viky_cz Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Tak jsem montoval oj.Nevim kolik bych musel zaplatit za desitku vrtak, aby vydrzel vic nez 8 der. Zitra si je koupim asi do zasoby, potrebuju navrtat jeste dalsich 6. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 27. Březen 2012 Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Litr hydrolu? Nechladis-li, nelze se ty zivotnosti divit. No a vrtaku z tesca za 15Kc nepomuze ani chlazeni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 (upraveno) Prave jsem si koupil vrtak v zelezarstvi za 80,- a naivne jsem si myslel, ze neco vydrzi. Ale tak se mi zda, ze to je ten samej jako z Tesca za 15,-.Takovy ty sady vrtaku za 99,- jsem prestal kupovat v domneni, ze jiny budou lepsi, ale asi moc ne.Kdysi jsem potkal vrtaky z rychlorezny oceli. To jsem nestihal mrkat, ale nevim kde bych to koupil. Upraveno 27. Březen 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 27. Březen 2012 Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 (upraveno) to vrtas pilnik nebo co?pokud si to predvrtas tak5-6 kou tak ti musi jeden stacit-vrtaky z ,,rychlorezky,, jsem kupoval od f. joran-tusim v pha.-michleP.S.-vrtat mensima otackama tak 600 max Upraveno 27. Březen 2012 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Vrtal jsem 6 der 3mm material a 4 diry 6mm material.Vsechny byly predvrtany 5mm vrtakem.Na posledni dire do tlustyho materialu jsem se zastavil a konec.Pokusil jsem se ho prebrousit, coz se setkalo jenom s castecnym uspechem. Nakonec jsem to vzal natvrdo a diru jsem normalne propalil. Povedlo se mi ten vrtak uplne oholit.Jeste potrebuju provrtat oj na obou koncich, tak koupim jeden nebo dva vrtaky a snad to dorazim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Opet ranni fotografie.... http://www.volny.cz/valentvi/foto/Fotografie0575B.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Březen 2012 Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Prave jsem si koupil vrtak v zelezarstvi za 80,- a naivne jsem si myslel, ze neco vydrzi. Ale tak se mi zda, ze to je ten samej jako z Tesca za 15,-. Takovy ty sady vrtaku za 99,- jsem prestal kupovat v domneni, ze jiny budou lepsi, ale asi moc ne. Kdysi jsem potkal vrtaky z rychlorezny oceli. To jsem nestihal mrkat, ale nevim kde bych to koupil.Hele chce to takový ty lesklý vrtáky, ty vydrží víc, ty černý stojí úplně za h....o :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 28. Březen 2012 Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Jestli vrtáš růčo vrtačkou, tak obyč HSS vrtáky, případně povlakovaný, jestli vrtáš na strojní, tak taky v pohodě, stačí trochu máznout hydrolem, nebo i jen vodou. Když by jsi chtěl dlouhou životnost, tak tvrdokovový vrták - 6mm 30mm hloubka vrtání, 1000děr a ještě bude vrtat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 (upraveno) Rychly dotaz:Chci koupit 12mm protiskluzovou preklizku na podlahu vleku. Zbytek zrejme pujde i na podlahu v lodicce. Mam koupit bukovou nebo topolovou?Edit: HSS vrtaky jsem vcera tri zku..vil. Upraveno 28. Březen 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 28. Březen 2012 Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Záleží co je to za výrobu těch vrtáků, ale narex vydrží celkem dost, pokud tedy dáváš adekvátní otáčky k průměru vrtáku. Pokud máš otáčky moc velké a vrtáš nasucho, tak ho spálíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Březen 2012 Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Tak to nevim co mas za vrtaky. Doma s cernyma vrtame i silnostenej nerez a uz je mame kolik let a stale vrtaj bez problemu. Jen dulezite predvrtat, klidne vice prumerama a pak vrtat pomalejma otackama. Nikdy jsem to ani nechladil. Vetsinou je vsak treba jej po par vrtani prebrousit. Coz neni zadna sranda a hodne na tom zalezi. Pokud jsi ho nabrousil spatne, tak pak to je jasny, ze jsi ho upalil :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Otacky mam moc velky, protoze mam jednorychlostni vrtacku Tesco majici 2500ot, regulatoru nemaje, konam rucni PWM.Brousit vrtaky neumim, delam to flexou. 6ky i 8ky jakz takz jdou, desitku jsem marne zkousel nekolikrat pomerne bez uspechu. Az budu velkej, koupim si za 650,- stolni brusku z Lidlu. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Březen 2012 Sdílet Odesláno 28. Březen 2012 Hmm tak to jo, jestli to beres temato otackama. Jinak na brouseni je nejlepsi ta bruska na vrtaky a nebo aspon stolni bruska, kde si muze aspon vrtak oprit. Flexou to je asi pekna pakarna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Dobra zprava: Prestavba povolena.Dalsi papir v ruce. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 I s vrtačkou bez regulace jde vrtat s menšíma otáčkama, stačí o něco míň zmáčknout knoflík. Když už brousit vrtáky na flexe, tak ji pevně fixovat a v ruce mít vrták a brousit. Ale je třeba pořádně, jinak ti taky může dělat větší díry než je jeho průměr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Tu poznamku o vrtacce bez regulace pominu (vetsi hovadinu jsem dlouho neslysel). Vrtaky na flexe brousim presne takhle, ale asi jsem na to mel spatnej kotouc, protoze to celkem spolehlive vypalil i tim brousenim.Vcera jsem se vzhledem k nakupu preklizky k vrtani der nedostal, tak to musim nechat naazpak, az nebude prset. :( Ale zato se mozna uz prospim, kdyz mam dalsi papir doma, z tech uradu jsem dycky malinko na nervy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 On asi myslel to tlačítko mačkat přerušovaně,tak jak se vrtalo s vrtačkama když nebyla regulace otáček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 No to jsem (celkem neuspesne) praktikoval. (Zminil jsem to pod nazvem manualni PWM, ale jsem asi prilis elektrotechnickej, nez aby se tomu nekdo zasmal.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 29. Březen 2012 Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 (upraveno) Neměl to být Powermanagement že ne. :lol:Edit překlep,nebo spíše nedoklep. Upraveno 29. Březen 2012 uživatelem fishmaster Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 29. Březen 2012 Pulse Width Modulation :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 30. Březen 2012 Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 (upraveno) Já nastavitelnou regulaci otáček nemám, ale zatím na každý ruční vrtačce, když jsem začal lehce mačkat čudl, tak se pomalu rozbíhala, podle toho o kolik jsem ho zmáčkl. Přerušovaně mačkat jsem ještě nepotřeboval. Upraveno 30. Březen 2012 uživatelem Charlie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 30. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 (upraveno) Nevim kolik ti je let, ale to, ze jsi nikdy nevidel rucni vrtacku bez regulace, mne udivuje."Normalni" vrtacka se ti pomalu rozbihat nebude. Delaji to jenom vrtacky s regulaci a samozrejme vsechny akumulatorovky.To ze ta regulace je jenom polohou cudliku a nemaji kolecko na serizeni maxima je technickej detail. Upraveno 30. Březen 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 30. Březen 2012 Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 no nazdar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 30. Březen 2012 Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 Asi ho překvapilo,že někdo takovou vrtačku ještě má.Přece jenom dneska i ta největší hrobka z Tesca za 400 tu regulaci má.Mimochodem jednu takovou za cca500 z Tesca mám a maká už asi 5-let v docela slušným zápřahu.To samý flexa.Koupil jsem BD a po půl roce šla do kopru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 30. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 30. Březen 2012 (upraveno) Ja mel za Tesca za 300,- bez regulace. Vydrz ma taky slusnou, uz ale dosluhuje, dostava u mne dost zabrat. Dneska jsem si poridil za 650,- s regulaci v OBI. Tak uvidim, jak bude chodit. Na dodelani voziku ji jeste otestuju dostatecne. Upraveno 30. Březen 2012 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se