cespa Zveřejněno 28. Září 2011 Sdílet Zveřejněno 28. Září 2011 Dobrý den, snažím se zprovoznit vestavěný motor 2.3 OMC Cobra s dvojkomorovým karburátorem. Motor už mám vyštelovaný, ale zatím se mi nedaří seřídit sytič, který je z boku karburátoru. ovládá horní škrtící klapku karburátoru a asi pomocí tepelné spyrály, která je spojená vodičem s alternátorem. Motor mi studený chytne hned,ale tak na sekundu a pak zas chcípne, po 10 pokusu zustane nastartovaný s trochu přidaným plynem. Pokut je motor teply,chytá na otočení klíčku. Děkuji za tipy, jak tento tip sytiče vlastně funguje,jak se dá poznat,že je vůbec funkční a popřípadě jak ho nastavit. Předem Všem děkuji. Michal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Září 2011 Sdílet Odesláno 29. Září 2011 Měl jsem u "karbecu" stejný systém sytiče a jelikož jeho funkce mne moc nenadchla úplně jsem jej vyřadil. Nejprve jsem si udělal táhýlko pro ruční ovládání sytiče ale nakonec jsem se naučil startovat motor bez sytiče. Studený motor nejprve několika pohyby páky plynu zaplavím benzínem a potom s lehce přidaným plynem startuji, tak na podruhé na potřetí vždy chytne. Myslím tím při běžném provozu a cca třeba týdenní odstavce. Po zimě mi trvá nastartování o chvilku déle ale za to může i zakonzervování motoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 29. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 29. Září 2011 Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi zafixoval sytičovou klapku v otevřeném stavu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Září 2011 Sdílet Odesláno 29. Září 2011 Ano - sytič mám na ručním táhýlku, takže když by bylo potřeba mohu jej ručně zavřít a po nastartování otevřít. Momentálně jej mám ale zaháknutý tak aby se mi klapka nemohla samovolně přivřít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 Opět téma sytič, nebudu zakládat nové vlákno ale dám dotaz sem.Sehnal jsem karburator na 4 a 6 válcový motor dle kodu na karbeci - rok 1998 (mercruiser mercarb) kde je sytič , tedy spíše bimetal na sytiči dohříván elektrikou. Zkoušel jsem provoz na sucho a po přivedení 12V na kontakt se za chvíli bimetal nahřeje a začne klapku otevírat. Předpokládám, že to pomáhá po nastartování ještě něž se motor zahřeje na provozní teplotu otevřít klapku. Netuší někdo zda je to zapojené přes teplotní čidlo - přihřívá dokud se motor nenahřeje na správnou teplotu, nebo časové kdy to např. je v provozu jen po určitou dobu po nastartování a potom se přívod proudu odpojí. Děkuji za Vaše odpovědi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 Ahoj, mám to samé na autě, je to napojené na cívku, pod stálým proudem, zapneš klíček sepne sytič Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 No na schematu jsem to takto zapojené našel, ale přijde mi jaksi divném, že do toho jde proud stále. Ale asi to někdo takto vymyslel a funguje to takže proč ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 No na schematu jsem to takto zapojené našel, ale přijde mi jaksi divném, že do toho jde proud stále. Ale asi to někdo takto vymyslel a funguje to takže proč ne.kdyby do toho nešel proud stále, tak to vystydne a znou začne sytit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 No na schematu jsem to takto zapojené našel, ale přijde mi jaksi divném, že do toho jde proud stále. Ale asi to někdo takto vymyslel a funguje to takže proč ne.kdyby do toho nešel proud stále, tak to vystydne a znou začne sytitMěl jsem za to, že při chodu motoru se to již ohřeje dostatečně aby to zůstalo v otevřené poloze ale asi zřejmě né - no je to jen na tom abych to vyzkoušel za chodu a dle toho zapojil ale když to tak je vymyšlené tak nemá asi cenu se tím dále zabývat a udělat to tak jak soudruzi z usa myslí. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 karbec je od sacího porubí oddělenej tlustým těsněním tak, aby se teplo nepřevádělo, neb mu teplo vadí. navíc se prouděním vzduch ještě ochlazuje ( až někdy zamrzne)tenhle systém el. vyhřívanýho sytiče je běžnej, zrovna ho měním kamarádovi na skůtru Peugeot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 Ano,sytič je stále pod napětím 12V! Ale správné zapojení je ten přívod s příslušné svorky alternátoru,nebot vyřazování sitiče z činosti má začít až po nastartování motoru a teprve tehdy začne altik dodávat napětí.Kdaž ho připojíš přímo,okamžitě po zapnutí zapalování dochází k jeho vyřazování a když ti motor hned nechytne,sytič může být již z pola vyřazen a tím spíš motor nechytne!!!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 (upraveno) to s klíčkem si myslím takyto by se ale musel krmit střídavinou, nebo přes napěťové relais, jinak je na altíku šťáva všude pořád. zrovna tak ( střídavina ) je to na tom Peugeotu Upraveno 7. Únor 2013 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 Děkuji za rady, místo napojení jsem si našel na schematu, a je mi jasné kde to je aby nedošlo k otevření klapky brzy než se motor skutečně rozběhne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 (upraveno) No jo, já to mám na cívce, protože mám pořádný auto,který chytne hned (VW t2b westfalia 1974):D a =D Upraveno 7. Únor 2013 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 ... protoze jeste nema samozhasivy plasty. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 7. Únor 2013 Sdílet Odesláno 7. Únor 2013 Co, on hlavně nemá žádný plasty !!!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se