mirzik Zveřejněno 28. Listopad 2011 Sdílet Zveřejněno 28. Listopad 2011 Zdrvím všechny mám dotaz a nikde jsem na něj nenašel odpověď, ale možná jsem špatně hledal. Kdyžtak mě hned neukamenujte :-)Nevíte někdo jak a podle čeho se počítá maximální počet osob které mohou být na palubě lodě, neboli maximální obsazení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2011 Myslíš, že krom toho, že je tento počet daný výrobcem lodi se to dá ještě i nějak vypočítat? Pokud ano bude to mít co dělat s výtlakem plavidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 29. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 29. Listopad 2011 No já nevím podle čeho se to bere, já mám na lodi max. 5osob, úplně stejná loď v čR má zapsáno 6 a když jsem to chtěl na SPS změnit na 6, tak ani náhodou. Ještě se divili, a ptali se, jestli tam chci pořádat nějaký večírky :-). Jinak to bude podle nosnosti plavidla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 29. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 29. Listopad 2011 Přihlašoval jsem loď kde od výrobce je 8 osob, a na SPS mi řekli že je to nezajímá, že to musejí vypočítat, a spočítali mi 6 osob, proto se ptám, jestli někdo neví podle čeho to počítají. Nevidím jediný důvod proč by to mělo být jiné než od výrobce. Ale u nás je všechno možný........... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 30. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2011 (upraveno) Kdysi se používal výpočet osob na palubě z hlediska stability: n= 0,7 . Lvl . Bvl . Bvl - 1,6 . Lvl . Lvl - délka plavidla na vodorysce, Bvl - šířka na vodorysce. To Bvl ve vzorci má být Bvl na druhou, ale nejde mi to sem napsat, tak jsem to napsal jako Bvl . Bvl.A ještě je i vzorec na výpočet osob z hlediska pevnosti trupu. Je ale jasné, že jinou stabilitu bude mít motorový, nebo kajutový člun a jinou zase plachetnice s kýlovou zátěží. Za ta léta je možné, že na SPS používají nějaký vymakaný program na počítači, nebo na to mají nějakou vlastní ověřenou metodiku.Je to v knize od ZIZIUSE - Stavba, údržba a opravy lodí, str.115. Neumím to vložit sem, ale můžu pro zájemce okopírované stránky přidat ke klasickému mailu, když mne pošlete Váš mail. samoliter.Tak se mi povedlo to Mirzikovi poslat mailem. Uff. Upraveno 30. Listopad 2011 uživatelem samoliter Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 30. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 30. Listopad 2011 Děkuji Samoliterovi.... za email s okopírovaným výpočtem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 30. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 30. Listopad 2011 Vyslo mi 0.7 cloveka :D Podle vyrobce to ma byt 5 lidi. Na SPS chodit nebudu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2011 Vyslo mi 0.7 cloveka :D Podle vyrobce to ma byt 5 lidi. Na SPS chodit nebudu.pche, mně 55 člověků. asi bude někde chyba, někdy se nemůžu vejít ani s babou, natož s 55. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 23. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2012 Na štítku mám 8lidí.Na SPS říkali že v USA jsou jiní lidé.U nás se vejde jen 6:) a =) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 24. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2012 Já mam na štítku 8, na SPS napsali 8. Stejně nás zatim jelo max. 6 :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 24. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2012 Ja tam stitek nemam, tak nez jsem byl prihlasovat na SPS, tak jsem si vyhledal stitek ze stejneho rocniku, aby bylo podle ceho opsat. Na nem bylo 12 lidi. No takze mam 10 :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 24. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2012 Tome, a kam by jsi je dal ??? :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 24. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2012 No, dyt taham za lodi jeste gumaka ne :lol:Uprime si dovedu predstavit kam bych je na lodi dal, ale do skluzu bych se asi nedostal ani s tim tvojim 5,7 litrem :) edit: tady je ten original stitek http://nd06.jxs.cz/886/576/8110879185_90028892_o2.jpg?1353778800 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 24. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2012 Mě se zeptali při přihlášení, pro kolik je to lidí, říkám pro 8, to je trochu moc, né? Tak říkám, 6spaní, 8plavba, no tak mi zapsali osm a je klid, loď žádnej štítek nemá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 24. Listopad 2012 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2012 Jo zase na druhou stranu, kdybych na tom asi trval, tak bych tam tech 12 lidi dostal taky, ale uprime, jak pise Dragon tolik lidi tam stejne najednou nikdy nepovezu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se