Přejít na obsah
Plavidla.cz

Prestavba Sportjacht PS400.A

viky_cz

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Prave jsem si koupil vrtak v zelezarstvi za 80,- a naivne jsem si myslel, ze neco vydrzi. Ale tak se mi zda, ze to je ten samej jako z Tesca za 15,-.

Takovy ty sady vrtaku za 99,- jsem prestal kupovat v domneni, ze jiny budou lepsi, ale asi moc ne.

Kdysi jsem potkal vrtaky z rychlorezny oceli. To jsem nestihal mrkat, ale nevim kde bych to koupil.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to vrtas pilnik nebo co?pokud si to predvrtas tak5-6 kou tak ti musi jeden stacit-vrtaky z ,,rychlorezky,, jsem kupoval od f. joran-tusim v pha.-michle

P.S.-vrtat mensima otackama tak 600 max

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Vrtal jsem 6 der 3mm material a 4 diry 6mm material.

Vsechny byly predvrtany 5mm vrtakem.

Na posledni dire do tlustyho materialu jsem se zastavil a konec.

Pokusil jsem se ho prebrousit, coz se setkalo jenom s castecnym uspechem. Nakonec jsem to vzal natvrdo a diru jsem normalne propalil. Povedlo se mi ten vrtak uplne oholit.

Jeste potrebuju provrtat oj na obou koncich, tak koupim jeden nebo dva vrtaky a snad to dorazim.

Odkaz ke komentáři

Prave jsem si koupil vrtak v zelezarstvi za 80,- a naivne jsem si myslel, ze neco vydrzi. Ale tak se mi zda, ze to je ten samej jako z Tesca za 15,-.

Takovy ty sady vrtaku za 99,- jsem prestal kupovat v domneni, ze jiny budou lepsi, ale asi moc ne.

Kdysi jsem potkal vrtaky z rychlorezny oceli. To jsem nestihal mrkat, ale nevim kde bych to koupil.

Hele chce to takový ty lesklý vrtáky, ty vydrží víc, ty černý stojí úplně za h....o :)

Odkaz ke komentáři

Jestli vrtáš růčo vrtačkou, tak obyč HSS vrtáky, případně povlakovaný, jestli vrtáš na strojní, tak taky v pohodě, stačí trochu máznout hydrolem, nebo i jen vodou. Když by jsi chtěl dlouhou životnost, tak tvrdokovový vrták - 6mm 30mm hloubka vrtání, 1000děr a ještě bude vrtat.
Odkaz ke komentáři

Tak to nevim co mas za vrtaky. Doma s cernyma vrtame i silnostenej nerez a uz je mame kolik let a stale vrtaj bez problemu. Jen dulezite predvrtat, klidne vice prumerama a pak vrtat pomalejma otackama. Nikdy jsem to ani nechladil. Vetsinou je vsak treba jej po par vrtani prebrousit. Coz neni zadna sranda a hodne na tom zalezi. Pokud jsi ho nabrousil spatne, tak pak to je jasny, ze jsi ho upalil :)
Odkaz ke komentáři

Otacky mam moc velky, protoze mam jednorychlostni vrtacku Tesco majici 2500ot, regulatoru nemaje, konam rucni PWM.

Brousit vrtaky neumim, delam to flexou. 6ky i 8ky jakz takz jdou, desitku jsem marne zkousel nekolikrat pomerne bez uspechu. Az budu velkej, koupim si za 650,- stolni brusku z Lidlu. :)

Odkaz ke komentáři

I s vrtačkou bez regulace jde vrtat s menšíma otáčkama, stačí o něco míň zmáčknout knoflík. Když už brousit vrtáky na flexe, tak ji pevně fixovat a v ruce mít vrták a brousit. Ale je třeba pořádně, jinak ti taky může dělat větší díry než je jeho průměr.
Odkaz ke komentáři

Tu poznamku o vrtacce bez regulace pominu (vetsi hovadinu jsem dlouho neslysel). Vrtaky na flexe brousim presne takhle, ale asi jsem na to mel spatnej kotouc, protoze to celkem spolehlive vypalil i tim brousenim.

Vcera jsem se vzhledem k nakupu preklizky k vrtani der nedostal, tak to musim nechat naazpak, az nebude prset. :( Ale zato se mozna uz prospim, kdyz mam dalsi papir doma, z tech uradu jsem dycky malinko na nervy.

Odkaz ke komentáři

Já nastavitelnou regulaci otáček nemám, ale zatím na každý ruční vrtačce, když jsem začal lehce mačkat čudl, tak se pomalu rozbíhala, podle toho o kolik jsem ho zmáčkl. Přerušovaně mačkat jsem ještě nepotřeboval. Upraveno uživatelem Charlie
Odkaz ke komentáři

Nevim kolik ti je let, ale to, ze jsi nikdy nevidel rucni vrtacku bez regulace, mne udivuje.

"Normalni" vrtacka se ti pomalu rozbihat nebude. Delaji to jenom vrtacky s regulaci a samozrejme vsechny akumulatorovky.

To ze ta regulace je jenom polohou cudliku a nemaji kolecko na serizeni maxima je technickej detail.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Asi ho překvapilo,že někdo takovou vrtačku ještě má.Přece jenom dneska i ta největší hrobka z Tesca za 400 tu regulaci má.Mimochodem jednu takovou za cca500 z Tesca mám a maká už asi 5-let v docela slušným zápřahu.To samý flexa.Koupil jsem BD a po půl roce šla do kopru.
Odkaz ke komentáři

Ja mel za Tesca za 300,- bez regulace. Vydrz ma taky slusnou, uz ale dosluhuje, dostava u mne dost zabrat. Dneska jsem si poridil za 650,- s regulaci v OBI. Tak uvidim, jak bude chodit. Na dodelani voziku ji jeste otestuju dostatecne. Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...