alf Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Zdravím včera plavba po labi na gumáku od sjezdu do labe naproti zimnímu stadionu do srnojed a zpět..spotřeba 4,5l benzinu.ujeto cca 12km. /971km-967km/http://media.lide.cz/photo/gallery/530_90/5393ea87f69e217d90bb1800.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 To tažný za kabriem je fakt komický. :D Letos jsem kupoval kabrio manželce. Taky jsem bohužel narazil na dva kousky s tažnym. Hned jsem se otočil a utekl. :D Proti gustu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alf Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 To tažný za kabriem je fakt komický. :D Letos jsem kupoval kabrio manželce. Taky jsem bohužel narazil na dva kousky s tažnym. Hned jsem se otočil a utekl. :D Proti gustu....Jenže já 2 auta nemám :) a tažný potřebuji. je to v poho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 jj, říkal jsem si, že si to nejspíš okolnosti vyžádaly. :) Taky je to auto v kabriu tak těžký? Pažout (307) přibral sundáním střechy asi 200kg a to je při jízdě sakra znát. Navíc nevhodnej podvozek frantící u 307 cc vyřešili dvěma asi 30kg závažími za zadní nápravou. :D holt některý automobilky vynakládaji miliardy na odlehčení a v pažoutu dávaji do auta balast.... :D Snad jsem se alespoň tim balastem zase trochu přiblížil lodím. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 (upraveno) Za kabrio to chce ale peknej stylovej lodni vlek. Takhle maly nejsou ani tak drahy a budes king. :DI když samozrejme za kabrio patri spis skutr no.... ;)(Mimochodem... nezere ti to nejak moc?) Upraveno 8. Červen 2014 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alf Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Ahoj Viki,něco v nadrži ještě zbylo ,ty myslíš že 4,5 l je moc na tu vzdalenost byli jsme 2lidi ve člunu... Jinak přeci nejde o to auto.mě se tohle líbí a někdo zase koupí kombíka aby tam nacpal co nejvíc věci.. a skutr bych nechtěl.. to by mě nebavilo... včera mělo být na Labi nějaké ukázky skutru ale nekonalo seto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 To je fakt blbost řešit tady přívěs za kabriem. :) Já měl také tažné na kabriu(dokonce na dvou) a nikomu to divné nepřišlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Me se naopak zda sympaticky tahat lod za kabriem. :)Jinak ke spotrebe: 5HP motor by mel brat něco jako 2l/h na plnej plyn, dvoutakt mozna o kousek vic. S Parsunem tech 12km udelam i za litr benzinu, když jedu na pohodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 No tak 5 Hp Yamaha 2T tedy na hodinu žere cca 25-30l na 100 km se člunem do 200 kg na čtvrt plynu . Při rychlosti 10-12 km /h . +*- . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alf Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Nicméně byla na tomto useku labe ještě jedna kajutovka mooc pěkná.Tak jsem si s majitelem popovídal,a ukazal mu vlaječku na člunu"plavidla.cz".říkal že o tom neví že se sem mrkne,tak snad na to nezapoměl..myslím že na lodi měl napis "tripboatcz"nebo tak nějak... ještě tedy znovu změřím spotrebu,,ale měl jsem v nadrži 5l a neco tam zbylo ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Tak jsem si střihnou letošní první plavbu! Ve čtvrtek ráno z Prahy, v poledne Mělník, a konec v Nymburce, protože komorníci byli líný jak čuňata, a čekali jsme kolem půl hodiny na skorem každý komoře. V pátek pokračujem dál,oběd na soutoku, a dál nahoru na Sandberg. Zajeli jsme pro informace o plavbě, jak nás instruovala cedule u vjezdu do kanálu, a správce mně hned skásnul o 3 pětky za přistání u mola......Pak jsme pluli až dozadu k Benymu, píchli příď na břeh, a hodili nádhernou koupel. když jsme se řádně ochladili, pokračovali jsme po Veletov, a vyvázali se u střelnice. V sobotu jsme si zastříleli, a kvečeru vyrazili zpátky na Sandberg (tentokrát rovnou dozadu) a znova koupel. Tam jsem se vylodil, a přijel pro mne mladej, neb dneska jsem už měl povinosti, Kluci ještě plujou,do Libně dorazí zítra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Na tom Sandberku jsou fakt v tomhle pitomí , 30 kč za informace to je mazec . A ještě se divili že si tam u nich nezakotvil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Maxiku, ty delas jako kdybys nejaky informace potreboval. :DJa tam zajizdim jenom když opravdu něco chci, jako třeba zmrzlinu a pivo. Samozrejme alkohol nepiju, když vedu plavidlo, takze zmrzlinu pro mne a pivo pro deti. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Pak ale zase bacha na socialku :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 (upraveno) Měli jsme vlastní sud, a chlazení, ale ze slušnosti si tam kluci každý jedno dali, já pivo nepiju, takže jsem byl na sucho, ale zase střízlivej kormidelník se vždycky hodí ! Jinak musím říct, že loď se dvěma motorama se kormidluje náramně, v komorách pohoda, jak přijdeš na to jak řadit kerou vrtuli,odtáhne tě to při vyjíždění z komory od stěny bez nějakýho trapnýho odstrkování rukama ( kdo by taky odstrkával skorem 19 metrů, že jo), a těch 300 koníků je taky docela znát, když zaberou. Když jsem před nějakejma 8 lety s ní vjížděl prvně do komory, Hynek (majitel, a kapitán) mi říká, vole, kam se ženeš, to nejni autus, abys šláp na brzdu a stál na fleku......ale zastavil jsem ještě asi 5 metrů před vratama. Teď už problémy nemívám, akorát jsem utrh o trám jeden buml, ale byl na starým provazu a vylovili jsme ho..... Upraveno 8. Červen 2014 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Kurna škoda že jsem tě minul , včera sem vyplouval ze Sandberku , když vy jste se vraceli z Veletova . Stašně rád bych si ten křižník prohlédl . Jakou to má tak spotřebu jestli se mohu zeptat ? A s tím střízlivým kormidelníkem to je pravda tedy . mně taky loď neposlouchá když mám upito Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 8. Červen 2014 Sdílet Odesláno 8. Červen 2014 Ještě odkaz pro ty kdo neviděli http://www.uchal.com/osr/Sandra-na-suchu-2007/ je to z 2007, když se šopovala, a celo jsme ji natírali, až budou fotky z letošní plavby, tak jsem hodím odkaz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 Krasny stroj! Az se jeden divi ze to je ještě "male" plavidlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 Maxiku, tak neco takoveho bych jednou chtel, to je parada ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malahavranice Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 To tažný za kabriem je fakt komický. :D Letos jsem kupoval kabrio manželce. Taky jsem bohužel narazil na dva kousky s tažnym. Hned jsem se otočil a utekl. :D Proti gustu....Já bych si dovolila odporovat:-)Kabrio je sportovní vůz a tudíž může tahat sportovní náčiní, jako například člun:-)My taháme loď s Megane CC už 4 roky a vypadá to dobře:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 to tomas080 : a co tohle ? http://nemam1.rajce.idnes.cz/super_van_craft) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 Já jsem si jen trochu rejpnul do toho tažnýho. Nechtěl jsem tu rozpoutat diskuzi. :) Neni to sice muj šálek kávy, ale zase v tomhle nejsem žádnej extrémista. :)Ve francii jsem potkával něco jako buggy (normálně na číslech). Tahali za tim na vleku vodní skutr. Bylo to výborně dizajnově sladěný. Nicméně představa, že za to zapřáhnou normální vlek s korbou, naloženej pytlema s cementem..... fuuuuj. To je podobný, jako např. Honda Goldwing. Taky má tažný, ale představte si za takovou motorkou normální vlek s cihlama, kátrovačkou, lopatama a dalšíma krámama na stavbu. :D Ale jak jsem psal.... každýho věc a nikoho neodsuzuju! Hlavně, že máš jak dopravit gumák na vodu.Já jsem v tý francii tahal gumák za autem rovnou na těch malejch kolečkách. Měl jsem tam kolečka z dětskýho kola. Otevřel jsem kufr (sedan) hodil do něj příď gumáku, uvázal a zadek jel na kolečkách. Měli jsme to k vodě jen asi 3km. Když mě tam jednou drapli chlupatí, tak jsem si myslel, že se z pokuty pos.... Nakonec jim jen vadilo, že jsem při parkování přejel plnou čáru. člun za autem je vůbec nezajímal. Z původních 200E jsme nakonec skončili na 30E a příjemnym povídání s příjemnou a pěknou policajtkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malahavranice Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 Pánové, nejde mi sem vložit fotka, jinak byste mohli sami posoudit, že kábro s člunem vypadá fakt dobře:-) http://nd06.jxs.cz/110/231/5d2ddf45b9_98180408_v1.jpg?1402335588 edit Tomas80: fotka doplnena :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 (upraveno) Taky jsem se byl, konkrétně 8.6 projet. První projížďka na lodi v životě, pokud nepočítám zkoušky na SPS a trajekt v Chovatsku. Byli jsme s přítelkyní a psem na Slapech. Jeli jsme ze Staré Živohošti viz přiložená mapka. Takhle naklikáno 29km. Jeli jsme to i s cca 4 koupáními 6 hodin. Tak třetinu cesty na 3/4 plynu, zbytek jen na ECO, první třetina plynu - ryska na start. obrázku. Zbaštilo nám to 4 litry benzínu. Přesto že jsem srdcem motorkář, tak mě to dostalo a je to vážně pecka. Strašně se mi líbil ten pohled na řeku z jiné strany, než ze břehu. Už se těším, až projedu Slapy i na druhou stranu. Jo a ještě přidám pár postřehů. Co se týče hození člunu na vodu, tak jsem si ze začátku připadal jako pitomec, lidé, kteří se vedle váleli na louce na mě celou dobu civěli, ale jakmile jsme zatlačili člun do vody, kousek odpádlovali a odfrnkli jsme, tak byla spíš vidět závist. Když jsme se vrátili, tak už to bylo ok, vedle nás přijela dvojice taky s malým člunem a rozebírali jsme to tam společně, takže už jsem si lidí nevšímal. A co se týče techniky - nutně potřebuju externí nádrž :-) 2x jsem to vycucnul až do sucha a nastartovat po dolití benzínu byla docela makačka. Dlouho trvalo, než se okruh zase odvzdušnil. Jinak je Parsun docela příjemný, není moc hlučný, nesmrdí, jelo se mi pěkně. Jen možná koupím stejně jako Viky ten propeler pro 2,6HP. Motor od půlky plynu dál už nic nedělá, dusí se a nemá sílu se víc vytočit. http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=5140232968911 Parsun 5HP, člun 3,2m, Al podlaha. Upraveno 9. Červen 2014 uživatelem Rimmerak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 9. Červen 2014 Sdílet Odesláno 9. Červen 2014 to tomas080 : a co tohle ? http://nemam1.rajce.idnes.cz/super_van_craft)Davide ty vole ja uz asi starnu, protoze tohle by se mi libilo. Tak treba nekdy na stari :). Nicmene na tehle je musim rict kurevsky hodne prace, nez by se to dalo do kloudneho stavu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se