Přejít na obsah
Plavidla.cz

Někdo z ústí nad Labem

ladislavjel

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 142
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Jenom 19,5. Ale stojej za to. Ostatne prvni komora co sem kdy projizdel byl kamyk a druha stechovice... V modranech sem pak byl uz docela zklamanej :-)

BTW: Klaustrofobie je strach z uzavrenych prostor. Taky tim trpim. Treba jdu do hospody - a mam strach, ze je zavreno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minulý týden jsem projel trasu z Prahy na Orlík a zpět.

Vřele doporučuju:

Komora Vranné - pohoda nohoru i dolu na háček v jednom

Komora štěchovice - nahoru se dobře uvažte. Plováky jsou nové a jezdí hladce. Naposledy to pustil hodně a za mnou to chlapíka málem vytáhlo z malý loďky. Dolů pohoda

Převoz Slapy - děs a hrůza. Prověří co na lodi moc nedrží a upadne. Mě naštěstí nic.

Komora Kamýk - nahoru strašný. Doporučuju levá strana (přo vjedzu z dolní vody v levo) a natáhnout se na plovák. Celkem to háže. Pozor při vjezdu mě sebral silný proud ještě před komorou a tlačil mě hooodně doleva. Netušim kde se tam vzal.

Dolů pohoda

Výtah Orlík - super!!! Beze strachu. Moje plachetnice má na trupu takovej výstupek ve kterym je ploutev a na tom výstupku krásně rovně stála.

Z Orlíku do Prahy jsem to sjel za jeden den (12 hodin). No a to mám jen 5 Hp motůrek. Parádní cesta.

Na Orlíku se krásně plachtilo. Dost ot foukalo.

Odkaz ke komentáři

Minulý týden jsem projel trasu z Prahy na Orlík a zpět.

Vřele doporučuju:

Komora Vranné - pohoda nohoru i dolu na háček v jednom

Komora štěchovice - nahoru se dobře uvažte. Plováky jsou nové a jezdí hladce. Naposledy to pustil hodně a za mnou to chlapíka málem vytáhlo z malý loďky. Dolů pohoda

Převoz Slapy - děs a hrůza. Prověří co na lodi moc nedrží a upadne. Mě naštěstí nic.

Komora Kamýk - nahoru strašný. Doporučuju levá strana (přo vjedzu z dolní vody v levo) a natáhnout se na plovák. Celkem to háže. Pozor při vjezdu mě sebral silný proud ještě před komorou a tlačil mě hooodně doleva. Netušim kde se tam vzal.

Dolů pohoda

Výtah Orlík - super!!! Beze strachu. Moje plachetnice má na trupu takovej výstupek ve kterym je ploutev a na tom výstupku krásně rovně stála.

Z Orlíku do Prahy jsem to sjel za jeden den (12 hodin). No a to mám jen 5 Hp motůrek. Parádní cesta.

Na Orlíku se krásně plachtilo. Dost ot foukalo.

Uvažuju o koupi 6,5m plachetnice s pevnou ploutví,má to smysl? Nedá se nikam zajet.Jak nasazuješ ploutev?

Odkaz ke komentáři

Ahoj, ploutev nijak nenasazuju.

Je sklopná. V kokpitu mám kliku a tou jí prostě podle potřeby sklopím.

Dlouho jsem hledal loď která by mi vyhovovala. No a jedním z požadavků byla právě sklopná ploutev. Jediná nevýhoda je, že v kajutě je stůl na pevno. V noze stolu je právě ploutvová skříň.

Hlavně ale záleží jak chceš loď používat.

Já jí mám na zahradě a na vodu jí dovezu za autem. Plavím se často po řekách (bydlim 3 km od parádního sjezdu do Labe). S vlekem couvnu do vody a tradá. Taky se dá s lodí snadno zajet až ke břehu a nemusím se o nic bát.

No a taky se mi stalo, že jsem u modřan uprostřed plavební dráhy škrtnul ploutví o dno (asi nějakej kámen či co). Naštěstí je sklopná, tak se prostě sama sklopila a nic se nepoškodilo.

Kdybych ale pořizoval loď, kterou budu kotvit trvale někde na přehradě a budu s ní jen plachtit, tak bych preferoval pevný kýl. Plavební vlastnosti (hlavně stoupavost) jsou výrazně lepší.

Odkaz ke komentáři

Mám i motorák - Glastron se 140 Mercruiserem, ale už ho moc nepoužívám.

Plachetnice se mi na vodu líp hodí. Pořád jsem ještě toho názoru, že na vodě se nespěchá. No a mít 140 Hp na to abych plul na volnoběh je zbytečný. :-)

Provozní náklady plachetnice s malým závěsáčkem jsou taky samozřejmě úplně jinde.

Z Prahy na Orlík, přes týden občas motorování a cesta zpět do Prahy - motor si vzal celkem cca 19 litrů. Cestovní rychlost 9 Km/h.

Občas mi ta rychlost motoráku ale chyběla. Každý ať si zvolí co je pro něj lepší.

Upraveno uživatelem Zdenda
Odkaz ke komentáři

Já měl plachetnici se sklopným kýlem pod lodí, do kajuty téměr nezasahoval (uspořádáním kajuty zasahoval akorát do sedáku) a pod lodí zůstával celý sklopný těžký kýl, zvedaný navijákem. Při vytaženém kýlu ponor cca 50cm, na orlíku všude až ke břehu a po spuštění kýlu ponor 1,52m tedy výborná stabilita. Teď jsem pořídil větší dvoukýlovku.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...