Přejít na obsah
Plavidla.cz

Všeobecné

tomas

Doporučené příspěvky

To s tím silikonem není až taková blbost - Sikaflexem jsem měl utěsněněn spoj mezi dnem lodi a základnou kozlíku vrtulové hřídele - při demontáži jsem vytrhl kus laminátu, ten jsem pak z kozlíku (8x15 cm) odstraňoval hodně dlouho. Nešlo to ani odřezat, brousit, prostě nezničitelný.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chcete jako říct, že silikon nedrží? Na RIB gumáku jsem měl přidelanou jak sedačku tak řídící můstek silikonem + pojistné vruty. Když jsem se pokoušel sudat a posunout můstek, tak to byl velkej problém, jak to drželo. Upraveno uživatelem skodavrs
Odkaz ke komentáři

• 9 months later...
Měl bych dotaz,do jak nízkých teplot se může nechat gumák venku,aby se nějak nepoškodil?

Děkuju za vaše zkušenosti.

Poradí někdo,jestly vadí gumáku nízké teploty?

Děkuju

Záleží na materiálu, ze kterého je člun vyrobený. Lepší PVC zvládají i -30°C, ale při těchto teplotách se již mohou lámat, pokud se s nimi bude hýbat (třeba člun rozbalovat a nafukovat). záleží na materiálu

Odkaz ke komentáři

zdarec nevi nekdo kdyz ma gumak laminatovou podlahu jestli je to cely mat.laminat nebo jenom potazena deska protoze jsou lamin. drevene a hlinikove dik

Někteří výrobci to dělají tak, jiní zase onak - někdy je v namáhaných místech nějaká výztuž (dřevo v horším případě, různé typy plastů v lepším), v zrcadle je většinou výplní dřeno, ale to nesahá pod vodorysku (alespoň by nemělo). Italové dávají hodně dřeva a dělají z toho celou vnitřní výztuž, kterou pokrývají laminátem, ale to není ideální řešení.

Odkaz ke komentáři

Doslech jsem se, že slaná voda škodí gumovím člunům. Co je na tom pravdy? údajně když se s ním často jezdí na moře, tak je zachvilku poněm. Díky za zkušenosti.

záleží na materiálu, ze kterého je člun vyrobený. některé ztrácí vlivem silného UV záření barvu (blednou apod.), jiným vadí vysoké teploty (lepené čluny) atd. Pokud ale zvolíte kvalitní člun, pak jsou všechny materiály a příslušenství určené k trvalému styku se slanou vodou. údržba ale k lodi patří, proto i tak je třeba člun umývat od soli (velice agresivní "chemikálie"), nečistot atd. Dá se ošetřit nejrůznějšími přípravky, které pomáhají materiálům odolat.

Odkaz ke komentáři

Zdravím. Mám dotaz ohledně Wapky na gumák. Vyzkoušel to někdo v praxi, nepoškodí to člun?

neměla by jej poškodit, ale záleží na typu materiálu a jeho stáří. viděl jsem materiály, které by wapka poškodila (nekvalitní PVC), na jiných jsem to zkoušel, a vše bylo OK i po několikátém čištění vysokým tlakem vody

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...