viky_cz Odesláno 11. Březen 2012 Sdílet Odesláno 11. Březen 2012 Bohuzel jsem se nedopatral, jak je planovana uroven hladiny v Radotincke lagune. Vltava ma na soutoku hladinu kolem 188m, Berounka o 3km proti proudu uz ma 194m. Jestli ty dva jezy budou mit dohromady rozdil hladin 6m, je to skoro pohode. Mimochodem... nasel jsem tohle: http://www.raft.cz/cechy/berounka.aspx?ID_reky=2&kilo=jezySkoro to vypada, jako by jez v Cernosicich snesl rekonstrukci. ;) Nebo uz probehla? Vite to nekdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Březen 2012 Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 viky_cz. - neměl jsem na mysli, že by zrovna někdo z povodí četl forum, ale zeptat se primo tam na konkretní místo a dle jejich reakce by se videlo zda jde o ztratu času nebo realnou věc :) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Březen 2012 Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 Informace dostupnemu k servisnimu plavidlu:Da se sehnal pramovy trup o rozmerech:LOA 6,55m (LWL cca 5m), sirka (WOA) 2.25m, vyska boku 1m, sirka dna 170cm. vaha je pry asi 800kg, coz je velmi prijemny.Chteji za nej 15 tisic bez dane. Sice je to min siroky, nez jsem uvazoval, ale jinak celkem vhodny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 12. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 (upraveno) Viki: http://www.pvl.cz/download/files/Praha.pdfDoporucuju k pozornosti tabulku cislo 8 na strance 11 dole. Abych dodal jednu drobnou zakulisni, 5mio se obvykle dava jako tip na akce, ktery jeste nikdo poradne nepripravil a skutecne naklady se muzou, i pomerne vyrazne lisit. Upraveno 12. Březen 2012 uživatelem bahno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Březen 2012 Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 Ha, to je jasna informace, dekuji. Co znamena 5mio?5mio se obvykle dava jako tip na akce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 12. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 5MKc,5000kKc,5000000Kc :-) A dalsi trocha pocteni, aneb co se nelibi na projektu radotinskych lagun. Spis tak na co se pripravit, ze se budou snazit omlatit o hlavu nam aby si clovek mohl vzit adekvatni helmu. http://www.praha16.cz/view.php?nazevclanku=radotinska-jezera-zmena-uzemniho-planu-z-272400-a-strety-zajmu&cisloclanku=2011100015 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 12. Březen 2012 Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 (upraveno) bahno - hluboce před Tebou smekám, že jsi vůbec schopen tohle přečíst. Za sebe - je to nad moje síly. Upraveno 12. Březen 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Březen 2012 Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 Ja jsem se to pokusil precist. Musim rict, ze se ani nedivim. Jestli je pravda, ze chteji odtezit vsechen pisek a zasypat to "inertnim materialem", zrejme stavebnim odpadem, tak je celkem jasny, ze se to ekologum nelibi.Bohuzel se mi potvrzuje nazor, ze kazdy teoreticky dobry projekt zacina presunem zeminy na Kamcatku, aby se na tom dalo neco vydelat. :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 12. Březen 2012 Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 Inertní materiál, je myšlen recyklát, není to špatný, ale záleží z čeho je to namletý! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Březen 2012 Sdílet Odesláno 12. Březen 2012 Ale no tak.... nebudme prilisny idealisti, to je stejny jako D48. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 14. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Březen 2012 http://www.rvccr.cz/etc/verejne-zakazky/vyzva_24.pdfz cehoz cituji: Ze strany ZADAVATELE budou pro potřeby řešení projektové dokumentace zapůjčenynásledující podklady:- geodetické zaměření břehu a dna dotčeného záměrem Splavnění Berounkyv Radotíně.......................................................................................do 7.5.2009, Tenhle papir by se nam hodil, zamereni skoro 4km dna reky, pokusim se ho z rvc vyrazit pres zakon o svobodnem pristupu k informacim, tech par korun do toho vrazim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 14. Březen 2012 Sdílet Odesláno 14. Březen 2012 provedu pokus!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Březen 2012 Sdílet Odesláno 15. Březen 2012 Dnes k ranu (tedy prakticky hned po pulnoci) jsem utrpel myslenku. Mozna je to hovadina, ale rekneme tomu namet (at si nepripadam tak blbe). Kladl jsem si otazku, o co se to vlastne snazime? Verim ze v pripade pokusu cokoliv uskutecnit padne tato otazka nekolikrat. Prijatelna odpoved musi byt po ruce, at jiz bude pochopena ci nikoliv. Zde tedy ta myslenka, vim, ze to je myslenka hodne syrova. Co chceme? Ozivit reku. Jak? Podporovat jeji prirozenou funkci v prirode i spolecnosti. Proc? Duvodem necitlive regulace v historii dochazi k zaniku prirozene funkce vodnich toku, z toho plyne i ztrata jejiho historicky duleziteho vyznamu pro lidskou spolecnost. Doprava po vetsine nasich rek se omezuje pouze na sportovni vyuziti, vyznamne vodni cesty naopak neumoznuji spolecenske vyuziti vubec, ze zatocin a slepych ramen se stavaji mrtva ramena, z rek se stavaji kanaly bez pestre fauny i flory, bez vztahu k lidem zijicim v okoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Březen 2012 Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 Dneska jsem si vzpomnel, ze jsem uz loni na podzim vlastne videl krasny plavidlo primo urceny pro praci na malinkaty vodni ceste. http://www.1plavebni.cz/images/lode/10.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 20. Březen 2012 Sdílet Odesláno 20. Březen 2012 Tak to je nádhera, přiléhavý jměno, ještě zjistit kdo je vlastníken....ale tohle postavit by určitě nebyl problém!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 20. Březen 2012 Sdílet Odesláno 20. Březen 2012 teď mně napadlo, kamarád má dva velký plováky, chtěj na nich stavět garáž, zeptám se, zda by prodal, a za kolik, na pracovní plošinu by byly ideální! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 20. Březen 2012 Sdílet Odesláno 20. Březen 2012 Vlastnika zname, je to 1.plavebni, pouzivaji to v Lednici na Zamecky Dyji.Plovaky jsou dobra vec, ale vana ma lepsi pomer vytlak/ponor. Zalezi na objemu. Na stabilni praci potrebujes max vytlak aspon 4t. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Nevite, jestli neexistuje mapa berounky, na ktery by byla uvedena kilometraz? Nemate ji nekdo nahodou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Březen 2012 Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Ja se orientuju podle seznamu jezu a odmeruju na mapach, da se to slusne trefit. Co tohle? http://www.berounka.cz/O-rece/Kilometraz.aspx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Heh, sice nemam ve svy kilometrazi turisticky pametihodnosti v okoli, ale zajimavejch detailu mam teda podstatne vic - vsimli ste si treba nahonu mezi RK8.65 - RK8.93, mezi nima neni zadnej jez, resp asi byl, ale je 1,4m pod hladinou.Jako mapy.cz sice nejsou spatny, ale ja potrebuju docela detaily. Ceka me hodne, hodne mravenci prace... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 5. Duben 2012 Sdílet Odesláno 5. Duben 2012 Dneska jsem mluvil s nejmenovanym odbornikem na letecky pruzkum terenu a ten mi rikal, ze EU vydala nejakej predpis, podle kteryho se nove upravuji pozadavky na spravu technickeho stavu vodnich toku. Pry je to docela zajimava vec, ze se za plneni tyhle normy da schovat lecjaka draha akce.V legislative se nevyznam, ale prislo mi to zajimave. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 18. Květen 2012 Autor Sdílet Odesláno 18. Květen 2012 Neco se deje a vubec se mi to nelibi. A jeste zmizelo to pdfko z webu RVC.Nepritel nasloucha! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 18. Květen 2012 Sdílet Odesláno 18. Květen 2012 Přejdeme na šifry? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2014 Ozivim toto krasne utopisticke tema. Dneska jsem pri courani po webu nasel krasnou fotku a zasnil jsem se, jak by bylo krasny, kdyby se nase slepy ramena neprehrazovaly a nezasypavaly, ale misto toho se prehradily mustkem, ktery omezi rozmer plavidel, podobne jako stavi v Holandsku a v Polsku: http://www.jammasczarter.pl/admin/zdjecia/466.jpg Holandani dokonce mivaji nekde limit kolem 3m sirky a 2m vysky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 19. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2014 Abys tam rybářům jezdil, ne? To by se asi posrali....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se