Karel Zveřejněno 11. Leden 2012 Sdílet Zveřejněno 11. Leden 2012 Ahoj. Chtěl jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s kotvením zádí ke břehu, nemyslím tím u mola. Mám kajutový motorák a vylézání a nalézání přes příď je opravdu opruz, ještě když taháte psa, dítě a spoustu krámů vaší ženy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 11. Leden 2012 Sdílet Odesláno 11. Leden 2012 Zatím jsem to řešil stejně jako ty.Vylézal po bortech.Zkoušel jsem i kotvit zádí,ale rozjet loď vyklopit motor vyskočit a uvázat bylo nad moje síly.Odplutí jde taky špatně.Na letošní sezónu udělám na přídi luknu a tou budu vylézat.Nehledě na možnost nasátí písku,nebo jiného bordelu do impelleru.Ale třeba plachetnice na žerosekách kotví standartně zádí.Tam mají ale motor na trianglu,takže nemají problém motor vyklopit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Leden 2012 Sdílet Odesláno 11. Leden 2012 Při kotvení zádí záleží na hloubce která je u břehu, takže když je dost vody a věříš tomu, že tě přední kotva bezproblémů udrží a máš např. nějakou lávku aby jsi mohl suchou nohou na břeh nemá to chybu. Taky radši stojím zádí ke břehu ale občas v noci mám neklidné spaní co kdyby kotva povolila a o nějaký pěkný kamínek jsme si brnknul nohou. Pokud nemusím na břeh tak to nechám o kousek dál od břehu - tak aby bylo pod zádí třeba 1m vody a je to v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 11. Leden 2012 Sdílet Odesláno 11. Leden 2012 v chytre literature se uvadi ze ze motorove cluny se pri vyklopenem motoru povytahnou zadi na breh-jednou jsem se o to pokusil na samberku na plazi-ani jsem si neusr.... a to mam jen maleho sportika a motor 50kg-od te doby se hrdine slvlekam do trenek a nebo hledam lepsi misto na pristani Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 11. Leden 2012 Sdílet Odesláno 11. Leden 2012 Ahoj.Na Zernosekach kotvim zadi vzdy. Je zde vsude pisek a zadne kameny, takze se clovek nemusi bat. Duvod je jednoznacny a jak zde bylo popisovano, vylejzat pres prid je opruz, hlavne kdyz je spatne pocasi. Sice jsme pridelali celen a na nej schudky, ale stejne. Kdyz zajedu zadi ke brehu a mam vyklopenou nohu, tak mam vodu po kolena a na vylejzani je to mnohem prijemnejsi. Jelikoz je zde zakazana plavba ve skluzu, tak pokud se tam zrovna nepredvadej policajti, tak je tu klid. Jelikoz nas je vzdy na lodi vic, tak to neni problem. Hodime kotvu, rozjedu se na zpatecku proti brehu a v urcite vzdalenosti chcipnu motor a vyklopim nohu. Samozrejme obcas se to povede lepe, obcas ne. Kdyz to prezenu, tak mne pribrzi kotva, kdyz to je malo, tak musim zase sklopit nohu a najet si znova. Toto bych si samozrejme v chorvatsku nedovolil :). Kdyz odjizdim, tak se pritahnu na kotvu do dostatecne hloubky a teprve pak sklopim nohu a nastartuji.Na noc stahnu lod trochu vic do vody. Zaprve porad sachujou z hladinou a za druhe, kdyby trochu povolila kotva, tak mam vetsi rezervu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 11. Leden 2012 Sdílet Odesláno 11. Leden 2012 Na Zernosekach jsem nebyl. Na Sandberku kotvim najetim na melcinu. Nekdy na ni najedu i kdyz nekotvim. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 11. Leden 2012 Sdílet Odesláno 11. Leden 2012 v chytre literature se uvadi ze ze motorove cluny se pri vyklopenem motoru povytahnou zadi na breh-jednou jsem se o to pokusil na samberku na plazi-ani jsem si neusr.... a to mam jen maleho sportika a motor 50kg-od te doby se hrdine slvlekam do trenek a nebo hledam lepsi misto na pristanijako obecnou radu to může napsat jen debil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 12. Leden 2012 Sdílet Odesláno 12. Leden 2012 Tim malym clunem se asi mysli laminatka na ryby s 2.5HP motorem, ze jo.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 12. Leden 2012 Sdílet Odesláno 12. Leden 2012 I při téhle velikosti je to poněkud úchylka. Myslím, že Zizius a kol. byl v tomhle případě trochu mimo realitu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 12. Leden 2012 Sdílet Odesláno 12. Leden 2012 To bych chtěl vidět jak popotáhnu 1,5t. kousek dál na břeh zádí.Po přídi je to v pohodě.Trochu zabrodím a s rozjezdem popotáhnu na břeh.Letos na žernosekách nějak zablbnuli s vodou.Naštěstí jsem nespal,takže v pohodě.Ale někteří jachtaři a bylo jich dost se probudili ležící na boku.Nejhorší byla ploutvokýlovka,kterou nás na vodu strkalo deset.Pak tam byl jeden pirát a ten byl do rána na suchu.Voda mu omývala asi 20cm přídě.Naštěstí je lehkej,takže šel nazpátek do vody v pohodě.Pak jsem se dozvěděl,že jak bylo málo vody tak jela nahoru Katarina von Bora(doufám,že jsem název napsal správně) a té pouštěli ze Střekova vlny aby proplula. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 16. Leden 2012 Sdílet Odesláno 16. Leden 2012 Ahoj, taky toto řeším, ale asi jediné co mě napadá a co si zamýšlím vyrobit je proříznout zábradlí na přídí, udělat tam průchod uzavíratelný řetězem a před špičku, pod úroveň bortu schod opřený o špičku., který může být popř. vyklápěcí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 16. Leden 2012 Sdílet Odesláno 16. Leden 2012 Ten příďový koš by šel proříznout s udělat otvírací na "pant" už jsem to na lodi viděl a je to zajímavý řešení. Mám podobné zábradlí jako ty, ale na plachetnici a taky se na to chystám, až na to přijde řada :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 16. Leden 2012 Sdílet Odesláno 16. Leden 2012 Taky jsem nad tím přemýšlel a napadlo mě to taky udělat otvírací na pant jako píše Charlie a ještě udělat vyklápěcí i ten schůdek. Aby šel vyklopený (při kotvení u břehu) opřít o špičku trupu a zaklopený ho zajistit k zábradlí , nepřekážel by při plavbě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 16. Leden 2012 Sdílet Odesláno 16. Leden 2012 hlavně nezapomeňte, že ta příčka uprostřed reling velmi zpevňuje. když ji bez náhrady vyboříte, snadno vstoupíte do vody i s kusem nerez roury v ruce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se