ondra Odesláno 13. Duben 2012 Sdílet Odesláno 13. Duben 2012 (upraveno) Tak zde je moje montáž: pantograf a Suzuki DF 4 http://img843.imageshack.us/img843/613/imag0373ih.jpg ps.díky Upraveno 13. Duben 2012 uživatelem ondra Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Duben 2012 Sdílet Odesláno 13. Duben 2012 Adresu na obrazek musis vlozit mezi ty zavorky IMG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 24. Duben 2012 Sdílet Odesláno 24. Duben 2012 (upraveno) Držák na záložák,domácí výroba.Vysunovací,zasunovací do schodů. http://img832.imageshack.us/img832/3790/dscn1056a.jpg Upraveno 24. Duben 2012 uživatelem vokousana vrtule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Duben 2012 Sdílet Odesláno 24. Duben 2012 Taky se přidám se svojí "troškou do mlýna" Nejprve držák bez motoru : http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/6/6332/6332036_0253fbdf532e3e2dc71299d88e172acd/images/DSC04651.jpga s motorem :http://img2.rajce.idnes.cz/d0203/6/6332/6332036_0253fbdf532e3e2dc71299d88e172acd/images/DSC06860.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viktor Odesláno 26. Duben 2012 Sdílet Odesláno 26. Duben 2012 Na malé kajutovce cca 12OOkg mám 4,0hp mercury a bohatě stačí na baťák,na couračky kolem pobřeží,ať může člověk trochu čumět kolem sebe se spotřebou 0-0 nic.Používám ho i při dojezdu k pláži nebo bahnitému břehu ať mi hlavní motor nenasává zbytečně ty abrazivní sračky.Jinak visí vlevo na pantografu od Imramovských a spokojenost.Jinak proti proudu na Labi,už nevím jméno komory před Roudnicí (myslím,že štětí) mi na velkém motoru vykoukla ojnice přez blok,a proud nás táhl na jez.To vám byla prdel.Normálně chytá malý motor na škaredý pohled,ale z důvodu pocuchaných nervů,kdy jsem nevěděl co je s hlavním chytil až na spoustu sprostých slov a všechno zachránil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek1 Odesláno 7. Leden 2013 Sdílet Odesláno 7. Leden 2013 Pro Sullaco, jak jsi dopadl s tím držákem a motorem? Na tento rok to začínám řešit taky.Máme podobně velkou i těžkou loď. Loni v chorvatsku jsem byl svědkem, jak soused vyplouval na zabudovanej motor a vracel se večer na záložák. Tak jsem se rozhodl, že si pořídím 5hp čtyřtakt, který znám a který jsem kdysi měl:-( Do teď toho lituji, že šel z domu. 2,5hp u nás dostačující, ale na moře stačit nebude.Nad čím váhám je dlouhá nebo krátká noha. Co se týká držáků, tak tady jsem v pasti. Klasický pantograf použít nemohu. Mám na zádi takové molo, takže nehrozí použití pantografu či něčeho podobného. Jedině nějaky teleskopicky vysouvací držák, který by se od zrdcadla vysunul až za ten převis a na takový jsem ještě nenarazil. Libí se mi držák na schůdky, ale teprve zjištuji použitelnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 7. Leden 2013 Sdílet Odesláno 7. Leden 2013 (upraveno) Ahoj, já mam záložák mer. 5k na oddělávácím pantografu. Na lodi je z něho jen hliníková destička s drážkama a montáž trvá i s vyndáním motoru z mot. prostoru cca 3 min. Pantograf je přidělán na motoru a celé se to jen nasune do drážek, dotáhnou dva šroubky, nacvakne nádrž, napumpuje a nastartuje.... Pokud by měl někdo zájem, můžu najít nějakou fotku, ale tady v práci nic nemam :-(Jinak 5k na 3t loď není fakt nic moc, je to spíš pro dobrý pocit že mam alespoň něco. Na moři je to pro srandu a na řece tak na dojetí ke břehu. Pod Střekovem vůbec není šance to použít, jedině že bych chtěl do Hamburku...:-) Pokud chceš mít jistotu na moři, zjisti si něco o "seahelp" - platil jsem cca 50 EUR a oni by vždy pomohli (nastartování, dobití baterií, doplnění paliva, pomoc při najetí na mělčinu nebo i odtažení lodě na servis). Pro sjednání mají pobočku i u nás....http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/6/6980/6980094_b4fadc522ed9ed80f4e333adc8c9be0d/images/P4290620.jpg?ver=0 Něco jsem přece našel...je to ta destička vlevo vzadu. Upraveno 7. Leden 2013 uživatelem dragon333399 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek1 Odesláno 7. Leden 2013 Sdílet Odesláno 7. Leden 2013 (upraveno) Ahoj, díky za poznatek. Až budeš mít trocu času, pošli mi prosím nějaké detailní foto. Vůbec to nespěchá, teprve si hodlám pořídit motor a potom držák. Jinak taky jsem měl mercury 5hp a naprostá pohoda. Je pravda, že tahal gumak 3m a dva lidi. Teď bude muset v nouzi utáhnout cca.1500kg. Co jsem zjišťoval, tak ty 5tky mají i lidi jako založáky u baylošu 2855 a víc. Kde je samotná hmotnost lodi 3500kg. Jinak k tomu držáku, chtěl bych něco, co minimálně naruší vzhled člunu. Pokud je to mobilní, tak tím líp. Rozhodně nechci člun prznit svařencem z L profilu a dělat z toho odrazovej můstek :-) Upraveno 7. Leden 2013 uživatelem marek1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 7. Leden 2013 Sdílet Odesláno 7. Leden 2013 Tak fotek lodi mam asi tisíc, ale skoro ani jedna zezadu :-( Jediná na které je držák trochu vidět je tahle. http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/6/6980/6980094_b4fadc522ed9ed80f4e333adc8c9be0d/images/Drago29.jpg?ver=0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 (upraveno) Tak díky kamarádům už nějakou fotku mam :http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/6/6980/6980094_b4fadc522ed9ed80f4e333adc8c9be0d/images/IMG_0287.jpg?ver=0http://img10.rajce.idnes.cz/d1003/6/6980/6980094_b4fadc522ed9ed80f4e333adc8c9be0d/images/IMG_0350.jpg?ver=0 Upraveno 8. Leden 2013 uživatelem dragon333399 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek1 Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 (upraveno) Ahoj, díky. Přesně mi je jasné, co tam máš. Hledám teď, kde se to dá splašit a rozměry. Já mám ten převis na zádi cca 30cm,tzn. že ty stojny, co se pridají na ten držák musí být min. taky tak dlouhé. Jinak ten motor, tam nezaháknu. Nebo to dát, jak to máš ty. Až na kraj,ale myslím, že ho mám bohužel menší :-( Upraveno 8. Leden 2013 uživatelem marek1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Loď mam teť zazimovanou mimo, takže Ti to nezměřim. Držák mam ale od řepy (www.czmarine.cz) takže Ti to určitě přiblíží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Ahoj, má někdo praktický zkušenosti se seahelp? 50 eur neni tak moc za tu jistotu.Bojim se, aby to nefungovalo podobně jako jakási cestovní pojistka k povinnému ručení. Koupil jsem si jí minulej rok. Měl jsem krátce "nový" novější auto, který jsem ještě neměl pořádně vyzkoušený. Znáte to, vždycky se něco může.....Samozřejmě se mi to po cestě pos.... Nakonec jsem zjistil, že mi je pojistka úplně k prdu. Asi bych se s nima musel soudit abych z nich něco vyrazil. Dali mi k pojistce nějakou brožuru, podle který to krylo snad i špatný počasí. Nakonec se ale vše odehrávalo podle podmínek někde na netu (znáte to, takový to drobný písmo). V reálu to krylo v podstatě jen blbiny jako je píchlý kolo (mám rezervu i sprej) a prázdnou nádrž. Ani ten odtah do servisu to nakonec nekrylo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 (upraveno) Ahoj, já mám s nimi zkušenost dobrou protože jsem nic nepotřeboval. Udělali na mne ale fakt dobrý dojem a určitě si je sjednám zase. Ve smlouvě mají do jaké doby přijedou a co vše udělají. Každopádně máš jistotu že Ti někdo pomůže a nebude se s Tebou soudit o Tvou loď !!! Rozhodně mi to za ten klid stálo a zase bude. Sjednávám je vždy jen na dobu kdy jsem na moři, jen musíš nahlásit termím a oblast aby o Tobě věděli. Dostaneš "kreditku" s číslem zákazníka a můžeš buď vysílačkou nebo mobilem zavolat o pomoc. Platíš pak jen materiál případně palivo když Ti ho dovezou. Za odtah pak snad taky něco účtujou ale jen pokud chceš do jiné než nejbližší mariny. Prostě pro mne OK, jestli jste je někdo využili i přímo, rád si přečtu jak to dopadlo.... Upraveno 8. Leden 2013 uživatelem dragon333399 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marek1 Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 Musím a ještě ten motor je asi lepší 2 takt ten mužeš položit jakkoliv 4takt prý ne kvuli oleji ale to neni z mojí hlavy.ani dvoutakt nemůžeš položit výfuk kanálama nahoru, může se dostat voda do válců. sichr je svíčkama dolů, nebo, u většiny, na bok - šaltpákou nahoruJá rozhodně upřednostňuji 4takt. Nesmrdí tolik, nemusíš mixovat olej s benzínem, není tolik hlučnej. Dokonce jsem se někde dočetl, že 2 takty se od určitého roku nevyrábí, ale to nevím, zda je pravda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tove Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 (upraveno) SeaHelp - prakticky loni v cervnu. Platba cca 50,- vydali do tydne kartu s cislem, pak staci jen aktivovat. Na centrale ale jen nemecky hovorici muz, potom uz chorvat co to vyridil v rodnem jazyce. Prijezd cca do dvou hodin a celkem dobrej pristup. Nebyt jich, byl by clun na dne, takhle odtah do mariny cca 3km a celkem dobry. Priste to urcite platime znovu ! To se vyplatí ! Po akci jenom kratkej zapis, kontrola karty a vzajemny podekovani. Upraveno 8. Leden 2013 uživatelem tove Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 8. Leden 2013 Sdílet Odesláno 8. Leden 2013 tove - díky za info, já vše domlouval na pobočce v Praze takže domluva super. Aktivoval jsem to na dobu na moři ale naštěstí jsem nikde pomoc nepotřeboval ale jsem rád, že i praktická zkušenost s pomocí je dobrá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 9. Leden 2013 Autor Sdílet Odesláno 9. Leden 2013 Nemate nekdo nejaky kontakt na uzivatele "vokousana vrtule" ??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Leden 2013 Sdílet Odesláno 9. Leden 2013 Tove: díky za info! Jsem rád, že to funguje. Pak se to za tu jistotu určitě vyplatí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Leden 2013 Sdílet Odesláno 9. Leden 2013 Panove. Ohledne SeaHelp jsem vytvoril nove vlakno, kde bychom mohli pokracovat na toto tema.http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?pid=9070#p9070 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 10. Leden 2013 Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 Zatím záložní motor na svém Shetlandovi nemám, ale už jsem o něm přemýšlel, celá loď má okolo 1 tuny, je asi velká blbost, udělat záložák z elektromotoru? Jde mi jenom o vnitrozemské vody a dostat se ke břehu, kdyby se vysral hlavní motor. Baterii mám v lodi 100 Ah, takže by to asi chvíli vydrželo na to jet. Nezkoušel to někdo z Vás?Z doslechu prý by to mělo jít, kajutovku na to prý tahali z komory, když jí zdechl motor, ale v reálu jsem to neviděl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 10. Leden 2013 Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 až na to, že si tím můžeš dorazit baterku a po opravě už motor nenatočíš. z komory se dostaneš i rukou žebřík, polery Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 10. Leden 2013 Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 Taky jsem se zucastnil podobne eskapady, tahali jsme z komory cca 4t lod. Motorek byl obyc, tak asi nejakych 40 liber. Nakonec jsme tech 200m odjeli, ale kazdej poryv vetru lod spolehlive zastavil. Jeste ze byl jenom narazovej vitr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 10. Leden 2013 Sdílet Odesláno 10. Leden 2013 Pokud ma lod kolem tuny, tak elektromotor neber. Premejsleli jsme o zaloznim elektromotoru u druhe lodi, kterou jsme si staveli. Byla to ta hlinikova pracovni lod a my jsme si ji dodelali trochu ku krase. Nicmene znamej zkousel ten elektromotor jenom na tom zakladu, kterej mel neco do dvou set kilo a nebyla to zadna slava, takze pak jsme koupili klasickej zavesak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 11. Leden 2013 Sdílet Odesláno 11. Leden 2013 OK, to jsem chtěl slyšet. Moc dík. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se