Přejít na obsah
Plavidla.cz

Generalni oprava cele lodi Bayliner Capri....

Fany1000

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 204
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

ahoj , tak jsem vcera u hezkeho pocasi nevydrzel a volal jsem kamosovi co ma obycenej gumak ze pojedem na Labe, proste abstacek. Kazdopadne jsem na gumaku byli tři takže nic moc ,ale proč to pisu ,před Nymburkem nás mijela lod koajutova nejaka 6 metrovka a jak nas zmercil ,vzal za ni a proletel kolem nas v kluzu , prijde Vam to normalni? měli jsme to jen tak tak aby jsme se nekoupali.

Da se v takovem pripade neco delat? napadlo me akorat pozdeji zavolat na komoru do Nymburka kde ho proplavili a pak bych si ho uz nasel podle telefonu. Myslel jsem ze mezi nami moc idiotu nebude ,ale asi se mylim :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prima to je fajn, ze nejsou debilové jen na Vltave ale i na Labi, bohuzel neni asi ochrana, znám to kdyz jsem na kotve a to jeste bývam na miste kde se normalne nejezdi a prileti nejakej vocas s minimalne dvoutunovou nadupanou nádherou a pekne nas pohoupe - desna sranda.
Odkaz ke komentáři

Převážně to jsou jelita, co jezdí s lodí jako s autem. Za každou cenu vlevo u krajnice. Že dělá loď vlny se nějak nevšímaj. Lékem je počkat si, až si tu nádheru nakládaj na vozejk ( a konečně jedou do pryč ), nebo se sápou z lodě na molo u hospody, a taky se trochu kolem projet. To je najednou divení!

A, v sobotu jsem se dobře bavil. Protože se neumí vyvázat víc jak jedna 4m loď k 6m molu, čekali frontu na přistání u hospody v Měchenicích. K popukání.

a jsme tu poněkud OFF TOPIC :(

Odkaz ke komentáři

To jsi Fany v neděli zřejmě potkal stejnýho idiota jako já. Nás míjel na cestě k Hradištku. Proletěl kolem nás plnou rychlostí. Mam 6.5 m plachetnici (nic úplně malýho). Houpala se ale pořádně. Dcera v kajutě vřískala strachy.

Jinak sleduju tvojí rekonstrukci. Opravdu dobrá práce!! Sám dělam podobnej zázrak s Glastronem. Jen já doufám, že původní majitel (automechanik) udělal GO motoru dobře a motoru si tedy nevšímam. Já dělam komplet trup, elektro a interiér. Musel jsem dát i nový výztuhy trupu pod podlahou, podlahu atd. Vše shnilé.

Nejhorší je už snad za mnou. Dám sedačky a koberec a hurá na vodu.

Ještě pak budu řešit legalizaci vleku. Zatím si s tím moc nevím rady. Papíry od nápravy a nájezdovky mám. Máš nějakej tip, nebo radu?

Odkaz ke komentáři

to Zdenda:

tady je popis co jsem musel udělat a doložit a co mě to stálo:

Musel jsem vyměnit nápravu (nosnost 1500kg) - cca 15000kč, brzdu -cca 5000kč, dále jelikož jsem chtěl otypovat na 100km/hod., tak jsem osazoval stabilizator AKS - cca 8000kč + tlumiče cca 2500kč, samozřejmě jsem musel upravit osvetlení aby bylo za lodí.

Požádal jsem o individuální stavbu, musel jsem udělat nakótované výkresy vleku, technický popis - opsal jsem TP, dodat návod k obsluze a doložit osvěčení svářeče, který má státní zkoušky. Jo a ještě jsem dával vážní lístek. Dostal jsem povolení k stavbě kde mi bylo přidělono VIN a nařízeno označení přívěsu štítkem s VIN. S tím jsem jel na STK tam mi za 2100kč vystavili papír o tom, že je to ok a pak znovu na DI a tam jsem vysolil 2700kč za stavbu + přihlášení. Jinak trochu probíhali dohady mezi STK a DI ohledně povolené rychlosti, ale na DI jim stačilo dodat potvrzení od výrobce nápravy, že je konstruována na 100km/hod.

Doufám, že to někomu případně pomůže.

Odkaz ke komentáři

to Fanda:

na nový by jsi musel tak 30tis přidat. Já jsem měl vlek origo ve velmi dobrém stavu k lodi. Takže přestavba byla jasná volba. Navíc dost velkou částku dělá stabilizátor, který není standard ale jízda s ním je výrazně lepší.

Samozřejmě nepočítám mou práci a že jsem na tom pár hodin strávil.

Odkaz ke komentáři

to zdenda:

Jinak dopravní inspektorát má na vydání rozhodnutí 90dni!!! Takže pokud to chceš řešit tak se tam jsi raději co nejdříve optat. Já jsem tam nejdříve poslal manželku, té zdělili že na to mají 90 dní a že individuální stvabu s takovouto nosností ještě nedělali a že to nebude tak jednoduché. Když jsem tam šel já již vybaven výkresy, tak byli v pohodě rozhodnutí mi vystavil během 2 dnů a další týden jsem měl TP. Záleží na tom na koho narazíš.

Odkaz ke komentáři

Dík všem za rady.

Budu muset zkusit jinej DI. U nás hned jak technik zjistil, že se jedná o vlek na loď tak chtěl zkoušky stability a jiný blbiny od DEKRA. No a to je legrace za min. 30 - 40 tis.

Zkusim to napsat na manželku. Ta má bydliště v Praze. Snad tam budou rozumnější a půjde to podle vašich rad.

Odkaz ke komentáři

Dík všem za rady.

Budu muset zkusit jinej DI. U nás hned jak technik zjistil, že se jedná o vlek na loď tak chtěl zkoušky stability a jiný blbiny od DEKRA. No a to je legrace za min. 30 - 40 tis.

Zkusim to napsat na manželku. Ta má bydliště v Praze. Snad tam budou rozumnější a půjde to podle vašich rad.

Někde snad aukro či bazoš jsem viděl lodní vlek na malou lod cca 6000kč

Odkaz ke komentáři

ono to není tak jednoduchý u nás je DI také vyhlášený a jen tak něco tam nepřihlásíš, ale měl jsem štěstí, že ten technik, který to má na starosti měl dobrou náladu a líbíli se mu mé podklady (výkresy atd.) takže to proběhlo takhle rychle. Je to prostě o lidech a také o štěstí.
Odkaz ke komentáři

Jak říká můj kamarád, "na SPZ přihlásíš i šlapací tříkolku pro syna" , ale musíš mít známé.... myslím že má pravdu, buď je musíš utlouct argumenty které máš podložené a nebo jít cestou známých..... ale obojí funguje, aspoň z mých osobních zkušeností.

Ale je pravda že je to vždy o lidech.

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

tak to je fakt sila , no holt to uzavrem vsude se najdou idioti :-)

Takze k me oprave , piskuju nohu a o vikendu konecne zacne bohuliba cinost a to ze tech milion dilů složíme dohromady ,aby to aspon přibližně připomínalo lod :-)

Jinak mam dotaz , chtel bych jemne zatmavit okna , bude s tim nejakej problem na technické , nebo je to na lodi jedno?

dekuju.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...