bendo Zveřejněno 2. Únor 2012 Sdílet Zveřejněno 2. Únor 2012 v lednu 2010 jsem koupil starší motor YAMAHA,ale pozdě jsem zjistil,že od ledna nepůjde přihlásit,od té doby ho mám doma a teď jsem zjistil,že je to rok výroby 1981.Je to 20Hp se startérem a šlape jako hodinky,tak je mi ho líto,není nějaká varianta jak ho přihlásit? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Únor 2012 Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 U nás už ne, jedině celou loď i s motorem přihlásit v zahraničí, prý dobře funguje slovensko pak by mělo jít německo a další státy EU. Ale otálel jsi s přihlášením hodně dlouho, když ho máš už 2roky, já podobnej, ale 10Hp přihlašoval v prosinci 2010 a sice složitěji, ale přihlásil, dnes už u nás není šance. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 3. Únor 2012 Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 ... nebo přihlásit pro NErekreační účely, to by mělo jít a pak časem změnit využití na rekreační. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Únor 2012 Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 To už dneska nejde, respektive účel plavidla změnit jde, ale už tam nejdou přihlašovat starý motory. Byla výjmka do konce roku, nebo jí prodloužili?? Původně byla jen do konce 2010 - to jsem stihl, pak ji měli prodloužit do konce 2011, ale jestli prodloužili zas, to nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 3. Únor 2012 Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 vlez si na stranky CSVM-tam se o tom pise-pripadne na sprateleny www.jachtinginfo.cz-ja bych ho zatim nakonzervoval a ulozil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Únor 2012 Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 No u 81roku je vlastně jedno, jestzli ještě nějaká výjmka je, ta se týkala zabudovanejch, přívěšák je starší 25let a u nás neregistrovatelnej, ale jak píše packa, možná se to změní, doufám, že brzy, snad s tím hnou do konce roku, jinak mi na člunu vyřadí motor a budu muset registrovat jinde v EU Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bendo Odesláno 3. Únor 2012 Autor Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 Dneska jsem psal na sps Bratislava,ale zatím nic.Ale koukal jsem na jejich webu,motory od rv.97,tak to by bylo taky bez šance.No já ho koupil a když jsem zjistil,že to nejde přihlásit,tak jsem to neřešil,byl jsem jezdit dvakrát v řecku,tam je to jedno.Teď si dělám průkaz a chci to právě nějak vyřešit,protože k moři už asi v dohledné době nepojedem,tak mě je líto,že je nevyužitej.Volal jsem do yamahy kde podle výrobního čísla na štítku mě pán řekl rv.81,což jsem nečekal,protože je to ředění 1:100,má to startér a tvarově je stejný jako modely kolem roku 90.číslo na štítku je Yamaha 20 CE 6A9 S 250 212. Všem díky za informace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bendo Odesláno 14. Únor 2012 Autor Sdílet Odesláno 14. Únor 2012 Tak mám odpověď z Bratislavy,poraďte prosím,kde seženu tu deklaraci?Predovsetkym este k clnu potrebujete original Declaration of Conformity.Postup je nasledovny: podanie Ziadosti o zaevidovanie maleho plavidla (nastiahnutie z nasej web-stranky) spolu s úhradou prislusneho poplatku.Nasledne si dohodneme termin technickej prehliadky a , ak bude vsetko vporiadku, vydame Lodne osvedcenie maleho plavidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lodehoracek Odesláno 15. Únor 2012 Sdílet Odesláno 15. Únor 2012 Na tento motor nikde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 16. Únor 2012 Sdílet Odesláno 16. Únor 2012 (upraveno) Ale oni chtějí papíry od lodě. Upraveno 16. Únor 2012 uživatelem fishmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bendo Odesláno 16. Únor 2012 Autor Sdílet Odesláno 16. Únor 2012 Na člun mám fakturu,ten byl nový,takže by to mohlo dopadnout.Díky za info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 16. Únor 2012 Sdílet Odesláno 16. Únor 2012 nejak se v tom neorientuju-prihlaseji ti ten motor nebo ne? pokud ne tak proc slovensko? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bendo Odesláno 16. Únor 2012 Autor Sdílet Odesláno 16. Únor 2012 podle všeho ho tady nepřihlásím,ale na slovensku ano,mají tam jiný zákony.ještě tam ale zavolám a konkrétně to s nima proberu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 17. Únor 2012 Sdílet Odesláno 17. Únor 2012 Určitě dej vědět, jak pochodíš, a jak je to na slovensku s legislativou, já mám technickou jen do konce roku a pak už mi ji kvůli motoru neprodlouží, takže mě čeká přeregistrace do jinýho státu, teď jen do kterého, když by šlo slovensko, bylo by to super, tam se aspoň domluvím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 17. Únor 2012 Sdílet Odesláno 17. Únor 2012 na slovensku budou taky chtit technickou-lod videt? v nemecku to prej je bez technicke-nebo na zaklade jen nejakeho prohlaseni-ale zase jestli to udelaji i cizim prislusnikum?na www.jachtinginfo.cz se to uz snad probiralo?pokud bych byl z moravy nebo mel nejakeho prcka tak asi jo ale tu tvoji tahat kazdy 4 roky na slovensko?-jedine to spojit vzdycky s dovolenou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 17. Únor 2012 Sdílet Odesláno 17. Únor 2012 No na Slovensko dotáhnout člun na technickou pro mě není problém, pořád je to levnější, něž kupovat novej 50Hp motor. V německu to jde aniž by loď viděli, u nás není problém s provozem, ale horší je, že tam já se nedomluvím, ale snad by to šlo řešit poštou, vyplnit formuláře, a přiložit peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 17. Únor 2012 Sdílet Odesláno 17. Únor 2012 Ale mam pocit, ze jako cizinci ti to v nemecku neprihlasej. Nebo tam jsou nejake obstrukce s timto. Zde to popisuje MIREKCERhttp://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=165&p=1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 17. Únor 2012 Sdílet Odesláno 17. Únor 2012 Já mám zas informace, že tam (do německa) stačí zajet, vyplnit formuláře, hotově uhradit poplatek a do pár minut máš papíry. Případné změny se dají řešit poštou. Oni ale mají více úřadů, kde se dá loď registrovat. Já jsem to měl všechno pohledaný, chtěl jsem tam přihlásit plachetnici, kdyby mi to v čechách neprošlo s motorem kterej jsem zabudovával, ale nakonec jsem to v čr vyřešil, tak jsem to pak pustil z hlavy. Ale po sezoně to budu muset řešit, tak uvíme, jak to vůbec dopadne. Přinejhorším zůstane člun zaparkovanej na suchu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bendo Odesláno 21. Únor 2012 Autor Sdílet Odesláno 21. Únor 2012 ještě si asi pro jistotu nechám z yamahy poslat to potvrzení o stáří motoru ,papíry od člunu mám,domluvím se na tom slovensku a budu doufat,že mě nepošlou zase domů. A jak často,že se dělá technická?po čtyřech letech?já myslel po deseti.jinak mám novou inspiraci,dneska jsem složil zkoušky na sps. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 22. Únor 2012 Sdílet Odesláno 22. Únor 2012 Technická je po čtyřech letech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bendo Odesláno 26. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Březen 2012 Takže, mám to přihlášený,doklady jsem tam poslal nejdřív emailem,doladil jsem co a jak bylo potřeba a pak jsem si tam dohodl termín,tam jsem to zaplatil a asi po týdnu mám doma doklady.technická je za pět let,třeba to do tý doby půjde přehlásit sem,nebo si tam udělám výlet,to je jedno,hlavně,že to mám zlegalizovaný a můžu jezdit.tak čus a díky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 26. Březen 2012 Sdílet Odesláno 26. Březen 2012 Super.Blahopřeji.Jak stary motor(dvou či 4-takt)lze na Slovensku přihlasit:? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Březen 2012 Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 ................ A jak často,že se dělá technická?po čtyřech letech?já myslel po deseti........................U nově přihlašované lodi to bylo 10let , a myslím, že se to stále nezměnilo, potom již periody po 4letech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bendo Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Super.Blahopřeji.Jak stary motor(dvou či 4-takt)lze na Slovensku přihlasit:?říkal,že stáří motoru je nezajímá,mám motor rv.81,dvotakt,nechtěl ani doklad z yamahy o stáří,podle štítku z motoru,tady to vyžadují. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 30. Duben 2012 Sdílet Odesláno 30. Duben 2012 POZOR,POZOR.Dnes jsem byl na SPS Praha a je platny novy zakon a lze prehlasit jakykoli dvoutakt z majitele na majitele bez lodi.Do staři 25let.Takze u evidovaneho dvoutaktu nejsou problemy s převodem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se