Přejít na obsah
Plavidla.cz

Někdo z ústí nad Labem

ladislavjel

Doporučené příspěvky

hele s tím molem bude asi problém. Na molo musíš mít správně povolení od povodí labe a navíc by mělo mít stk stejně jako loď - což je teda kravina, ale prý je to tak

technická nee, jen souhlas SPS s konstrukcí + souhlas životního prostřední a obce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 142
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

koukni na net tam budou podmínky jachtklubu. V LTM je tuším členství + celosezoní parkování na molu za 4000tis. kč. Když nejsi členem klubu musíš zaplatit za to, že využiješ jejich sjezdu 100kč, pokud budeš chtít použít jejich naviják tak tuším 150kč. Jak je to v ústí netuším, ale většinou je to na jejich webu.
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Tak jsem včera spouštěl člun na sjezdu v Brný u policajtů.Sjezd je hodně prudký,špatně se tam vytáčí a pak tam je schod,kola maximálně metr do vody,jinak tam vlek zahučí!Auto jsem nechal za cestou a spoušli jsme loď s vlekem navijákem do vody.Jak je sjezd prudký nabral jsem zádí vodu! Ještě že tam mam čerpalo

Na zpět mi v polovině odešel naviják made in china! tak jsme museli přepřáhnout a vytáhnout už autem.

Příště zkusim ve Vaňově.

Odkaz ke komentáři

Viky - jsou i horší. V Nelahozevsi je alespoň slušný podklad, i když máš pravdu, že je to strmé až až. Druhý neméně vypečený je v Píšťanech. Tam když trochu klesne voda, tak se ani nehnu. Je s podivem, že oba sjezdy jsou v jinak pěkných marinách. Na obranu Nelahozevsi - v těch místech to moc jinak nešlo (ostatně asi ani v Píšťanech, i když tam jde spíš o zakončení sjezdu, což by jistě pořešit šlo). No ale pro nás, kteří občas dáváme na vodu v nejrůznějších "divokých" podmínkách, je to pořád komfort :).
Odkaz ke komentáři

Asi jsem zmlsanej.

Nedavno jsem zkousel spoustet ve Veletove na bejvalym privozu a docela to slo. Sice tam jsou taky kocici hlavy a bahno, ale aspon je to malej sklon.

Kdyz budu uvazovat v Nelahozevsi o spusteni navijakem, uz vidim jak mi treti kolecko rajtuje po tech kocicich hlavach. Chapu, ze to tam z hlediska prostoru asi jinak neslo, aspon takhle kolmo k vode urcite ne.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem vÄera spouÅ¡tÄ›l ve VaňovÄ› kousek od Marie,dobrý...

Nalodil jsem Åľenu a své tÅ™i dÄ›ti a plavili jsme se na marinu do Píšťan,u betonového sloupu uÅľ kousek od mariny zaÄal Å™vát alarm ,,vysoká teplota motoru'okamÅľitÄ› jsem vypnul motor a dopádloval k molu.Rodinu jsem vyloÅľil a poslal na na jídlo,zjiÅ¡Å¥uju co se stalo,pÅ™i kontrole odtokové kontrolní hadiÄky-voda neteÄe,ale teÄe mi nÄ›jak moc do Älunu,pumpa zapnutá a voda nÄ›jak neubejvá...co se stalo,nikde jsme si neÅ¡trejchli,náhle jsem zjistil ze jsme ztratili vypouÅ¡tÄ›cí zátku 1"NÄ›jaký pán mi pÅ™inesl Å¡punt od Å¡ampusu,tak jsem tam narval pÅ™es igelit Å¡pun a Å™eÅ¡il to chlazení.Demontoval jsem mÅ™Ã­Åľku v noze,samozÅ™ejmÄ› mÄ› spadlla druhá půlka do vody a pokouÅ¡eli jsem se to propláchnou hadicí.Znovu nastartovat a náhle malinký Äůrek z hadiÄky,říkám co s tim rysknout plavbu zpÄ›t,nikdo mi to samozÅ™ejmÄ› nedoporuÄoval... auto s vlekem v Ústí,tady tÅ™i malý dÄ›ti a ten sjezd na který bych poÅ™eboval traktor.TakÅľe jsem nalodil rodinu a pÅ™i obÄasný kontrole se plavil zpÄ›t do Ústí.LoÄ jsem natáhl na vlek zas další,chybí mi jeden fendr a na noze nad vrtulí je takový kormidýlko,dle katalogu je to TAB-TRIM,tak to jsem taky ztratil!

Doma jsem demontoval nohu,vyndal impeler a zjistil,Åľe mu chybí jedna lopatka a ta byla zaseklá ve výtlaku chlazení.

Chtěl bych ještě poděkovat všem co mi pomáhali v Píšťanechn na marině,bez nich bych měl velký problém!

Odkaz ke komentáři

Původní majitel dal člun na zimu do Powerboatu a zaůkoval je k prodeji protože je v zahraničí,pak tam stála dva roky na dešti!Když musel přijít nějaký zájemce a viděl tu spoušť,tak se zas otočil... Musel jsem na ní udělat stousty práce jako oprava čalounění,elekriky,teď jsem objednal impeller,anodu,gufera do hydrauliky a mřížky sání chlazení.Potřebuju nové plexi a lak,pak bude zas jak nová :-) Jinak na vodě se chová divně,ve skluzu super,ale výtlačná,musim točit volant neustále vpravo vlevo,tak musim pořád ve skluzu :-)
Odkaz ke komentáři

ahoj,

mám stařičkýho Glastrona. řízení má standardní vůli. Hodně často pluju jen na zvýšený volnoběh, vyhlídku. Loď mi naštěstí ale téměř nekličkuje.

Uvidim až dam řízení dohromady. Zatím jde dost ztuha (hoodne ztuha).

Třeba pak začne kličkovat. :-)

Odkaz ke komentáři

ahoj,

mám stařičkýho Glastrona. řízení má standardní vůli. Hodně často pluju jen na zvýšený volnoběh, vyhlídku. Loď mi naštěstí ale téměř nekličkuje.

Uvidim až dam řízení dohromady. Zatím jde dost ztuha (hoodne ztuha).

Třeba pak začne kličkovat. :-)

Tak to bud rad, ze ti neklickuje :) az zacne, tak to bude peknej opruz.

Odkaz ke komentáři

jj, bojim se toho jako čert kříže.

Zřejmě taky proto jsem se zatim do řízení nepustil :-) Při kotvení si ale zatim zaposiluju.

Jinak ale říkají všichni, že tyhle typy lodí nejsou svými vlastnostmi ideální ve výtlaku.

Až to řízení poladim tak dam vědět. Mě jde jen něco ztuha. Třeba by to pak pořešil nějakej tlumič (něco jako mam na řízení na motorce).

Nezkoušel to už někdo poladit? Tlumič řízení, nebo zvětšit ploutev na noze apod....

Odkaz ke komentáři

Co se týče kličkované na vodě při výtlaku, tak je to jen otázka trochu předvídavosti v řízení, díky bohu už jsem se dopracoval docela daleko takže jde jen o to to korigovat vždy o chvilku dříve než se to začne točit, a zvyknout si na to, také dost záleží na rozložení váhy na lodi, když se jede s více zatíženou zádí tak je toho korigování o poznání více.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...