tomas80 Zveřejněno 29. Říjen 2011 Sdílet Zveřejněno 29. Říjen 2011 Ahoj. Narazil jsem na netu na totohttp://en.wikipedia.org/wiki/Voith_Schneider_Propeller Docela zajimavej system pohonu lode. Tak si muzete trochu rozsirit sve znalosti a treba to nekdo vyzkousi i na sve lodi :). Kazdopadne to je asi spis na vytlacnou plavbu. Nedokazu si ty lopatky predstavit na nejakem zavodnim clunu. Zde jeste video Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 29. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 29. Říjen 2011 (upraveno) Totéž v češtině:http://cs.wikipedia.org/wiki/Voith-Schneider_%28lodn%C3%AD_%C5%A1roub%29Nechtěl bych si do toho něco namotat :) Upraveno 30. Říjen 2011 uživatelem taurus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 29. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 29. Říjen 2011 AhojTenhle systém se používá na vlečných lodích v námořních přístavech...plavidlo dokáže jet jakémkoliv směrem dle nastavení lopatek .Pro jiné účely než je použití u ,, buksíráků,, tedy těchto vlečných lodí a kromě speciálních plavidel tento system není určen , pro říční či námořní plavbu je nepoužitelný a dnes se snad ani u novostaveb nepoužívá.Celé zařízení je dosti složité a lehce dochází k poškození lopatek propelleru ať předměty ve vodě nebo při kontaktu se dnem.Revoluce se nekoná...klasika je klasika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 30. Říjen 2011 Autor Sdílet Odesláno 30. Říjen 2011 To bylo prvni co mne napadlo. Ze to musi bejt slozite jako prase, kdyz jsem videl jak se ty lopatky stale prestavujou. Jak rikas, klasika je klasika, v jednoduchosti je sila :). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se