HONY Zveřejněno 17. Říjen 2011 Sdílet Zveřejněno 17. Říjen 2011 ZDRAVíM,CHTěL JSEM SE ZEPTAT KDYŽ MÁM LOD V TEPLé GARÁŽI KDE NEMRZNE! MÁM VYPUSTIT VODU Z VÝFUKOVéHO POTRUBí KDYŽ JE TO LITINA ?JEDNÁ SE O MOTOR MERCRUISER 140HP 3,L JEDNí řIKAJí,ŽE TO TAM MAM NECHAT A DRUZí AT TO VYPUSTíM.JA SI MYSLíM,ŽE LEPší TO TAM NECHAT JDE O SLADKOU VODU. DěKUJI ZA VÁš NÁZOR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 17. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2011 samozřejmně obyčejná voda podporuje korozi!!Pokud se chceš řádně postarat o motor,vodu vypust i z motoru a vše napln antifreezem,který má činidla ,které brání korozi!!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2011 Tak tak, nechat to vypuštěný bez tekutiny je nejhorší varianta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 17. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2011 Ani tak nejde o vyfuky jako o cerpadlo, ktere po vypusteni vody trpi. Jak zde bylo napsano, vypust vodu a nalej tam fridex resp. nejakej antifreez. Nebo pokud se s tim nechces tolik crcat, tak si dej na nohu hadici s usima a druhej konec misto ke kohoutku s vodou do nadoby s namichanym antifreezem. Nech to nasat do motoru a je to. Na vytapeni garaze bych tolik nespolehal, muze se cokoliv prihodit, odejde ti topeni, kdyz zrovna nebudes doma a mas o starosti postarano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 17. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 17. Říjen 2011 Mě by zajímalo, jestli se dá nemrznoucí směsí prohnat i přívěsnej motor, může to něčemu uškodit? Já mám agragát z přívěšáku zabudovanej v lodi, hadice chlazení jsou určený na olej/benzín - tlakový silný, výfuková hadice i tlumiče jsou od Vetusu, letos jsem tedy vodu ze všeho vypustil, ale jednodužší by bylo to prohnat nemrzkou, ale nerad bych něco oddělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HONY Odesláno 17. Říjen 2011 Autor Sdílet Odesláno 17. Říjen 2011 Vypustím to i z motoru a zaliju to nějakou antifrez.kapalinou suché to nenechám.To samé ubělám i s výfukem.Nemužu nic tím zkazit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 18. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 18. Říjen 2011 Ahoj všem,kolik si mám připravit nemrznoucí směsy pro motor Volvo 4,3GL? Mám u motoru takové nálevací hrdélko, mám nemrznoucí směs nalít tudy, nebo je lepší nasát přes nohu?Vypustil jsem vodu z motoru, nevypustil jsem výfuky! Takže vypustím i výfuky, potom doplním antifreez.Jakou používáte kapalinu?Dá se nějak zkontrolovat stav výfuků? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 19. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 19. Říjen 2011 Motor 4,3 - cca 10L antifreez.Výfuky je možno zkontrolovat jedině demontáží Riseru,tj.odšroubovat horní díl-koleno,nejdůležitější je dosedací plocha obou dílů,která mosí být dokonalá a zároven i dobré-nové těsnění.Dosedací plochy bývá většinou nutno nechat přebroudit a nebo přefrézovat - jen tak lze zaručit,že se nebude ventilama dostávat voda do motoru a tento nebude zakrátko po "smrti"bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaXt Odesláno 20. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 20. Říjen 2011 Díky za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se