david Odesláno 4. Duben 2013 Sdílet Odesláno 4. Duben 2013 buď plaveš 8 - 9 km/h, nebo kousek nad kranicí kluzu. jinak to prostě žere a není o čemmezi těma 8-9 a lehkým kluzem nebude zásadní rozdíl ve spotřebě - vyzkoušeno na tisícikilometrovejch štrekách. 8m, naštěstí plošší dno než dnešní V-čka. 55l/100km v naftě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski 4 U Odesláno 20. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2015 Baťák řeším tak, že si člun spustím v Napajedlích u loděnice. Je tam možno zaparkovat auto na parkovišti hlídané kamerama. Benzinka je asi 700m na jih po I55. V místě funguje půjčovna motorových člunů a po dohodě se dá využít jejich plovoucí molo ke kotvení, nebo se dá i poptat na volné ubytování přímo u vody Baťova kanálu (v době prodloužených víkendů asi neuspějete...ubytování bývá dopředu rozebráno...ale zkuste). Shoz do vody je travnatý a po ocelových roštech, pokud máte ale větší a těžší loď, nebo je po dešti, je lepší člun spustit v Otrokovicích a auto s vozíkem do Napajedel přeparkovat na bezpečné parkoviště. Na úseku Otrokovice-Napajedla-Spytihněv není žádná plavební komora, takže se tam dá vyrazit i mimo provozní dobu komor....třeba ve čtvrtek, přespat a pak v pátek pokračovat do úseku za komorama. Po letošní novele je v úseku Otrokovice-Napa- Spytihněv možno jezdit bez omezení rychlosti. A samozřejmě také na vodním skútru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 21. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2015 Po letošní novele je v úseku Otrokovice-Napa- Spytihněv možno jezdit bez omezení rychlosti. A samozřejmě také na vodním skútru.Tak to teda musí bejt vohromný. Kanál širokej 60 - 70m bez omezení ??? Jen v česku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Říjen 2015 Sdílet Odesláno 21. Říjen 2015 No... to je stejna sirka jako Labe ve Veletove, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Říjen 2015 Autor Sdílet Odesláno 22. Říjen 2015 Ski 4 u zapomněl poznamenat, že neomezená jízda se týká jen řeky Moravy a né kanalu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 22. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2018 Ahoj chlapi, zvažuju v létě jet na Baťův kanál + Moravu?. Mám loď 7m s kajutou. Hledal jsem sjezdy, koukal jsme na přístavy atd, ale furt tak nějak si nejsem jist.. Naše představa je každý den tak 2 až 3 hodiny jízdy denně a pak nějaké courání, kola atd s dětma ; plánujeme 2-4 dny ; spát bychom chtěli v lodi. Zajímalo by mě:Doporučili byste mi tam vůbec jezdit? :) Odkud kam byste doporučili jet? (Plán je dát někde loď na vodum, tam nechat auto a pak ji zase na jiném místě vytáhnout, známý mě hodí k autu)Jaká jsou omezení co se týče rychlosti? Jde jet někde ve skluzu?Máte nějaké doporučení na to kde kotvit a kde se zastavit, případně další tipy? Na kolik dní byste doporučili jet Předem díky za tipy a rady;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 23. Listopad 2018 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2018 Ahoj Martasz, byl jsem tam třikrát a klidně bych tam jel opět. Jen se tam bohužel zvýšil provoz a tím také kontroly SPS. Naposledy jsem tam byl na týden (2015) a je to o tom, že se plácáš z jedné strany na druhou, jsou tam prima kotviště a spousty míst pro výlety v dosahu od vody. Zázemí se tam rok od roku lepší. Vždy jsem měl auto s vlekem ve Veselí nad Moravou a projel Baťák celý s návratem do Veselí. V kluzu lze plout jen na řece Moravě, jinak couračka cca 5 - 8 km - prostě nesmíš dělat vlnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 23. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2018 Ahoj Anarchy, zatim mi to zní jako Otrokovice -> Veselí na Moravě ; případně Kroměříž -> Veselí na Moravě . Otrokovice jsem vygooglil sjezd zde: http://mapy.cz/s/2iJF http://www.ahojnavode.cz/otrokovice-sjezd-do-vody ; ve Veselí tady: http://www.ahojnavode.cz/veseli-nad-moravou-sjezd-do-vody? O to kde dám loď do vody se až tolik nebojim, ale kterej myslíš že bude lepší pro vytažení, že bych trasu obrátil? Kolik myslíš dní když pojedu jen jedním směrem? Kotroly SPS jsou mi přijde tak nějak víc a víc všude, mnohem větší šance že Tě zastavěj než v autě.. slyšel jsem že tam ne uplně každej jezdí střízlivej (Morava), nicméně to já určitě neplánuju :) Jak je to se spaním mimo přístavy, je to vpohodě? Koukal jsem na videa a vypadá to skvěle, ale jen jak řikáš.. hrozně lidí. Mimochodem fakt fajn web: http://www.ahojnavode.cz a video: Díky!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 24. Listopad 2018 Autor Sdílet Odesláno 24. Listopad 2018 Z Kroměříže se daleko nedostaneš, v Otrokovicích není komora. Kotvení mimo přístavy jsem ani nezkoušel, platby byli tak mírné a zázemí prima, že mě to ani nenapadlo. Projet se to dá za den, jde jen o to jak si to chceš užít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 24. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2018 Aha:) Na hornim useku Moravy je to obecne prusvih se sjezdem Otrokovice (mapa > http://mapy.cz/s/2iJF )- casto zaneseny bahnem kdyz se zvedne reka, novy sjezd z dotaci autor vsak nikdy sjezd nevidel takze tam vari spojku pripadne pneu vsechna auta!A sjezdy nemáš zkušenost? Dle fotek vypadaj fakt dobře, ale tady podle Ditri to moc nevypadá.. mám samozřejmě čtyrkolku, loď s vlekem kolem 3t. Podle mě by neměl bejt problém, ale radši se ptám. Ohledně přístavů jsem nemyslel že chci ušetřit, ale spíš když si člověk chce trochu odpočinout od lidí.. Taky zvažujeme že bychom jeli se známejma a to bychom pak museli spát ve stanech, což taky nevim jestli jde všude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 24. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 24. Listopad 2018 Na kanálech je obecně zákaz stání, předpokládám, že i na Baťáku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karelgumak Odesláno 25. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2018 Ahoj v Otrokovicích je to fakt krpál a neodvážil jsem se tam couvnout, ale byli jsme tam s obytkou a to zrovna nebyl ideální stroj na vytahování lodě z vody. Pak jsme našli pěkný sjezd v Uherském Hradišti https://mapy.cz/zakladni?x=17.4552959&y=49.0734509&z=20&base=ophoto&source=coor&id=17.455397844314575%2C49.0735440325086 Ve Veselí jsme byli ještě v kempu s gumákem, ale sjezd vypadal taky v pohodě.. zrovna tam někdo spouštěl loď na vodu Tady ještě mapa kanálu s popisem, https://www.batacanal.cz/pdf/mapa_Kromeriz_Hodonin.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peu Odesláno 25. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 25. Listopad 2018 já tam byl též v 2015, loď jsem měl pronajatouzačínali jsme v Petrově a tam jsem viděl i vhodný sjezd...za ten necelý týden jsme sjeli kanálu jen zlomek (po Uh. Ostroh), navštívili jsme spoustu lokalit i mimo kanál (koupaliště Veselí apod...)je potřeba brát v úvahu, že v neděli nefungují komory, alespoň tak to bylo dřívesám uvažuji že bych se tam vrátil se svojí lodí (mám něco jako ty), třeba bychom našli společný termín - v případě zájmu SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor Odesláno 27. Listopad 2018 Sdílet Odesláno 27. Listopad 2018 Ahoj,já na Baťáku jsem býval dříve celou sezónu, nyní tam zajedu tak na jeden den. To komorování si ověř na stránkách Plavebního úřadu (SPS), pro každý rok je trochu jiné, ale obecně platí, že v pondělí nekomorují. Tento rok mám pocit, že komorovali 9:00 - 18:00 hod., ale s tím, že měli hodinovou přestávku přes oběd a protože nebyla voda, tak nějak zmenšovali počet komorování s tím, že čekali, až bude lodí víc.Jak říkali mí předchůdci, na kanále je povolena rychlost 5 km (takže víceméně na volnoběh u lodí jako je Tvoje nebo moje). Na řece Moravě jde plout ve skluzu, ale sám jsem moc neviděl, že by to někdo takhle plul, jsou tam bohužel místy potopené kmeny, které jsou těsně pod hladinou apod. a před několika lety tam byl díky tomu i smrťák, někdo s otevřenou lodí tam ve skluzu do takového kmene vrazil.Přístavů je v současné době dost, ale dá se stát i mimo přístav (dělají to většinou rybáři). Sám bych doporučil jižní část Baťáku, pěkné přístavy jsou Petrov (nyní TOP) i se skluzem a jeřábem, Sudoměřice (Výklopník), Skalica. Sám jsem většinou spouštěl v Petrově a vytahoval případně ve Skalici (je to tam mírný skluz). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 6. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2018 (upraveno) Ahoj chlapi,moc díky všem za rady, už mám ve všem snad celkem jasno. Už se nemůžu dočkat až tam pojedu, hlavně ať je letos dost vody.. Upraveno 9. Prosinec 2018 uživatelem Martazs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 7. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2018 No Baťův kanál sice neznám ale doteď jsem byl na tom, že u kanálů v podstatě nezáleží na tom, jestli je "dostatek" vody? Alespoň jsem například nezaznamenal, že by například na Ludvíkově kanálu (na rozdíl od Dunaje) v Německu kdy zastavili provoz v důsledku nedostatku vody. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 10. Prosinec 2018 Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2018 jirkas:pokud máš aktuální informace o stavu německého úseku Dunaje,dej prosím odkaz do vlákna cestování-Dunaj,budu nejen já tyto informace na jaře moc potřebovat,děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 10. Červenec 2019 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2019 Ahoj, byl jsem tam:) Je to zde moc fajn, jen teda ten kanál je dost zanesenej, všude hloubka cca 0,6m. Okolí ale vynahradí.. Bohužel jsme nakonec museli neplánovaně odjed dříve, takže jsem neodrazil až do Petrova kde jsem chtěl loď vytáhnout. Co se týče sjezdů, tak zde má zkušenost: Otrokovice - zde jsem spouštěl. Docela fajn sjezd, co mě překvapilo že na to jaký je to krpál tak pak je to hrozně mělké - jsou tam obrovské nánosy bahna. Pro větší lodě nedoporučuju díky nánosům a sklonu, ale pokud máte dobré auto s 4x4 a spustíte vozejk dostatečně hluboko, mohlo by jít když ho vyhrabete pak z toho bahna:)! Na spuštění, pokdu vaše auto vyjede pak ten krpál uplně vpohoděhttp://www.ahojnavode.cz/otrokovice-sjezd-do-vody Uherské hradiště - https://mapy.cz/zakladni?x=17.4551095&y=49.0734860&z=19&base=ophoto&source=coor&id=17.455397844314575%2C49.0735440325086 pro menší lodě ok, větší loď neprojede už to zdí co se tam vjíždí, taže to bych bral asi jako hranici zda je možná tam vaší lod vytáhnout/spustit nebo ne. Je to dost málo příkré - pro menší lodě ok,větší neprojede skrz zeď co tam je. Staré město - sjezd ok na spuštění lodi, celkem přikrý, pod vodou je pár menších schodů, ale co je hlavní panely jsou "našikmo". Zkoušel jsem zde loď vytáhnout, ale díky tomu se loď vždy překlopila na jednu stranu a nešla dát na vozejk. Autor sjezdu opravdu odborník. Na spuštění je ale uplně vpohodě ten sjezd i pro větší lodě, když máte auto 4x4. https://mapy.cz/s/3virS Veselí nad Moravou - zatím nejlepší sjezd, je dost málo příkrý + není pak moc hloubka, čili ne uplně vhodný pro větší lodě. Ale i větší lodě se zde vytáhnout dají s trochou práce a když se zajede pořádně hluboko s přívěsem. Na místě by nic jiného postavit nešlo (narozdíl od ostatních míst), takže za mě asi jediný sjezd co má hlavu a patu. http://www.ahojnavode.cz/veseli-nad-moravou-sjezd-do-vody Celkově opravdu ten co ty sjezdy stavěl a projektoval byl evidentně někdo kdo sjezd do vody nikdy neviděl. Pokud máte menší loď je to asi jedno, ale pokud větší tak vytáhnout doporučuju Veselí nad Moravou (také není ideální, ale dá se) , nebo dle všech co tu psali Petrov (nebyl jsem ale všichni chváli, podle fotky bych se tedy koupat nechětl:) http://www.ahojnavode.cz/petrov-sjezd-do-vody ) Spustit se dá defakto kdekoliv. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se