cespa Zveřejněno 4. Říjen 2011 Sdílet Zveřejněno 4. Říjen 2011 Dobrý den, vím, že je to pro některé z Vás omýlané téma, ale já v tom stále nemám jasno. Můžu a nebo nemůžu rybařit z lodi. Rybářský listek mám a jedná se mi samozřejmě o revírní vody. V rybářském zákoně je uvedeno, že lov z obytných lodí je zakázáno, ale co je to ta obytná lod? V aute mám taky lůžkovou upravu,ale obytnák to není.... Děkuji za info k tématu.Michal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2011 Ahoj,vedl jsem v tomto ohledu korespondenci s Rybarskym svazem tykajici se lodi Seemaster 430, coz je malinkata kajutovka.Po delsim preposilani mezi cleny ve vedeni svazu se shodli na nazoru, ze dle jejich nazoru toto obytna lod neni.Obecne jsem pochopil, ze skutecne obytna lod by mela mit nejen luzka, ale i dalsi vybaveni, jako je toaleta nebo kuchynka. Jednoduche kajutovky by tam teda patrit nemely.Viktor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 4. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2011 No počkej, hausbot ale obytná loď je, ne? Přesto z hausbotů chytá 90% majitelů. Zrovna včera jsem si říkal, že je to to docela zvrácenost chytat ryby a čumět u toho na TV :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
caryk Odesláno 4. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2011 Nikde nemáš správnou definici co to je obytná lod a nevědí to ani na SPS .Takže z lodě normálně chytám a zatim mě nikdo nebuzerovalTo máš jako s bivakem ten postavit mužeš všude ale stan ne To je zkrátka ten náš kocourkov takže asi tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 4. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2011 Já si z kajutovky chytám taky.Až mi seberou papíry,tak se budu soudit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 4. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2011 obsahlou diskusi na toto najdes na -www.mrk.cz-jinak na labi obcas chytam z otevreneho sporta a zatim mi nikdo nic nerek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2011 (upraveno) No počkej, hausbot ale obytná loď je, ne?Je v tom bordel, ale podle Rybarskyho svazu jo. Zatimco podle Rybsvazu je lod cokoliv, vcetne nafukovaciho clunecku pro deti, podle SPS byl hausbot mozna ani nemusel bejt lod nybrz nejaky to plovouci zarizeni, nebo jak tomu rikaji. Mozna se hausbot toleruje, pokud je uvazanej u brehu, chytas vlastne z mola. Litera zakona se porusovat nema, ale zalezi myslim na tom, jak to vidi mistni porybnej. Ja ryby nechytam, shanel jsem info jenom z duvodu toho, ze mame v rodine rybaru hned nekolik, takze praktickou zkusenost nemam. Mohl bych se ale optat, myslim ze porybnyho u nas dela chlap z komory, tak ten asi bude vedet co je to lod. ;) Upraveno 4. Říjen 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 4. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 4. Říjen 2011 Jo ale pokud je loď uvázaná u břehu je brána jako součást břehu a pak se z ní se chytat může.Takže to asi vysvětluje ty hausbóty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se