tomas Zveřejněno 1. Květen 2009 Sdílet Zveřejněno 1. Květen 2009 Dnes jsem konečně zajel šestku mercury a tak jsem tomu mohl chvilku dát plný víkon,byl jsem překvapen,když s 3.5 metru dlouhým člunem a semnou 110 kg jsem to dostal do skluzu.Myslíte že by to ta šeska svedla i s nějakou laminátkou stejných rozměrů? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 11. Květen 2009 Sdílet Odesláno 11. Květen 2009 Dokonce by to mohlo s tim motorem frcet lepe, ale zalezi opravdu na clunu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 18. Květen 2009 Sdílet Odesláno 18. Květen 2009 Zodiac 340 S-přisávání vzduchu vrtulí Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda již někdo řešil u Zdiacu 340 S letošní model s balony průměr 50 cm přisávání vzduchu vrtulí? Zdá se mi, že u tohoto modelu a doporučené krátké nohy je motor dost vysoko a za jízdy vrtule přisává vzduch a netáhne. Uvažuji o dvou možnostech: 1. použití kavitačních ploutviček na motor (pravděpodobně bych musel provrtat kavitační plošku na motoru a narušit tím nátěr) nebo za 2. odřezat část zrcadla a tím snížit uchycení motoru. Mám motor 20 hp a výška zrcadla je od podlahy 40 cm. Zkoušel jsem i motor 5 hp a dělá to to samé. Díky za rady. Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leki Odesláno 2. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2009 ahoj,koupil jsem gumák s motorem 25,prodávající mi sdělil že papíry má u známého,že je dodá,nestalo se,papíry nejsou,ví někdo jak to mám přihlásit když prodávající hraje mrtvého brouka a nebere tel.díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 2. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 2. Listopad 2009 (upraveno) Pokud jsi s prodavajicim sepsal kupni smlouvu, tak takova smlouva na SPS staci...pripadne muzou pozadovat notarem overeny podpis. O zbytek se nemusis starat odhlaseni (pokud byl prihlasen) je povinnost prodavajiciho.Motor i clun musi mit vyrobni cisla a motor hlavne stitek s rokem vyroby. Pokud nebude stitek s rokem vyroby, tak to bude slozitejsi, bude se muset zadat u vyrobce.Jinak si sezen znameho, sepiste smlouvu o prodeji a s tim bez na SPS. Osobne jsem narazil na par motoru, u kterych chybel nebo byl viditelne poskozeny stitek...volba byla jasna nebrat. Upraveno 2. Listopad 2009 uživatelem StandaM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 6. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 6. Listopad 2009 Měl bych dotaz,do jak nízkých teplot se může nechat gumák venku,aby se nějak nepoškodil?Děkuju za vaše zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 8. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2009 ahoj,koupil jsem gumák s motorem 25,prodávající mi sdělil že papíry má u známého,že je dodá,nestalo se,papíry nejsou,ví někdo jak to mám přihlásit když prodávající hraje mrtvého brouka a nebere tel.díky.no hlavně aby ten gumák nebyl kradenej.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 8. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 8. Listopad 2009 Měl bych dotaz,do jak nízkých teplot se může nechat gumák venku,aby se nějak nepoškodil?Děkuju za vaše zkušenosti.Poradí někdo,jestly vadí gumáku nízké teploty? Děkuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 8. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 8. Listopad 2009 Predpokladam, ze chces parkovat svuj parnik venku, nafouknuty a zakryty plachtou.Natlakuj clun tak akorat, priblizne na 1/2 predepsaneho tlaku (aby drzel tvar), zabran aby se do nej nedostala voda, ale aby bylo dodrzene vetrani a misto vyber tak, aby na clun pres den neslo slunce (sever).Pokud chces parkovat clun v chladne garazi, tak jen staci aby garaz byla vetrana.PVC apod. zima nevadi.... . Hlavne do neho z jara hned nehupsni :-) nech ho at si zvykne na zmenu a pak pomalu natlakovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 9. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 9. Listopad 2009 Díky,parkovat budu gumák v práci v teple,ale používám ho na ryby a chtěl bych ještě udělat nějaké vycházky na ryby,než zamrzne.Proto jsem se ptal na nízké teploty.Teď ho mám ještě v garáži,teplota je tam stejná jako venku.Jak pujde ale ještě níž,tak de do tepla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plavacek Odesláno 7. Leden 2010 Sdílet Odesláno 7. Leden 2010 souhlasím se standou co se týká gumáku přes zimu zkušenosti nám už 13 leté i když s duvodu mista jsem mel clun na 2x na půl nafoukaný jinak po sezoně udržba a složit do tašky přes sezonu mam člun připraven jen kontrolovat dofouknout a k vodě mam člun od české firmy japos dingy 330 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas Odesláno 22. Květen 2010 Autor Sdílet Odesláno 22. Květen 2010 Doslech jsem se, že slaná voda škodí gumovím člunům. Co je na tom pravdy? údajně když se s ním často jezdí na moře, tak je zachvilku poněm. Díky za zkušenosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plavacek Odesláno 23. Květen 2010 Sdílet Odesláno 23. Květen 2010 zdravím je to pravda co se týká slané vody ale dobrá rada je po vytažení s moře oplachnout ( umyt ) člun vodou samozřejmě ne slanou nejlepší vystříkat wapkou po ukončení např. u moře a hlavně po celé sezoně , bez wapky se umývá mýdlovou vodou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrgar Odesláno 24. Květen 2010 Sdílet Odesláno 24. Květen 2010 Zdravím. Mám dotaz ohledně Wapky na gumák. Vyzkoušel to někdo v praxi, nepoškodí to člun? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda123 Odesláno 24. Květen 2010 Sdílet Odesláno 24. Květen 2010 Zdravim lidi, jestli scháníte nějakej gumák třeba jak už tu bylo řečeno na ty ryby tak vám můžu doporučit tady tu stránku http://www.hawaj.cz/nafukovaci-cluny.html. Narazil jsem na ní náhodou když jsem chtěl synovi koupit gumák na blbnutí na léto nakonec jsem si ho koupil sobě jezdím s nim na ryby. Jinak ho udržuje tak že po vytáhnutí z vody ho trochu otřu, vyfouknu poskládám, jinak ho skladuju v garáži kde je pokojová teplota. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plavacek Odesláno 25. Květen 2010 Sdílet Odesláno 25. Květen 2010 zdravím wapka se dá použít bez problémů ,ale je potřeba vyskoušet na tkak vody tz. jak dopadá voda na člun je jasné že čim víc se přibližíš k člunu tím bude větší tlak a naopak wapky mají od 100-130 zaleží jak která Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 25. Květen 2010 Sdílet Odesláno 25. Květen 2010 Zdravím. Mám dotaz ohledně Wapky na gumák. Vyzkoušel to někdo v praxi, nepoškodí to člun?Ahoj jednou jsem v HR při velkém vedru myl loď wapkou a odělal jsem samolepky Standa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plavacek Odesláno 25. Květen 2010 Sdílet Odesláno 25. Květen 2010 samolepky to je snad jasné prostě se to musí umět ale jinak udržba lodě po soli oplachnutí voda a houba nečistoty mýdlová voda wapka jenom líp smyje povrch , každopádně když se o lod nestaráte bohužel já měl první celkem 10roků s toho byla 5x na moři i když byl material o něco slabší než nynější kterou mám 3 rokem a vzdy udžba jak po moři tak po sezoně lod dingy 330 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenlik1 Odesláno 25. Březen 2012 Sdílet Odesláno 25. Březen 2012 cau potreboval bych poradit jak prichytit sedacku na gumak s laminatovym dnem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Březen 2012 Sdílet Odesláno 26. Březen 2012 cau potreboval bych poradit jak prichytit sedacku na gumak s laminatovym dnemNapevno nebo "vyndavací zas tam dací" :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenlik1 Odesláno 26. Březen 2012 Sdílet Odesláno 26. Březen 2012 cau myslis provrtat podlazky a dat tam treba vrataky to se mi moc nechce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 26. Březen 2012 Sdílet Odesláno 26. Březen 2012 Spíš jsem myslel zalaminovat třeba dva panty pro sklápění a dva zaklapávací zámečky pro uchycení, měl jsem to tak na laminátovém člunu s řídící konzolí, a nebo jen ty zámečky pro uchycení napevno, když se to zalaminuje jako by zevnitř té sedačky tak zvenku ani není nic vidět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 26. Březen 2012 Sdílet Odesláno 26. Březen 2012 (upraveno) Zrovna nedavno jsem koukal na sedacky u boat 007 a maj celkem zajimavej system .Jde o plastovej ctverec zhruba 15x15x2 ktery se pomoci nerez vrutu a lepidla pridela na dno a do nej se v pripade potreby nasune noha se sedakem.Dulezite je jak silny je laminat na vnitrni strane clunu.(je tam dutina?) Upraveno 26. Březen 2012 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 27. Březen 2012 Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 stačí přilepit silikonem popřípadě pojistit vruty. Kde jako má být dutina? Dno u RIB člunu je samozřejmě dvojité, takže mezi dny je dutina. Každopádně tloušťka podlahy bude tak min. 1cm (laminátu), takže není problém Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stenlik1 Odesláno 27. Březen 2012 Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 jedna se o gumak s laminatovym dnem a silu ma tak neco pres centak jeste jsem to nemeril chci pridelat sedacku spodek neco jako jsou originaly a ridici konzoli neco podobnyho plochy dna ale silikon me fakt nenapadl to je pekna pi-----a copak to udrzi skusenosti mam docela dost jen se chci poradit jestli nekdo neco podobnyho nedelal treba i u hlinikove podlahy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se