Přejít na obsah
Plavidla.cz

vymena prevodoveho oleja

Doporučené příspěvky

dobrý chlapi mam na vás jednu otázku ako sa dajú odtiahniť šroby na výmenu prevodového oleja v nohe motora Tohatsu 4HP skúčal som štobovakom to otočtiť v protidmere hodinových ručiciek a ani zasvet to nechce isť povoliť nemá stým niekto skúsenosti vdaka

http://www.ulozisko.sk/obrazky/462597/1_4.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě - Charlie to myslel tak, že na šroubovák nasadíš klíč jako páku. Menší klíček jde nasadit i nad šlic šroubováku s kulatým dříkem. Hlavně zvol šroubovák se šířkou šlicu jako drážka šroubu - t.j. dost velký. A taky šlic nesmí být např. zbroušený jako sekáč - to je dost častý průšvih, potom drážku pěkně "okoušeš". Jinak dost pomůže na hlavu šroubu klepnout (razantně, ale s citem) - v hliníku se většinou uvolní.

edit - o vteřinku pozdě :)

edit 2 - s tím ohříváním bych byl hodně opatrný

Upraveno uživatelem taurus
Odkaz ke komentáři

Dale jeste existuje razovy sroubovak. Klepes na vrsek takoveho jakoby sroubovaku a on ti pri klepnuti mimo jine prenese silu klepnuti na krut. Takze se ti prakticky nemuze stat, ze by ti sroubovak vyskocil a ozvejkal si drazku.

Pro predstavu jsem neco nasel na netu

http://wera.de/catalog_de.html?L=8&file=/cs/impact_drivers_and_soft-faced_hammers_impact_driver_series_80_nm.html

Odkaz ke komentáři

Dale jeste existuje razovy sroubovak. Klepes na vrsek takoveho jakoby sroubovaku a on ti pri klepnuti mimo jine prenese silu klepnuti na krut. Takze se ti prakticky nemuze stat, ze by ti sroubovak vyskocil a ozvejkal si drazku.

Pro predstavu jsem neco nasel na netu

http://wera.de/catalog_de.html?L=8&file=/cs/impact_drivers_and_soft-faced_hammers_impact_driver_series_80_nm.html

blbost. obvykle je tam gumový O kroužek, řádně přilepený. dobrej šroubovák a plynulou velkou sílu.

Odkaz ke komentáři

jo? ty šroubovákem ukroutíš 10 - 12mm šroub?? to jseš teda řízek!

mlátit do tenkýho odlitku? leda tak poklepat ostrou ránou malým kladívkem

pokud je to po slaný vodě, zalejt WD

rázovýmu šroubováku šroub na gumě odpruží. za těch 45 let na vodě jsem už olej párkrát měnil.

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Psal jsem to jako dalsi alternativu jak povolit sroub. Je jasny ze silu uderu musi clovek zvolit podle toho co povoluje. Ja jsem jej sice nikdy mepouzil, ale parkrat uz by se bejval hodil kdyz jsem neco nemoh povolit a pak to clovek musi poklepavat kladivkem nez se to trochu uvolni. A i nerezovej sroub v hliniku dokaze na slane vode divy. Ted nemyslim ten vypoustak.
Odkaz ke komentáři

...neříkám, že to lze použít pro vypouštěcí šroub, ale když jsem utrhl solí rozežraný šroub od příruby půlící nohu motoru, nakonec mně pomohla obyčejná univerzální akumulátorová vrtačka. I jen asi dva milimetry čouhajícího zbytku šroubu stačilo k jeho sevření sklíčidlem vrtačky a k vytočení. Alepoň ta moje má u sklíčidla překvapivě jemné stoupání závitu, a tak lze vyvinout obrovský přítlak na zbytek šroubu. Podobně jsem si už pak mnohokrát poradil třebas u rozbředlého kříže šroubu s křížovou hlavou - opravdu většinou stačí, aby koukal jen jakýkoliv kousíček...
Odkaz ke komentáři

• 5 weeks later...

este sa chcem spytať či sa možu tie povodne vypuštacie šroby nahradiť obycajným šesťhrnaným štomom na gola sadu či to nebude robiť neaky problem

priklad šrobu

http://www.hho.sk/shop/images/uploads/3711261.jpg

Upraveno uživatelem mirob12
Odkaz ke komentáři

mirob12 - předpokládám, že ta fotka je hodně "ilustrativní" :)

V zásadě je to možné řešení, ale : bacha na stoupání závitu (už Tě upozornil Anachy), totéž platí o délce šroubu, pokud budeš těsnit podložkou tak budeš muset asi na soustruhu upravit spodek šestihranu (nebývá pro tyhle účely ideální). šlo by to utěsnit teflonem, sice se zdá, že je to prasárna, ale slouží to bez problémů. Bacha na materiál šroubu, rozhodně použij nerez.

Odkaz ke komentáři

Jeste u spodniho sroubu je na jeho konci magnet, kterej zachycuje supinky kovu, ktere se "odroli" z ozubenych kol. Tim ze tam das normalni sroub, tak tam ten magnet mit nebudes, coz je docela skoda.

U horniho kontrolniho sroubu je to jedno, jen se vyvarovat problemum co pisou kolegove nademnou. Nicmene u spodniho sroubu bych trochu vahal, jestli tam pouzit tuto nahrazku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...