bahno Odesláno 28. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2012 Tak moc tem kolejnicim a tomu vedeni neverim, abych se privazal na pevno. Takze ten konec drzim rukou, kdyby neco. Jo a nektery jezdi az dolu, nektery ne, je to na nich napsany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2012 Fotka z kamýku toho vazáku co zrovna "nejezdí až dolu" http://img12.rajce.idnes.cz/d1203/6/6296/6296833_1e2a113856a22b15fa45f1c73389476c/images/IMGA0015.jpg?ver=0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 28. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 28. Srpen 2012 Tam jsem ještě nebyl.To je pořádná výška.Kolik to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2012 Mám dojem, že nějakých 16 m. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 29. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Srpen 2012 Z toho jde strach,musim vyzkoušet :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 29. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2012 Zkus štěchovice ty mají 22m.Super klaustrofobický zážitek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 29. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2012 Jenom 19,5. Ale stojej za to. Ostatne prvni komora co sem kdy projizdel byl kamyk a druha stechovice... V modranech sem pak byl uz docela zklamanej :-)BTW: Klaustrofobie je strach z uzavrenych prostor. Taky tim trpim. Treba jdu do hospody - a mam strach, ze je zavreno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 29. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2012 Trochu jsem to přehnal je to jenom 20,1m.Já to mám opačně.Když jdu z hospody domů tak je problém s návratem do těsného vchodu u bytu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 29. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2012 si pletete rozdíl hladin s výškou zdi komory. rozdíl je podle stavu na Vranské až cca 19,60, výška zdi od dolní vody, zase podle stavu na Vranské, cca 22,5m Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 30. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Srpen 2012 Hmm...příští sezónu musim vyzkoušet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 31. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 Jo, taky doporučuju, dá se takto pohodlně dojet ze Slap až do Týna n. Vlt., nebo jen na Orlickou přehradu - je to příjemná změna - je to poměrně "velká" voda. Zámak Orlík, Zvíkov, výlet do Otavy ... super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 Minulý týden jsem projel trasu z Prahy na Orlík a zpět.Vřele doporučuju:Komora Vranné - pohoda nohoru i dolu na háček v jednomKomora štěchovice - nahoru se dobře uvažte. Plováky jsou nové a jezdí hladce. Naposledy to pustil hodně a za mnou to chlapíka málem vytáhlo z malý loďky. Dolů pohodaPřevoz Slapy - děs a hrůza. Prověří co na lodi moc nedrží a upadne. Mě naštěstí nic.Komora Kamýk - nahoru strašný. Doporučuju levá strana (přo vjedzu z dolní vody v levo) a natáhnout se na plovák. Celkem to háže. Pozor při vjezdu mě sebral silný proud ještě před komorou a tlačil mě hooodně doleva. Netušim kde se tam vzal.Dolů pohodaVýtah Orlík - super!!! Beze strachu. Moje plachetnice má na trupu takovej výstupek ve kterym je ploutev a na tom výstupku krásně rovně stála.Z Orlíku do Prahy jsem to sjel za jeden den (12 hodin). No a to mám jen 5 Hp motůrek. Parádní cesta.Na Orlíku se krásně plachtilo. Dost ot foukalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 31. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 Minulý týden jsem projel trasu z Prahy na Orlík a zpět. Vřele doporučuju:Komora Vranné - pohoda nohoru i dolu na háček v jednomKomora štěchovice - nahoru se dobře uvažte. Plováky jsou nové a jezdí hladce. Naposledy to pustil hodně a za mnou to chlapíka málem vytáhlo z malý loďky. Dolů pohodaPřevoz Slapy - děs a hrůza. Prověří co na lodi moc nedrží a upadne. Mě naštěstí nic.Komora Kamýk - nahoru strašný. Doporučuju levá strana (přo vjedzu z dolní vody v levo) a natáhnout se na plovák. Celkem to háže. Pozor při vjezdu mě sebral silný proud ještě před komorou a tlačil mě hooodně doleva. Netušim kde se tam vzal.Dolů pohodaVýtah Orlík - super!!! Beze strachu. Moje plachetnice má na trupu takovej výstupek ve kterym je ploutev a na tom výstupku krásně rovně stála. Z Orlíku do Prahy jsem to sjel za jeden den (12 hodin). No a to mám jen 5 Hp motůrek. Parádní cesta.Na Orlíku se krásně plachtilo. Dost ot foukalo.Uvažuju o koupi 6,5m plachetnice s pevnou ploutví,má to smysl? Nedá se nikam zajet.Jak nasazuješ ploutev? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 Ahoj, ploutev nijak nenasazuju.Je sklopná. V kokpitu mám kliku a tou jí prostě podle potřeby sklopím.Dlouho jsem hledal loď která by mi vyhovovala. No a jedním z požadavků byla právě sklopná ploutev. Jediná nevýhoda je, že v kajutě je stůl na pevno. V noze stolu je právě ploutvová skříň.Hlavně ale záleží jak chceš loď používat.Já jí mám na zahradě a na vodu jí dovezu za autem. Plavím se často po řekách (bydlim 3 km od parádního sjezdu do Labe). S vlekem couvnu do vody a tradá. Taky se dá s lodí snadno zajet až ke břehu a nemusím se o nic bát. No a taky se mi stalo, že jsem u modřan uprostřed plavební dráhy škrtnul ploutví o dno (asi nějakej kámen či co). Naštěstí je sklopná, tak se prostě sama sklopila a nic se nepoškodilo.Kdybych ale pořizoval loď, kterou budu kotvit trvale někde na přehradě a budu s ní jen plachtit, tak bych preferoval pevný kýl. Plavební vlastnosti (hlavně stoupavost) jsou výrazně lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 (upraveno) Mám i motorák - Glastron se 140 Mercruiserem, ale už ho moc nepoužívám.Plachetnice se mi na vodu líp hodí. Pořád jsem ještě toho názoru, že na vodě se nespěchá. No a mít 140 Hp na to abych plul na volnoběh je zbytečný. :-)Provozní náklady plachetnice s malým závěsáčkem jsou taky samozřejmě úplně jinde.Z Prahy na Orlík, přes týden občas motorování a cesta zpět do Prahy - motor si vzal celkem cca 19 litrů. Cestovní rychlost 9 Km/h.Občas mi ta rychlost motoráku ale chyběla. Každý ať si zvolí co je pro něj lepší. Upraveno 31. Srpen 2012 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 31. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 Já měl plachetnici se sklopným kýlem pod lodí, do kajuty téměr nezasahoval (uspořádáním kajuty zasahoval akorát do sedáku) a pod lodí zůstával celý sklopný těžký kýl, zvedaný navijákem. Při vytaženém kýlu ponor cca 50cm, na orlíku všude až ke břehu a po spuštění kýlu ponor 1,52m tedy výborná stabilita. Teď jsem pořídil větší dvoukýlovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladislavjel Odesláno 31. Srpen 2012 Autor Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 Právě mam dilema.Na rychlost mam 4,5m rychlý člun,ale chtěl bych ještě kajutovku,pohodovku nejlépe s dieselem,nebo plachetnici. třeba tuhle: http://sport.bazos.cz/inzerat/17931765/Prodam-kylovou-kajutovou-plachetnici-JANTAR.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Srpen 2012 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2012 Hlavně bacha na to v jakym stavu je dřevo.Nejhorší je když se dřevo uzavře oboustraně laminátem. Já jsem tak měl nosný fošny na Glastronu. Totálně shnilý. Vyškrábal jsem je ven lžící. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se