evinrude Zveřejněno 21. Listopad 2011 Sdílet Zveřejněno 21. Listopad 2011 chtěl bych se zeptat jesli někdo z Vás nevlastní cortinu 555,chci koupit tuto loď a chtěl bych zjistit některé informace,díky za odpověď Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 21. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 21. Listopad 2011 Obecně - dost těžká, ale bytelná, dílenské zpracování solidní. Plavební vlastnosti OK, prostor úměrný velikosti. Osobně mám jedinou připomínku ke konstrukci krycí plachty - je sice vzhledově vydařená, ale podpěry jsou zbytečně nízké a navíc se v ní při dešti drží voda. To ale není problém předělat. Celkově si myslím, že neuděláš s koupí chybu. Máš-li nějakou konkrétní otázku tak Ti rád odpovím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evinrude Odesláno 23. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 23. Listopad 2011 díky za informace,ještě by mně zajímala délka včetně vleku, kvůli místu pro uskladnění a jestli na tuto loď postačí motor o výkonu 115 ps, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 23. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 23. Listopad 2011 Délka je těch 5,55, ale musíš připočíst dost velký kus na motor. Délka na vleku u přídě je zároveň s koulí. Mohu Ti to o víkendu změřit přesně (délku s motorem), šířka je 2,2 - vlek mám stejně široký. Motor mám 90 koní ve dvoutaktu a jede to slušně. Když byla nová a úplně prázdná se skoro prázdnou nádrží to bylo nějakých 80 km/hod, po letech kdy je v ní mraky krámů a většinou i jídla na měsíční pobyt na moři (+ 160 l benzínu, druhý motor atd.) to vytáhne asi 65 km/hod. Je však pravda, že je tam někde hranice zatížení - ve dvou lidech a při takhle naložené lodi to vystřelí do skluzu v momentě, ale když k tomu přibereš ještě čtyři stokilový chlapy (vyzkoušeno) tak se tomu z vody už moc nechce. Takže těch 115 koní je v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
evinrude Odesláno 24. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 24. Listopad 2011 moc díky za informace,tato odpověď mně stačí,když si ještě na něco vzpomenu tak se ozvu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 31. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2011 Ahoj, mám Cortinu 555 s 115 Mercurym ve čtyřtaktu. Mohu říci že to je spolehlivá loď od dobrého výrobce, pokud to není nějaká "garážovka" . V Polsku je to dost častý výrobek a bacha na to!!! S tímhle motorem ve 3 lidech a plnou výbavou a vrtule nerez 13 1/4 - 17 max. rychlost 65 km/hod, ale počítej že pokud takhle poletíš tak bude i slušná spotřeba minimálně kolem 25-28 l/hod. Při normální plavbě kolem 30-35 ve skluzu tak spotřeba kolem 15l. Na moři je trošku problém s plochým dnem v zadu, při skoku na vlnách jsou to dost velké rány při dopadu. Při slušné plavbě je i na moři špičková, ale je to spíš sladkovodní loď. Co se týče přívěsu tak mám brzděný 1800 kg celkové hmotnosti. Počítej s tím že osazená loď s náhradním motorem, druhou baterií a příslušenstvím je okolo 1250-1300 kg. Jinak mohu doporučit, měl jsem před ní Galii 485 a tahle loď je proti ní bomba i když také byla dobrá. Pokud by jsi potřeboval nějaké informace a případně poradit tak není problém, ozvy se i co se týče dovozu rád pomohu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 31. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 31. Prosinec 2011 Zodiac- máš dlouhodoběji vysledovanou spotřebu v přepočtu na 100 km? Vzhledem k tomu, že jezdím spíš delší cesty bez toho "projíždění se pro radost", tak je pro mně spotřeba na hodinu celkem nezajímavá a dost zavádějící. Já mám dlouhodobě 63l/100 km, což asi koresponduje s Tvými údaji vzhledem k rozdílu dvou a čtyřtakt. I přes papírový handicap ve výkonu je rychlostně devadesátka dvoutakt srovnatelná se stopatnáctkou čtyřtaktem (odzkoušeno), bohužel je to vykoupeno o dost větší spotřebou. Přepočtu-li Tebou udávanou hodinovou spotřebu na vzdálenost, příliš se neliší při různých režimech plavby. Tohle mě dost zajímá - dělal jsem řadu dost dlouhodobých experimentů a ať jsem jel jak jel (pochopitelně s výjimkou přechodového režimu) spotřeba na 100 km byla zhruba stejná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zodiac Odesláno 1. Leden 2012 Sdílet Odesláno 1. Leden 2012 Taurus - ta moje spotřeba je spíše orientační, nikdy jsem ji přesně neměřil a jezdím spíš rekreačně kromě Chorvatska kde se přepravujeme tak na 1-2 hodinové plavby. V sezonu bych Ti to mohl změřit na litrovou zkoušku v různých režimech a vzdálenost podle GPS na Dalešicích. Motor mám Mercury 115 EFI z roku 2003 a Cortinu ze stejného roku. Jinak Všem přeji vše nejlepší v Novém roce a dostatek vody pod kýlem..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se