Přejít na obsah
Plavidla.cz

Chcipani motoru

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi. Dneska je tech dotazu trochu vic, tak doufam, ze to nebude vadit. Opet ten samej motor Mercruiser 4,3L V6. Volnobezny otacky mam 700 ot/min. Motor bezi na volnobeh v pohode, bez jakychkoliv naznaku zakuckani nebo chcipani. Kdyz je zarazena rychlost, tak s tim na volnobeh take neni sebemensi problem, ale kdyz jedu s rychlosti na volnobeh a vyradim, tak najednou motor houpne " hodne spadnou otacky" a vetsinou to neustoji takze chcipne. Je to docela pakarna, protoze v pristavu aby mel clovek porad jednu ruku na klicku. Nevite nekdo co s tim?

Diky za radu. Tomas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, u některých typů motoru je řešeno bezproblémové vyřazení rychlosti takovým malým vypínačem, který ti při posunutí páky do polohy neutrál na malou chvilku odpojí cívku (pokud tam máš cívku) a tím umožní aby rychlost vyskočila to samé se ději při jízdě na zpětný chod a při posunu do neutrálu to také odpojuje cívku. Takže se podívej jak to tam máš řešené mohlo by to být ono. Potom to stačí buď seřídit nebo odpojit - hůře se pak dává neutrál ale nechcípá to. Upraveno uživatelem Anachy
Odkaz ke komentáři

Ahoj. Diky za info a myslim, ze by to asi odpovidalo. Civku tam jeste mam a kdyz jsem to tak sledoval, tak mi to pripadalo, jako kdyby neco na malinkou chvilku odpojilo motor, ale nebylo mi jasny co a proc a todle me nenapadlo. Tak ja se na to podivam a mozna to zkusim nejak seridit a nebo odpojit, protoze todle je docela pakarna. Tomas. Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

Pokud to půjde je dobré celé zařízení zachovat neboť daleko méně bude trpět převodovka v noze při řazení vpřed a vzad...tohle používalo OMC u Cobry kdy je elektonický modul /schaltmodull/ v okamžiku řazení či vyřazení se motor dostal na cca poloviční volnoběžné otáčky
Odkaz ke komentáři

Ahoj. Jo zatim se mi to nepodarilo vyladit, ale jeste si s tim pristi tejden pohraju, protoze bych to zachovat chtel. Nicmene pokud se mi to nepodari, tak to zkusim odpojit, jak to bude chodit, protoze dneska mi to pri manipulaci v pristavu dvakrat zdechlo a to je pekna pakarna kdyz zrovna potrebujes s lodi nekam pohnout :-(
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...