tomas80 Zveřejněno 13. Únor 2012 Sdílet Zveřejněno 13. Únor 2012 Ve vedlejsim vlakne se tu resi jaky jsou potreba ridicaky na tazeni privesu s lodi. Nedavno jsem si vsiml v jednom dokumentu jak si vozej Amici svoje auta za obytakama na dovolenou. Docela zajimave reseni, zajimalo by mne, jestli je to auto brany jako prives ? :) a tady neco pro motorkare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 13. Únor 2012 Sdílet Odesláno 13. Únor 2012 Já takhle potkal Francouze v Itálii, táhnul za obytňák Citröen 2CV , přední kola ve vzduchu, pod autem oj s nájezdovou brzdou napojenou na zadní kola. Vypadalo to moc zajímavě, škoda že jsem ho nepotkal na parkingu, bych to býval okoukl důkladněji a pofotil, takhle to bylo jen z auta, když jsme je předjížděli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 13. Únor 2012 Sdílet Odesláno 13. Únor 2012 Je to šikovný, my jsme to řešili na VW fóru, bohužel u nás neprovozovatlý......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 14. Únor 2012 Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 U nás je to zakázané provozovat, a co jsem byl v Kanadě a jestli si dobře pamatuji tak tam ani žádný papíry na vleky nemají, myslím že je to omezený max. váhou, ovšem s Evropou nesrovnatelné. Vezli jsme tam 3 tunový člun za nějakým pickupem Chevi, asi 800 km, 2x nás i kontrolovali, na mezinárodní řidičák koukali jak na kus hadru, nakonec se spokojili s naší kartičkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 14. Únor 2012 Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 K tomu bych měl celkem dost co říci z praxe. Zhruba před čtyřiceti lety jsme takhle (na tkzv. trojúhelníku) tahali zcela běžně auta na závody. Nejsou k tomu třeba žádné složité vymyšlenosti - stačí na tažené auto upevnit třeba na přední čelo nebo držák nárazníku přeponu trojúhelníku a jeho vrchol dát na závěs tažného auta. O ostatní se postará spolehlivě geometrie, dokonce s tím jde i couvat. Nevím, jaká byla tehdy legislativa ale když nás lapli a nikdo v taženém autě neseděl tak měly orgány řečí jak koza blech. Tak vždy jeden v autě seděl a příšerně se nudil - ono tam krom případného přibrzdění nejde nic dělat. Většinou si něco četl nebo spal, což mělo za následek další nekonečné diskuze. Z hlediska váhy a řidičáků to však prošlo, protože se jednalo v podstatě o tažení vozidla na tyči (pouze se nedalo jezdit po dálnici, ale té bylo tehdy pár kilometrů) . Myslím, že dnes to bude stejné. Z pohledu tahání lodě je však tahle debata naprosto zbytečná, jde o úplně jinou záležitost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Únor 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 Ja to sem daval spis jako takovou perlicku k diskuzi :). Samozrejme jsem ti nemyslel vymejslet nejakej zpusob tahani lode. Samozrejme to s lodema nema nic spolecneho.A jak bylo delany rizeni. Nebo predni kola jsou zasperovany a v zatacce se nenatacej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 14. Únor 2012 Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 (upraveno) jestli jsem to spravne pochopil tak kola zatacela sama ale asi bych se s tim bal jet-mozna tak nekde krokem-jinak s tim nadzvednutym predkem jeste u skody 110 jsem vylomil predni napravu tak jsem to prizved na savlich traktoru a v pohode odtah(10km) Upraveno 14. Únor 2012 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 14. Únor 2012 Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 (upraveno) Tomas80 - ta moje poznámka na konci byla spíš jako úvaha k nikdy nekončícím tématům o váze přívěsů a s tím souvisejícím ridičským oprávněním, protože tak, jak jsem to já popsal jde o tažení jiného vozidla. I v tomto případě jde spíš o perličku, protože to tažení je dost specifické. Nic se s autem nemusí dělat, natož nějaká aretace kol. Prostě se to do zatáčky "řídí samo". Jde to asi tak, jako když vyjíždíš ze zatáčky - taky nemusíš točit volantem, ale srovná se sám. Sedět v tom za volantem je hodně zvláštní pocit a hezkou chvíli trvá, než si zvykneš třeba na klidné vaření večeře. Jezdili jsme takhle každý týden dost daleko, v závoďákách na okruhy a kopce nebyly sedačky (a taky topení :)), tak se v nich topilo plynovým vařičem na podlaze, čehož se dalo zároveň využít ke zmíněným kulinářským kouskům. Holt to byla jiná doba ....edit - snažit se o nějaké korekce s volantem bylo holé šílenství - prostě to takhle funguje. Upraveno 14. Únor 2012 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Únor 2012 Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 Ty francouzi měli přední kola v luftě, táhli to jen po zadních. Jel s tím přesně 80km/h Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 14. Únor 2012 Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 Jasně, to taky jde - ale pak už by se to asi muselo fakt brát jako přívěs. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 14. Únor 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 Ale jo to je mi jasny, ze ty kola se srovnaj, ale asi bych mel strach co to udela treba na vyjetejch kolejich. I kdyz pravda, rozhazet se to nemuze, protoze to drzi konstrukce sprazena s autem, takze by to asi mohlo fungovat. Koukal jsem, ze v te americe jeste k tomuto prodavaj nejake dalkove rizeni, ktere namontujes na tyc rizeni od kol a zrejme nejakym zpusobem sprahnes s konstrukci, aby ti to pak i pomahalo zatacet.To verim, ze to musi bejt zajimavej pocit v tom aute sedet :) Kdyz uz je rec o tom topeni, tak jsem vcera koukal na toto :)http://auto.idnes.cz/autofotka-tydne-jedine-volvo-ktere-potrebuje-kominika-p1v-/automoto.aspx?c=A120209_195147_automoto_hig Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 14. Únor 2012 Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 Až na ten komín to vypadalo hodně podobně. Jinak ještě k tomu tažení - jezdili jsme s tím "co Moskvič nebo MBéčko dalo", takže tak okolo 120 km/hod. Nikdy nebyl s jízdou žádný problém. Snad jen u Trabantů s pevností - trojúhelník byl přišroubován bez vyztužení na tom chrastí pod maskou (znalí vědí o čem mluvím) to po pár stech kilometrech mělo snahu praskat. Jinak třeba u škodovek (4 šroubky M8 držáku předního nárazníku) věčná záležitost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se