Přejít na obsah
Plavidla.cz

Výpočet maximálního počtu osob na palubě lodi

mirzik

Doporučené příspěvky

No já nevím podle čeho se to bere, já mám na lodi max. 5osob, úplně stejná loď v čR má zapsáno 6 a když jsem to chtěl na SPS změnit na 6, tak ani náhodou. Ještě se divili, a ptali se, jestli tam chci pořádat nějaký večírky :-). Jinak to bude podle nosnosti plavidla.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přihlašoval jsem loď kde od výrobce je 8 osob, a na SPS mi řekli že je to nezajímá, že to musejí vypočítat, a spočítali mi 6 osob, proto se ptám, jestli někdo neví podle čeho to počítají. Nevidím jediný důvod proč by to mělo být jiné než od výrobce. Ale u nás je všechno možný...........
Odkaz ke komentáři

Kdysi se používal výpočet osob na palubě z hlediska stability: n= 0,7 . Lvl . Bvl . Bvl - 1,6 . Lvl .

Lvl - délka plavidla na vodorysce, Bvl - šířka na vodorysce. To Bvl ve vzorci má být Bvl na druhou, ale nejde mi to sem napsat, tak jsem to napsal jako Bvl . Bvl.

A ještě je i vzorec na výpočet osob z hlediska pevnosti trupu. Je ale jasné, že jinou stabilitu bude mít motorový, nebo kajutový člun a jinou zase plachetnice s kýlovou zátěží. Za ta léta je možné, že na SPS používají nějaký vymakaný program na počítači, nebo na to mají nějakou vlastní ověřenou metodiku.

Je to v knize od ZIZIUSE - Stavba, údržba a opravy lodí, str.115. Neumím to vložit sem, ale můžu pro zájemce okopírované stránky přidat ke klasickému mailu, když mne pošlete Váš mail. samoliter.

Tak se mi povedlo to Mirzikovi poslat mailem. Uff.

Upraveno uživatelem samoliter
Odkaz ke komentáři

• 11 months later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...