makaras Zveřejněno 16. Únor 2012 Sdílet Zveřejněno 16. Únor 2012 (upraveno) Zdravím všechny.Jsem nováček toto forum je prostě skvělé,dozvěděl jsem se spoustu nových poznatků.Měl bych dvě otázky: Koupil jsem závěsný motor honda BF 20 r.v.09 řízení má pinu,chtěl bych ho přestavět na dálkové řízení plyn a řazení které mám na lodi.Vím že se prodává přestavný kit, ale v manuálech jsem nikde nenašel přesný postup nemáte s tím někdo zkušenot.Druhá otázka startování je pouze ruční nevíte někdo jak by se dal předělat na startér samozřejmě že ne za honda ceny.Předem děkuji za komentáře. Upraveno 16. Únor 2012 uživatelem makaras Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bokal Odesláno 13. Březen 2012 Sdílet Odesláno 13. Březen 2012 Dělal jsem tu úpravu u Hondy BF10, je to skoro stejný motor.Jinak než s originál sadou to bude komplikované a nespolehlivé - myslím řazení. Pro řízení je tam jen plechový díl a na něm je čep, který je spojen s bovdenem řízení.pokud už máš na lodi pákové ovládání, stačí Ti koupit příslušné bowdeny (délka a koncovky) - mají a poradí u Imramovského nebo v Avaru.Pokud je to ovládání od hondy, tak je tam kabel, který se podle schématu připojí do motoru, pak fungují taky kontrolky mazání, teploty atd.Když je to od jiného výrobce, musíš improvizovatVycházet jde ze schématu elektriky motoru - manuály k různým motorům najdeš na www.honda-marine.com Startér bude asi problém - místo na něj je v motoru, ale sehnat jej bude horší.Motory se startérem jsou ale v několika věcech odlišné - je tam jiná elektrika, silnější alternátor(12V) nabíjení baterky atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se