mirzik Zveřejněno 10. Leden 2012 Sdílet Zveřejněno 10. Leden 2012 Zdravím všechny,mám otázku na kterou jsem tady nikde nenašel odpověď. Jakou a jestli vůbec solární dobíječku na baterku?Mám na lodi jednu baterku 12v 74Ah a jelikož jsem měl jednu i u předešlé lodě a 2x se mi stalo že jsem nenastartoval po dlouhém stání bez provozu a dobití, tak řeším jestli by pomohla solární nabíječka pouze na udržení a oživení nabyté baterie na lodi při dlouhém stání bez provozu. A když ano jaké by měla mít parametry. Protože je pro mě eletrika španělská vesnice, tak se raději zeptám než abych vyhodil nějaký peníz.Používáte někdo nějakou nabíječku, nebo máte nějakou zkušenost? Uvítám osobní zkušenosti a ne teorie, těch je na netu spousty.Díky M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 10. Leden 2012 Sdílet Odesláno 10. Leden 2012 Ahoj, obecně by solár na udržení napětí starší baterie měl stačit. Na výše uvedenou baterii by měl mít více než 12 V - kvůli napěťovému spádu.Výkon pak stačí cca 20W (max).Ale upřímně na motorové lodi, když je dobrá baterie, vydrží v pohodě v létě 2 měsíce.O. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se