidis co tam je za zavit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Závity jsou USA - W - pokud máš standartní a orig.pumpu.Hadičník koupíš v instalaterských potřebách,ale pokud budeš jezdit na moře,mosaz se ti brzo rozpadne a lod můžeš,pokud bude bez stálého dozuru i utopit!! - originály jsou z bronzu,který je odolný vůči moři, mohu ti sehnat i z nerezu,ale stojí několikanásobně více! ten je téměř nezničitelný!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 (upraveno) skoč si s vyšroubovanou zátkou někam, kde dělají hydraulické hadice do bagrů apod., maj soustu průměrů a druhů závitů za pár korun. klidně dej ocelový, tak rychle to zas nerezne + maj povrchovou úpravu. Upraveno 29. Březen 2012 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 ta povrchová úprafa fosfátováním je na dvě věci....na h.. a na nic - pokud je to na moři! Když to šroubení budeš každý rok měnit,tak ho tam klidně dej! A jednoho dne zjistíš,že již nejde vyšroubovat a něco při tom praskne-a máš starosti!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se