viky_cz Zveřejněno 13. Listopad 2011 Sdílet Zveřejněno 13. Listopad 2011 (upraveno) Abych nenarusoval poradek, zalozil jsem na prestavbu myho vleku novy tema. Predchozi diskuze zde: http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=268&p=4 Co je teda novyho - Zitra se jdu s timhle plankem podivat na technika na dopravnim odboru, tak mi drzte palce, uvidime co mi na to rekne. http://www.volny.cz/valentvi/foto/vozik-kotovany-400-300.gif Upraveno 13. Listopad 2011 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 13. Listopad 2011 Ahoj, tak drzim palce. Nicmene pokud s tim nepujdes k nam do Ceske Lipy, tak si myslim, ze by to nemel bejt problem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 14. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2011 Tak jak jsi dopad?? Ty máš vlek s dokladama a děláš přestavbu, nebo to bude komplet stavba na nový přihlášení?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 14. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 14. Listopad 2011 taky jsem zvedavej-poreferuj jak jsi dopad Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 14. Listopad 2011 Dopad jsem zatim dobre. Ted jeste zbyva vyjednavani s vyrobcem. Schvalne jsem vybral PS400, protoze ma sirokou napravu. Vyjde to o dost levnejs nez stavba novyho. Sice mi zbyde z puvodniho jenom svetelna rampa a naprava, ale i tak se to myslim vyplati. Naprava vazi skoro polovicku co srovnatelne velkej Knott,ovsem ten je na 750kg. Mit napravu na 400kg se u 400kg vleku docela hodi, nebude tolik skakat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 22. Listopad 2011 Dneska jsem absolvoval vesmes prijemny telefonat s panem od vyrobce. Rikal ze navrh vypada dobre a ze z toho nebude delat vedu. Jeste nejaky papirovani a slibil souhlas poslat, takze snad zatim dobry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2011 Držím palce ať to dobře dopadne :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 27. Listopad 2011 (upraveno) Odjinud:Přidám jeden můj postřeh ohledně stavby vleku, dělal jsem si vlek na Pluťáka a nápravu jsem si udělal posunovací po 50mm, potom jsem si s ní mohl dělat co jsem chtěl a vyvážit to přesně podle lodě. Vždyť jde jen o pár děr navíc před pozinkováním.....Ty nafukovací kola jsou k nezaplacení, loď na vlek natáhneš navijákem ikdyž nezajedeš s vlekem do vody.... osvěčilo se mi to když jsem zůstal s lodí s poruchou tam kde se nedalo zajet s vlekem do vody. Kdybych dělal další vlek určitě bych tam ty kolečka dal, nebo to aspoň na ně připravil a udělal bych je štelovací, aby loď na nich neseděla při jízdě.Jinak držím palce při stavbě..........ať se to povedeJa jsem mel jenom kylovou rolnu vzadu a lodicku jsem na suchu skladal celkem bezne, akorat jsem to pri tom odpojoval od auta, aby mi vozejk pod lod pekne zajel. Nastavitelnou budu delat pridovou operu, na vyvazeni by to melo stacit.Hodně se dělá že náprava není na pevno, ale k rámu je uchycená přes třeměny, pak si s ní posouváš jak je libo. Pokud potřebuješ tahat na suchu, tak je dobré postavit vlek sklápěcí, pak jen odjistíš dva čepy a máš stále zapřaženo.Vše záleží na hmotnosti loďky a na tom jak moc se s tím chceš prát, jelikož člověk je pohldný tvor, udělal bych si to tak aby to nakládání bylo co nejjednoduší a nemuselo se nic odpojovat, to je práce a namáhání se navíc.....Každý si to musí ale rozmyslet sám.Lodicku i s odpojenim od auta nalozim a slozim sam, takze to problem neni. Oj delam vysuvnou, delat ji jeste sklopnou, to uz by mi asi neproslo. Ani bych to nechtel, radsi prehnana bezpecnost, nez to cely nechat na jednom cepu. I kdyz.... ne ze by to neslo....Sklopný vleky se normálně dělaj tovární. Ale na člun ho nemám, mám ho uloženej na podélnejch saních který jsou potažený kobercem a není třeba mít ani kolečka, krásně se po nich natáhne, ale je třeba zajet kousek do vody. Ono hodně záleží na tvaru trupu, hlavně přídě. Upraveno 27. Listopad 2011 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 27. Listopad 2011 (upraveno) Budu pokracovat tady. Dotedka jsem pouzival upravenej vrak vleku 150x100cm, misto oje trubka od leseni, celkova delka 420cm. Zde obrazek.Celkem se to osvedcilo, az na jistou nestabilitu pri bocnim naklonu, ktera byla urcite castecne zpusobena i velkou zatezi na kouli. Vzdalenost napravy od koule byla 330cm, coz je na moji lodicku moc, vychazelo mi zatizeni koule kolem 55kg, kdyz jsem mel motor a kolem 65kg bez motoru. Spravna vzdalenost je kolem vypoctove kolem 290cm, takze navrhuju 300cm, aby to slo trochu posunout. Upraveno 27. Listopad 2011 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 28. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2011 Na kouli by jsi měl mít cca 50kg jinak obecně čím víc ti tlačí vlek na kouli, tím je jízda s ním lepší a vlek je stabilnější, pak už ale záleží, kolik dovoluje tažný na autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 28. Listopad 2011 No to je jasny, mam samozrejme tazny na 50kg. Vzhledem k tomu, ze to taham za Skodou 120 s LPG, tak prilis velka zatez na kouli je silne nezadouci.Pocitam, ze bych to chtel vyvazit tak maximalne na 20kg tlaku, coz znamena mit teziste clunu skoro presne nad napravou, protoze tech 20kg udela i samotnej vlek.Jinak co se tyka umisteni teziste smerem ke kouli.... to je sice lepsi na dalnici, protoze tim silne redukujes moment setrvacnosti, ale zase si tim muzes docela uskodit pri bocnim naklonu, pokud mas vysoko teziste. Kdyz jsem jezdil k vode, mel jsem jedno misto na lesni ceste, kde jsem v pomerne velkym klesani mel velkej bocni naklon a kdyz se mi lodicka na vleku zhoupla, tak slo i jedno kolo do vzduchu a to uz jsem se vazne bal. V takovym pripade zase pomaha kdyz mas teziste lodi nad napravou nebo i kousek za. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kolin Odesláno 28. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2011 Tada Viky,klobouk dolů. Držím palce aby kára jezdila a loď samozřejmě taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 28. Listopad 2011 Sdílet Odesláno 28. Listopad 2011 Souhlasím s Charliem, ohledně toho že vlek by měl být těžší na kouli, osobně jsem najezdil s vlekama docela dost km, ať už s lodí, valníkem nebo obytným, ale nikdy už nechci zažít, když Ti zadek u auta rozhoupe ze strany na stranu vlek přetížený vzadu za nápravou. To je ti potom celá dvouproudová silnice úzká. Naštěstí jsem to ustál a v proti směru nic nejelo, přehodil jsem pár věcí před nápravu a už se to celou cestu ani nehnulo.Takže za mě ...raději víc na kouli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 28. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 28. Listopad 2011 Taky uz jsem to zazil, kdysi jsem kastle od likvidovanejch Skodovek vozil na vleku 120x160cm. Melo to velmi pekne jizdni vlastnosti! Z puvodni dokumentace se dochovalo pouze toto: http://www.volny.cz/valentvi/auto_gr/2000-1.gif Jinak co se tyka toho soucasne stavenyho vleku, snazim se o co nejsirsi rozchod a co nejnizsi teziste, abych nemusel zbytecne tu kouli zatezovat. Uplne nejvic se mi libi americky vleky, tam je lodicka pekne ulozena, jenze sirokej vlek ma tezkou napravu atd. Takze hledam kompromis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 30. Listopad 2011 Autor Sdílet Odesláno 30. Listopad 2011 Dneska mi prisel dopis ze Sportjachtu. S prestavbou souhlasi! :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 1. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 1. Prosinec 2011 Tak to je dobře, co ti ještě schází, ještě nějaký papírování teď, nebo už můžeš zahájit stavbu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 2. Prosinec 2011 Autor Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2011 Pozadat o prestavbu na MU, papiry k tomu uz mam snad vsechny. Za povoleni budou chtit myslim 1000,-. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 2. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 2. Prosinec 2011 To šlo celkem pohodově....gratuluji Viky, tak máš v zimě co dělat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 3. Prosinec 2011 Autor Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2011 Jo dekuju, mam o zabavu postarano :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 3. Prosinec 2011 Sdílet Odesláno 3. Prosinec 2011 Doufam, ze se ti dilo podari. I kdyz podle toho jak jsi zprovoznil svoji lod, tak nedoufam, ale je mi to jasny, ze se to podari :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 18. Březen 2012 Tak dneska jsem zacal konecne delat neco rukama.Pro zacatek se rozcvicuju a zrobil jsem si miniaturni slipwagen. Jeste mi zbejva dokoncit zajisteni kolecek, pak udelam nejaky ten obrazek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 19. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 19. Březen 2012 (upraveno) Jak jsem slibil, zde obrazek: http://www.volny.cz/valentvi/foto/P190312_16M.jpg Kolecka jsou 16cm, rozchod 96cm, vyska kylu nad zemi 11cm. Bohuzel fotka pod lodickou se nepovedla. Edit: Dneska rano jsem to blejsknul telefonem. http://www.volny.cz/valentvi/foto/Fotografie0560M.jpg Upraveno 20. Březen 2012 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 25. Březen 2012 (upraveno) O vikendu jsem se cinil. Nachystal a dovezl jsem par profilu sikovnym panum svarecum a ti mi z toho udelali ram. Vsimnete si ty zmeny: http://www.volny.cz/valentvi/foto/Fotografie0562B.jpghttp://www.volny.cz/valentvi/foto/Fotografie0563B.jpg Argon je fakt parada, kdyz jsem to videl svareny, malem jsem si krupnul jak je to krasne udelany! Upraveno 25. Březen 2012 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 26. Březen 2012 Dnes celkem uspesna rozborka chudinky vozicku. Povolit nesly jenom blatniky a jedna matka na trmenu oje. Flexa je nas kamarad. :)Potom jsem se pokusil na ram nasroubovat napravu, coz se celkem povedlo, fotku nemam, koncil jsem pozde, takze mozna doplnim zase rano az pujdu kolem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Březen 2012 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2012 Doplneni: http://www.volny.cz/valentvi/foto/Fotografie0574B.jpg Dneska mi prisel jekl na oj, tak budu pokracovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky