david Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 nemyslel jsi ochrannou anodu? solenoidům je buřt kde plaveš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 29. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 jojo trochu jsem to zvrtal :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 (upraveno) do slané zinková, do sladké hliníková / hořčíková - neseženeš, nech zinkovouvyměňují se když výrazně ubydou. hlavně se nesmí natírat barvou ani antifoulem!!! Upraveno 29. Březen 2012 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 jaký solenoid máš na mysli?? Nemyslíš náhodou ochranné anody?Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 29. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 jojo uz jsem to upresnil .-) jsou to anody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Tak Ti tady tu generálku jenom chválej tak teda ode mne MOOOOC HEZKÝ. Ale proč 2nápravu a ty budíky nechceš si je rozmyslet origo je origo. A ještě jednou deláš to dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 29. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 no , dvounapravu kvuli cestovni rychlosti , jeli jsme do chorvat sama dalnice a nejvic to slo 95km pak to zacalo courat ze strany na stranu, dvounaprava to poresi a bude to i stabilnejsi.A budiky se mi vubec nelibi a mam zalusk na takovy zatmaveny na nich neni nic videt az kdyz to zapnes tak jsou videt rucicky atd :-) moc pekny. ale to je uz hloupost, navic na tech starejch nefunguje rychlomer a novej gps je kulatej :-)jinak dekuji za pochvalu , o vikendu zacnu delat vrsek lodi :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Jsi si s tou dvounápravou jistej, že to pořeší? Já mám dvounápravu a nad 95km/h mi to plave taky. Ale za jednoosej bych neměnil, už jsem cestou měl defekt na jednom kole a bejt to jednoosák, tak šlus, takhle jsem v klidu dojel na třech kolech :-)Uvažoval jsem i o instalaci stabilizátoru, aby se vlek uklidnil, ale jelikož s ním smím stejnak max. 80, tak jsem si to rozmyslel. I když mi leží doma vyndanej z karavanu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vokousana vrtule Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Když to cestuje je to blbě naložený tam nepomuže ani 3náprava a co koukám na foto tvýho vleku co posunout nápravu o 10cm vzad blíž k motoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Hele, ve Sportjachtu maji i tyhle uchylny myslenky: http://sportjacht.cz/obr/privesy/pik01-018.jpg Tam by sly i 4 napravy! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 (upraveno) Nechci do toho zasahovat, ale jízda s 2nápravou se nedá srovnat s 1osou..... je to 100x stabilnější a rychlost opravdu zvednes o hodně, na dlouhou jízdu bych neměnil, nehledě na to když píchneš nebo ti řachne guma..........píšu mojí zkušenost. Upraveno 29. Březen 2012 uživatelem mirzik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Nevím, ale asi to máte špatně rozložený, naložený a nebo máte auta s malým rozvorem. Samo sebou, dvounáprava je stabilnější ale na uprděnou 1,3t loď? Tahám dohromady 1,6 t plus bagáž a krámy jedonápravou a přiznám se tu, že jsem se zapoměl na dálnici v noci a rázem z toho bylo 150 a vlek absolutně v pohodě. Při cestovní rychlosti kolem 100 km/h je to stabilní absolutně. Tahám VW Passatem nebo A6tkou momentálně. Jo když sem to táhnul jednou Oktávkou, to to kmitalo a houpalo už při 80 km/h. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Březen 2012 Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 Myslim si, ze dvounaprava na toto je take zbytecnost. Zalezi cim to tahas. Pokud mas neco vetsiho cim to tahas, tak ti to nebude s jednou napravou vandrovat ani pri 120, pokud mas auto lehke, tak ti to nepomuze. Pomaha jenom trochu vic zatizit vlek na oji, nebo posunout napravu dozadu. Predchozi vlek jsme meli jednonapravak, a nebyl s tim sebemensi problem jet pres 100. S dvounapravou je to mnohem tezsi na manipulaci s vozejkem bez auta rucne to stocis s velkejma obtizema.Co se tyce kol, tak na vleku mam povesenou rezervu, takze neni problem v pripade potreby vymenit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 30. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 no ja taham vw Touareg takze nic maleho :-) a rikam pri 95 to uz cestovalo ,ale jestli myslite ze by stacilo napravu jen posunout tak nevim , kazdopadne vlek budu predelavat a hodne odlehcovat a uz jsem koukal ze celou lod dokazu dostat o 10-15cm niz na vleku nez je ted to by mohlo take pomoci.no kazdopadne stejne potrebuji novou napravu a zehlicku s brzdou tak se mozna necham ukecat ze bych to zkusil :-( nevim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 30. Březen 2012 Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 Na nápravě se nemá co posrat.Maximálně je potřeba udělat ložiska a brzdy.Nevidím důvod ji celou měnit.Neměl jsi tam nějaký práskačky?Chce to gumy s téčkem.Pokud cestuje při brždění tak brzdy,pokud v tahu tak ložiska,nebo gumy.Ovšem je důležité umístění těžiště.Třeba by stačilo posunout přední opěru lodi dopředu.Stačí i 10cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wilda Odesláno 31. Březen 2012 Sdílet Odesláno 31. Březen 2012 Fany, díky že se dělíš o svoje zážitky při renovaci lodě. Skvělá práce! možná by tě mohlo zajímat toto: http://www.autobazar.eu/sk/bayliner-capri-id1469982.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 2. Duben 2012 Autor Sdílet Odesláno 2. Duben 2012 tak jste mi s tim vlekem trochu zamotali moji palici, ale je faktem ze jsem koukal na fotky a lod je vzdy nalozena tak ze kolo vleku je skoro uprostred, coz je blbost ze? dle meho by melo byt kolo vice v zadu tak v jedne tretine lodi, je ma uvaha spravna? dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Duben 2012 Sdílet Odesláno 2. Duben 2012 je a nejni. jde o to, kde má loď i s krámama váhové těžiště a kousek za ním by měla být ne náprava, ale osa kola. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 2. Duben 2012 Sdílet Odesláno 2. Duben 2012 (upraveno) Kdybys dokazal navijakem hnout lodi na vleku a vazit pri tom zatez koule, tak se da dopocitat kde ma lod teziste. Kdesi tady jsem tu zvrhlou metodu prezentoval. Nikdo tomu neveri. :D Upraveno 2. Duben 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 2. Duben 2012 Sdílet Odesláno 2. Duben 2012 Jednou jsem problém s neklidným vlekem vyřešil jednoduchým posunutím nápravy asi o 30 cm dozadu. Jednalo se o nový vlek a při origoš nastavení sebou házel už při 70. Loď měla velký motor takže těžiště dost vzadu. Nesmíš to přehnat jen tak abys měl na kouli potřebný přítlak. Tenkrát jsem úpravu dělal den před odjezdem do HR tak žádné vážení neproběhlo ale vlek potom letěl v pohodě i ve 130. V současné době mám loď cca 1300 kg a vozím ji na jednoosém vleku a ani při 140 žádný problém (když jsem se zapomněl) jinak jezdím rozumně. Manipulace oproti dvouosáku nebe a dudy sám si ho postrčím kam potřebuji. Původně jsem chtěl dvě osy ale už po nich netoužím. Navíc jsem měnil obložení + gufera a cena v nákupu cca 4000,-Kč. Za čas možná gumy a to bude taky znát jedna náprava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 2. Duben 2012 Autor Sdílet Odesláno 2. Duben 2012 jo ukecali jste me necham jednonapravu a pohraju si s tim vyvazenim 100% to bude tak :-) ale dekuji za nakopnuti aspon usetrim a muzu si koupit treba hloubkomer :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 3. Duben 2012 Sdílet Odesláno 3. Duben 2012 já jsem také přestavoval vlek (origo americkej). Mám lodˇ cca 1200kg + vlek 300kg. Nápravu (1500kg) + brzdu jsem dával AL-KO + doplníl o stabilizátor a tlumiče udělal jsem to jako stavbu a bez problémů mi to napsali na 100km/hod. Tahám to za A4 Avant quattro a žádnej problém. Když jsem s tím předjížděl, tak jsem jel 140km/hod. a chovalo se to naprosto stabilně. Jinak nápravu posuň tak, abys měl vyváženej vlek. Postavil jsem váhu pod žehličku a posunul jsem nápravu tak, abych měl na kouli cca 60kg. Je to naprosto bez problémů. Jinak jsem to kupoval v KOBRASU, náprava do vody s nerezovými lanovody šíře úchytů 1800, celková 2450mm - 12350kč, brzda - Brzda 161S na čtyřhran 100x100 - 4950kč. Levněji jsem nesehnal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 7. Duben 2012 Autor Sdílet Odesláno 7. Duben 2012 jo uz jste me ukecali :-) zadna dvounaprava ale oprava stavajiciho vleku :-) kazdopadne dnes malinko pokrok , brouseni a vyplneni der, zitra brouseni a strikani plnicem pak v pondeli asi uz barva, zatim teda jen vrsku :-) http://www.onlinenet.cz/fotolod/07042012740.jpg http://www.onlinenet.cz/fotolod/07042012748.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fany1000 Odesláno 7. Duben 2012 Autor Sdílet Odesláno 7. Duben 2012 (upraveno) Jo jinak co se tyce barvy na lod , probehlo velke zjistovani a cteni nazoru cim strikat, puvodne jsem chtel polyreutan ,ale ten pry musi byt jen nad vodou coz pro me byla novinka :-)Takze jsem padnu na plnic na spoilery atd a klasicky lak na auta a potom jeste bezbarvy jako ochrana.Kazdopadne , lod nebude stale ve vode maximalne 2 krat do roka u more 10dnu a z labe ji vzdycky vytahnu :-) takze nejaky obrustani se me moc tykat nebude, kazdopadne vrchni lak se da vzdycky rozbrousit a rozlestit, tak jsem zvedav jak to dopadne uz se moc tesim :-)Kazdopadne to bude lesk az s toho budou bolet oci :-) mam jasne bilou s nadechem modre a pruh bude tmavsi modra vyrazna metaliza :-)Fany Upraveno 7. Duben 2012 uživatelem Fany1000 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Duben 2012 Sdílet Odesláno 7. Duben 2012 (upraveno) Uz se tesim na vysledek.Taky mne neco podobnyho ceka a taky to vidim na autolak, precejen jsou s tim jisty zkusenosti. Dotedka se to resilo autosprejema, kdyz bylo neco potreba poladit, ale to vypada dobre jenom z velky dalky. :) Upraveno 7. Duben 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se