Jbenda Odesláno 10. Duben 2013 Sdílet Odesláno 10. Duben 2013 Take přemyšlím o elektro.Mam 1200kg.Zkoušely jste to někdo??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Duben 2013 Sdílet Odesláno 11. Duben 2013 1-2kW potrebujes. Kdyz to spocitas, porad jeste je lepsi mit 2.5HP benzinacek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viita Odesláno 11. Duben 2013 Sdílet Odesláno 11. Duben 2013 Je potřeba si uvědomit, že záložní motor může být element který ti zachrání loď!!!, tedy na moři myslím, tady stačí pádlo:-)Proto můj názor je, nepodceňovat. Umístit na pantograf(ve vlnobití těžko přidělávat motor co váží 20 - 30 kg) , určitě benzín na tuto velikost lodě (ne elektro) a taky vozit dostatek pohonných hmot, nebo olej.( v případě dvoutaktu).Motor by mělo být v top stavu a servisovat. Moje loď má ca 1300 kg , mám zánovní Yamahu 5 PS.Pokud je trošku vítr a vlny, tak je to tak tak !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 11. Duben 2013 Sdílet Odesláno 11. Duben 2013 No ja jezdim jen VLTAVU A LABE.Jde o to dostat se v pripade nouze jednou za dlooooohou dobu do mista kde budu schopnej člun natahnout na vlek.Ten elektromoturek se mě libi z duvodu skladnosti a vahy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Duben 2013 Sdílet Odesláno 11. Duben 2013 Elektromotor ma vyhodu, ze se mu nezacpe chlazeni bordelem, ale chtelo by to 80lb, jenze ty jsou na 24V. Na 12V to nikdy nebude to pravy orechovy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 11. Duben 2013 Sdílet Odesláno 11. Duben 2013 Tohle mě celkem nadchlo- http://www.elektrolode.cz/5479-minnkota/10309-elektromotor-engine-mounted-mk55em/?run=0 Jen nechapu proč je to tak drahe.V případě jízdy na hlavní motor by byla asi obrovska strata. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 11. Duben 2013 Sdílet Odesláno 11. Duben 2013 Vloni mi na motoráku odešlo chlazení. Za záložák, třeba i malej elektro, bych dal majlant. Dostat se k vleku pár km po proudu byl porod. 24V je lepší i z hlediska ztrát. Co třeba vozit v lodi dvě baterie spojený paralelně a v případě potřeby záložáku je jen přepnout do serie? Jak daleko to je na řece k nejbližšímu sjezdu do vody? Těch pár hodin ten záložáček na startovací baterie určitě pojede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 11. Duben 2013 Sdílet Odesláno 11. Duben 2013 To neni špatnej nápad.Ja stejně plánuju dve od EXIDE http://topbaterie.cz/dual-agm/trakcni-baterie-exide-dual-agm-12v-100ah-ep-900-%28EXEP900%29.html Kvuli lednici,radiu atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 4. Červen 2014 Sdílet Odesláno 4. Červen 2014 Co si myslíte o tomto? http://www.hobynaradi.cz/cs/lode-a-cluny/25624-lodni-motor-2t-35hp-mar-pol.html Na běžné ježdění to samozřejmě nebude (hlavně kvůli sekačkovému kraválu), ale jako lehký, jednoduchý a bezúdržbový záložní motůrek se mi to docela líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 4. Červen 2014 Sdílet Odesláno 4. Červen 2014 mam něco velmi podobneho-male,lehke,vice-meně to i funguje-když jsem ho zkoušel tak pohaněl starou pramici(250kg) docela bez problemu-cena kolem 2000-čínafoto na www.jachtinginfo.cz-vlakno nejmensí lodní motor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Červen 2014 Sdílet Odesláno 4. Červen 2014 No na mně to přijde ,, vzhledem k cenám lodí které chcete záložním motorem chránit ,, jako katastrofické řešení . Co koupit za 10-15 tis vodou chlazenou pětikonku atp , A dbát na vyšší spolehlivost . Motor ze sekačky a pokusy TOM30 ok , ale na pramici u které když se potopí o moc nejde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 4. Červen 2014 Sdílet Odesláno 4. Červen 2014 Co se ti nezdá na vzduchem chlazenem motoru? Já mam jako zalozak 2,5 Hp hondu vzduchem chlazenou 4takt a jak dokáže pěkně mazat s lodi když byla krizovka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Červen 2014 Sdílet Odesláno 4. Červen 2014 no nevím právě ... kupovat sekačku na lod za mega , nejsem si uplně jistej . Ale je fakt že se mohu škaredě mýlit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 4. Červen 2014 Sdílet Odesláno 4. Červen 2014 no vzhledem k tomu ze ten motorek jsem už asi 3 roky nepouzil (mimo obcasneho protočení abych vyhnal pavouky a overil funkcnost) tak mi stací (na Labe)-až budu mít lod za mega.....no uvidím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 5. Červen 2014 Sdílet Odesláno 5. Červen 2014 :D a já jsem si myslel, že hlavní vlastností záložního motoru je, aby byl spolehlivý a v kritické situaci mi pomohl. Teď abych si k tomu ještě přidal i jeho minimální cenu. Kolik by to tak mělo bejt? Jako bezpečnostního ředitele mě učili cenu opatření cca 10% ceny aktiva. Takže na lodi za mego by měl záložák stát 100 tis.? :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 5. Červen 2014 Sdílet Odesláno 5. Červen 2014 Vis co s cenou bych tolik neoperoval ale vem si priklad kdyz ti selze motor tak nikdy ne kdyz je klid pomoc na blizku a za krasneho pocasi .Založak by mel byt na lodi namontovanej a pripraveny . Pak kdyz je zle a ty se ritis na šutr nebo skalu neni cas nic nandavat. Vubec si nedovedu ten sekačkovy motor predstavit kdyz na nej prši a caka voda . Jo na pramici ,kdyz je hezky tak to je ok . Ale jiste seženeď za 10-15 tisic 5 hp dvoutakt za 1500 ho nechas prohlednout a maš pokoj . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 6. Červen 2014 Sdílet Odesláno 6. Červen 2014 Na 6m loď za mega bych o něm asi taky neuvažoval. Ale na malém člunu už je zase i rozdíl, jestli na bok zrcadla pověsíš běžnou pětikoňku s minimálně 22kg nebo tenhle sekačkový s 12kg. Spolehlivosti bych se ani nebál, několik různých no-name křoviňáků, co máme po rodině, taky nastartuju na 2-3 zatáhnutí a vydrží jet několik hodin v kuse. A tady se díky absenci vodního chlazení a převodovky prakticky nemá co pokazit. Ale s tou ochranou proti povětrnosti máš samozřejmě pravdu, bylo by potřeba na něj vyrobit nějaký návlek (nebo na něj jen navléct igelitovou tašku) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 6. Červen 2014 Sdílet Odesláno 6. Červen 2014 Prave to by me asi trapilo bo se to chladi tou rotaci a igelitkou by se to mohlo uvarit nebo spis zadrit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raschi Odesláno 6. Červen 2014 Sdílet Odesláno 6. Červen 2014 Tu igelitku pochopitelně jen u vypnutého motoru, dát ji na běžící vzduchem chlazený motor by mne tedy opravdu nenapadlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 6. Červen 2014 Sdílet Odesláno 6. Červen 2014 Ta "sekačka" je zajímavá hlavně cenou a váhou. Uvažuji taky o záložáku na svou lodičku (4m RIB) a mám problém s umístěním. Na moři se pouštím dost daleko a i když mám zánovní motor, tak mám trochu strach z výpadku. Ale do slané vody by to asi nebylo dobrý. Pro mou potřebu se mi nejlíp jeví Suzuki 2,5 popř Honda (váhou 13 kg). Musím vymyslet kam s ním ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 7. Červen 2014 Autor Sdílet Odesláno 7. Červen 2014 Jo taky hodlám pořídit Sůzu... Cena myslim adekvátní, váha také a úplnej sráč to snad nebude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Ahoj kluci,taky jsem to řešil,nakonec jsem koupil v http://www.czmarine.cz/ sea horse 3,5ps a na naše vody a mojí tunovou loď stačí.Je to vodník,jediná chyba je,že nemá spojku a hned se točí vrtule.Ovšem s tou váhou 12kg je to pohoda na manipulaci a asi by ho nikdo nekrad.Pavel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 10. Červen 2014 Sdílet Odesláno 10. Červen 2014 Kuci, tady mate tu sekacku a docela to fakt neni blbej napad :) Ovsem tohle je fakt masakr :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Červen 2014 Sdílet Odesláno 11. Červen 2014 Ta vrtačka je fakt dobrá :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 11. Červen 2014 Sdílet Odesláno 11. Červen 2014 Tak nějako si říkám .,,, člověk si koupí pěknou loď ,, drahej motor , vybaví si ji zařídí , odtáhne na moře nebo na Orlík , zaplatí kotvení poplatky a pak chce uišetřit 5-10 tis na záložním motoru a dělá pokusy s neznámejma značkama a motorem ze sekačky a nebo vrtačky . Viděl kdy někdo sekačku nebo vrtačku makat v děšti a vlnách ?? tvl :-( je tu jedno vlákno o klukovi co utopil lod v Chorvatsku o skálu bo mu vysadili motory skříplou hadicí od benzínu ,, a rozsekal to o skálu bo byly vlny že záložní motor prostě nenasadil . Určitě by dneska koupil pětinkonák od značky a novej ,,, a byl by v tom za setinu nákladů a byl by namontovanej celou plavbu . šplechy typu ,, nandám na motor igelitku ,,to je kravina jako blázen .Už jen ten nápad je popření slova "záložní".Sekačka s igletovým pytlem prostě běhat nebude . Zejména když budou potíže a ty jsou vždycky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se