asfaltsurfer Odesláno 26. Leden 2012 Sdílet Odesláno 26. Leden 2012 jen 3500Kg celková na B+E ? To neodtáhneš ani větší karavan ...no pane jo.. ve finále budeme jezdit s tachografem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aleš Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 tachograf mám v patrollu už tři roky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
motas Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 Já neodtahnu ani prázdnej vlek,VW T 5 multivan 7 míst,plně naloženej 3 tuny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 pro CHARLIE: dodatečně to zjistím a uveřejním zde.Bude to ale chvíli/asi pár dnů/ trvat!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 No tak jestli je to pravda tak to zas vymyslel nějakej vševěd..... jak píše MOTAS, za velký auto nedáš ani prázdnej vlek, to je přeci pěkná blbost....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 že by opět něco vymysleli "soudruzi" v EU ?? a u nás to jako obvykle znásobily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 Já našel novelu, která má platit od 1.1.2013 respektive některá ustanovení od 19.1.2013 a tam se stále uvádí, že B+E je tažné vozidlo do 3,5t a vlek do 3,5t - tedy souprava max 7tAle u B se to změní a bude již jen tažné vozidlo do 3,5t a vlek max 750kg , již se nebude dát zapřahnout těžší vlek, pokud souprava bude do 3,5t no a pak jsou změny v motorkách. Ale ještě jsem také četl, že veškeré změny budou platné jen pro nově vydávané řidičské průkazy, ale na tom nevím co je pravdy. Uvidíme co napíše bootcentrum, a pak se to pohledá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 OK, asi jeste uvidime casem, jak to nakonec je. Porad si rikam, ze toto uz by bylo docela narez mit C-cko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 1) Rad bych upozornil, ze neni vylouceno, ze by i inspektor na DI byl eventualne spatne informovanej.2) zajimalo by mne, k cemu to B+E bude, kdyz na soupravu do 3.5t dneska staci B. To jako bez B+E nesmim pak uz tahat vlek vubec, nebo co jako?3) Ja bych krome "jezdecaku" na kolo (protoze kolo se neridi) jeste udelal "chodecak" a tem debilum co lezou na prechodu pod auta kdyz maji cervenou bych ho sebral a meli by zakaz vychazeni bez doprovodu pricetne osoby s "chodecakem+E". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 27. Leden 2012 Sdílet Odesláno 27. Leden 2012 to Viky: 1) záleží na zákonu, já nějakou novelu našel, ale kdo ví, jestli už nemá novější znění, počkáme na bootcentrum, co mu poví, z čeho na DI čerpají. 2)čistě teoreticky: B+E by bylo na soupravu do 3,5t s vlekem nad 750kg. B by bylo na soupravu do 3,5t s vlekem do 750kg. I když novela připouští u B soupravu 4,25t (3,5t auto + 750kg vlek) Na wikipedii je členění řidičáku co platí dnes a co má platit od 2013 a tam je B+E do 7t soupravy.http://cs.wikipedia.org/wiki/Skupiny_%C5%99idi%C4%8Dsk%C3%BDch_opr%C3%A1vn%C4%9Bn%C3%AD Ale zaráží mi tam pod tabulkou od 2013, že k skupinám C, D a k nim přiřazených E bude třeba lékařské vyšetření a průkaz profesní způsobilosti, ale už se nerozepisují, jestli i pro soukromé účely. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Leden 2012 Sdílet Odesláno 28. Leden 2012 Tak podle toho co jsem pochopil z tabulky na Wikipedii, by me i nadale melo stacit B+E.I kdyz teda je otazkou, zda veticka " Jízdní soupravy z motorového vozidla skupiny B a přípojného vozidla o nejvyšší povolené hmotnosti nepřevyšující 3,5 tuny " opravdu znamena, ze 3,5 t. muze mit samotnej vlek. Jelikoz se zde vsak nikde nemluvi o hmotnosti soupravy a nebo celkove hmotnosti, tak mi to stale vychazi, ze by to melo bejt tak jako doposud. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 31. Leden 2012 Sdílet Odesláno 31. Leden 2012 to je nějaká hovadina vždyť to je teď pouze B Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 31. Leden 2012 Sdílet Odesláno 31. Leden 2012 ted jsem byl na www.mrk.cz-otazka-lode,lodky lodicky-resi se tam to same -jsou tam i odkazy na nejake nove vyhlasky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 31. Leden 2012 Sdílet Odesláno 31. Leden 2012 To asi bude resit vic lidi. Kolega co se venuje letadlum uz take zbystril, kdyz jsem o tom v praci mluvil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 2. Únor 2012 Sdílet Odesláno 2. Únor 2012 hele logicky mi přece nemohou odebrat oprávnění na něco co jsem již mohl řídit. To je jako když jsem měl ještě dřív udělaný papíry na motorku a pak to změnilli a řekli by mi, že jsem sice přetím mohl řídit moto bez omezení, ale oni to teď změnili a už nemůžu a musím si udělat vyšší kvalifikaci. To je přece nahlavu postavený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 2. Únor 2012 Sdílet Odesláno 2. Únor 2012 Svatá prostoto... I když to "přímo" třeba nikdo neudělá, tak Ti stát může dost zkomplikovat život. Jen v mém případě třeba řP C atd., zbroják C, papíry na moře atd. Ke všemu bylo v posledních pár letech "něco dalšího" zapotřebí a nikoho netrápilo, že jsi to léta měl a bez problémů používal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Únor 2012 Sdílet Odesláno 2. Únor 2012 Vzdy se rikalo takove vesele prislovi " V Rusku, tam je vsechno mozne" myslim si, ze dnes uz tento fenomen dorazil i k nam :).Oni si muzou delat co chteji a kdyz jim rupne v kouli a uzakonej, ze na auto s motorem silnejsim nez 1 litr, budes potrebovat jeste nejake dalsi rozsireni ridicaku, tak ti stejne nic jineho nezbude, bohuzel. Je to sice na hlavu postavene, ale bohuzel zijeme v ceskem absurdistanu, tak si zvykejme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 2. Únor 2012 Sdílet Odesláno 2. Únor 2012 Je to stejný jako když nám zakázali používat již používané viz.lodní motory a přihlašovat to co se běžně přihlašuje v EU.Zase lodní motory.Doufám,že se ekonomická krize vyvine více.Alespoň nebudou mít čas na hovadiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 3. Únor 2012 Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 ne to není stejný a dělat si co chtějí také nemůžou. V tomto je poměrně dost svazuje evropská unie. Mě jen překvapuje, že chtějí snižovat kvalifikace a např v DE můžes s obyčejným řidičákem (B) řídit náklaďák do 7tun. I kdyby, tak předpokládám, že tato zhovadilost bude platit jen u nás, takže bych se na ně vy...., tady mne stejně nikdo nezváží a v Rakousku nebo Chorvatsku to bude ok. Rozhodně si nebudu dělat C+E a hlavně proč když chci jezdit s osobákem a ne s náklaďákem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Únor 2012 Sdílet Odesláno 3. Únor 2012 No jak vidíš, třeba na příkladu lodních motorů, tak zatím si můžou dělat co chtějí a zatím jim to i prochází. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
caryk Odesláno 4. Únor 2012 Sdílet Odesláno 4. Únor 2012 No to maš pravdu že jim zatim všechno prochazíJe potřeba zase povstat a tu banda vyházet z okenVono jim jde jenom o vlastní koryra a na lidi serou ale sou tam za neše prachy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se