Rasper Zveřejněno 20. Duben 2009 Sdílet Zveřejněno 20. Duben 2009 Zdravím,chtěl bych se zeptat, zda by šla maximální rychlost na mém vleku zvednout z 80 km/h na 100 km/h? Vlek byl koupen v roce 2006 u prodejce Trojan přívěsy, má nápravy Knott a závěs tuším Alko, celková hmotnost vleku je 1800 kg.V případě, že by rychlost šla zvednout, jak mám postupovat a na koho se obrátit?Děkuji za odpovědi. Tomáš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koudy Odesláno 20. Duben 2009 Sdílet Odesláno 20. Duben 2009 Jediný rozdíl je v dodatečné montáži tlumičů. Když jsem kupoval nákladní přívěs a chtěl ho na 100, místo 80, tak tam jenom domontovali tlumiče. Asi nejlepší by bylo kontaktoval prodejce (výrobce), jestli je to vůbec možné dodělat na Vaší nápravu a taky jestli to pak půjde přetypovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Duben 2009 Sdílet Odesláno 21. Duben 2009 Ahoj. Na predchozim privesu jsem to take resil, ale pak jsem nekde na foru cetl " naco ti bude stovka na vozejku, kdyz ve vyhlasce mas stejne s vozejkem 80". Zacal jsem to sondovat a zjistil jsem, ze treba pri ceste do chorvatska bych tou stovkou mohl jet akorat v rakousku na dalnici, jinak vsude maj 80. Takze jsem se s tim prestal zabejvat a doufal, ze mne nechytej. Vozejk i s lodi mel 1200 kg, takze se s tim dalo tou stovkou v pohode upalovat. V pripade standardizovanych privesu to prej jde udelat. Kdyz jsem si nechal delat prives pod nynejsi lod, tak jsem to pro zajimavost take dotazoval a bylo mi receno, ze bych to nezaplatil. Jelikoz se jednalo o individualni stavbu, tak by to prej muselo jit do Prahy na zkusebnu a dalsi byrokraticke kroky, kde clovek akorat vyhazuje penize. Takze mam vozejk do 80km/h, ale co si budeme povidat s lodi hmotnosti 2,1 t jedu stejne tak maximalne do 90 a to jeste kdyz nefouka vitr a je dobra silnice :-). Nicmene bych urcite kontaktoval primo vyrobce jak se k tomu postavi a jestli uz to treba neresil. Mozna, ze ten tvuj to je schopen nejak udelat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rasper Odesláno 21. Duben 2009 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2009 OK, to budeš mít pravdu. Takže asi také budu jenom doufat, že mě nechytí a zůstanu u 80 km/h :-). Já mám dvounápravový přívěs, váha včetně lodě je cca 1700 kg. Do 110 km/h to drží jako přibitý. Nejvíce se s tím jelo asi 150 km/h, ale to se nesmí moc hýbat volantem, jinak to za mnou začne pořádně šněrovat :-D. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Duben 2009 Sdílet Odesláno 21. Duben 2009 (upraveno) Ale tak jak jsem psal, zkusit kontaktovat vyrobce muzes a uvidis co ti rekne. Treba by to nejakym jednodussim zpusobem navysit slo a pokavad s tim muzes tou stovkou upalovat tak by se ti to trochu vyplatilo, aspon nekde si pomuzes. Ja uz si to tedko nelajsknu s tim takhle valit :-). Upraveno 21. Duben 2009 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas65 Odesláno 22. Duben 2009 Sdílet Odesláno 22. Duben 2009 (upraveno) Dodatečné zvýšení rychlosti přívěsu z 80 km na 100 km / hod není pralticky možné. Může ho provést pouze výtobce přívěsu a to jen tehdy, pokud má tuto vyjímku uvedenu v ZTP (základní technický protokol) již při schválení technické způsobilosti svých přívěsu a povolenu vyjímkou ministerstva dopravy a přívěs patřičně dovybaví. Vše je uvedeno ve vyhlášce o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, kde se říká, že max. povolená rychlost soupravy je 80 km/hod, pokud není MD čR stanoveno na základě vyjímky jinak.ALE!!! Existuje program Dekry, který se jmenuje TEMPO 100, který umožňuje přetypování přípojného vozidla na 100 km / hod. Jsou tam přesně stanoveny podmínky a DEKRA o něm nechce moc slyšet. Ale zkusit to můžeš. Já to zkoušel zajistit pro jednoho našeho zákazníka. Je to dost drahý, základní poplatek je 3500,- Kč + poplatek za technika Dekry a cestovné 20,- Kč / km a je u přívěsů kategorie O2 předepsaný úhybný manévr s naloženým přívěsem na nějaké volné ploše, takže mi doporučili zajistit si a samozřejmě zaplatit letiště! Zdravím,chtěl bych se zeptat, zda by šla maximální rychlost na mém vleku zvednout z 80 km/h na 100 km/h? Vlek byl koupen v roce 2006 u prodejce Trojan přívěsy, má nápravy Knott a závěs tuším Alko, celková hmotnost vleku je 1800 kg.V případě, že by rychlost šla zvednout, jak mám postupovat a na koho se obrátit?Děkuji za odpovědi. Tomáš Upraveno 22. Duben 2009 uživatelem tomas65 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 1. Červen 2010 Sdílet Odesláno 1. Červen 2010 Zdravím,chtěl bych se zeptat, zda by šla maximální rychlost na mém vleku zvednout z 80 km/h na 100 km/h? Vlek byl koupen v roce 2006 u prodejce Trojan přívěsy, má nápravy Knott a závěs tuším Alko, celková hmotnost vleku je 1800 kg.V případě, že by rychlost šla zvednout, jak mám postupovat a na koho se obrátit?Děkuji za odpovědi. TomášProdej svůj vlek a kup si nový. Vyjde to levněji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 1. Červen 2010 Sdílet Odesláno 1. Červen 2010 Ahoj. Na predchozim privesu jsem to take resil, ale pak jsem nekde na foru cetl " naco ti bude stovka na vozejku, kdyz ve vyhlasce mas stejne s vozejkem 80". Zacal jsem to sondovat a zjistil jsem, ze treba pri ceste do chorvatska bych tou stovkou mohl jet akorat v rakousku na dalnici, jinak vsude maj 80. Takze jsem se s tim prestal zabejvat a doufal, ze mne nechytej. Vozejk i s lodi mel 1200 kg, takze se s tim dalo tou stovkou v pohode upalovat. V pripade standardizovanych privesu to prej jde udelat. Kdyz jsem si nechal delat prives pod nynejsi lod, tak jsem to pro zajimavost take dotazoval a bylo mi receno, ze bych to nezaplatil. Jelikoz se jednalo o individualni stavbu, tak by to prej muselo jit do Prahy na zkusebnu a dalsi byrokraticke kroky, kde clovek akorat vyhazuje penize. Takze mam vozejk do 80km/h, ale co si budeme povidat s lodi hmotnosti 2,1 t jedu stejne tak maximalne do 90 a to jeste kdyz nefouka vitr a je dobra silnice :-). Nicmene bych urcite kontaktoval primo vyrobce jak se k tomu postavi a jestli uz to treba neresil. Mozna, ze ten tvuj to je schopen nejak udelat.Policie skoro všude toleruje vlekům rychlost pod 100 km za hod.. 95 podle GPS funguje 105 je špatně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 1. Červen 2010 Sdílet Odesláno 1. Červen 2010 OK, to budeš mít pravdu. Takže asi také budu jenom doufat, že mě nechytí a zůstanu u 80 km/h :-). Já mám dvounápravový přívěs, váha včetně lodě je cca 1700 kg. Do 110 km/h to drží jako přibitý. Nejvíce se s tím jelo asi 150 km/h, ale to se nesmí moc hýbat volantem, jinak to za mnou začne pořádně šněrovat :-D.Vykašli se na maximální povolené svislé zatížení na závěs / 75 - 100 kg/ a zatěž závěs 200 - 250 kg. odstraníš tzv. kyvadlový efekt a do asi 140 km za hod. to bude stabilní, potom ví bůh. Při vážení auto plus vlek se to neprojeví a při odděleném vážení maximálně zjistí přetíženou zadní nápravu. Stačí před vážením vyhnat lidi z auta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiřina Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 Ahoj. Na predchozim privesu jsem to take resil, ale pak jsem nekde na foru cetl " naco ti bude stovka na vozejku, kdyz ve vyhlasce mas stejne s vozejkem 80". Zacal jsem to sondovat a zjistil jsem, ze treba pri ceste do chorvatska bych tou stovkou mohl jet akorat v rakousku na dalnici, jinak vsude maj 80. Takze jsem se s tim prestal zabejvat a doufal, ze mne nechytej. Vozejk i s lodi mel 1200 kg, takze se s tim dalo tou stovkou v pohode upalovat. V pripade standardizovanych privesu to prej jde udelat. Kdyz jsem si nechal delat prives pod nynejsi lod, tak jsem to pro zajimavost take dotazoval a bylo mi receno, ze bych to nezaplatil. Jelikoz se jednalo o individualni stavbu, tak by to prej muselo jit do Prahy na zkusebnu a dalsi byrokraticke kroky, kde clovek akorat vyhazuje penize. Takze mam vozejk do 80km/h, ale co si budeme povidat s lodi hmotnosti 2,1 t jedu stejne tak maximalne do 90 a to jeste kdyz nefouka vitr a je dobra silnice :-). Nicmene bych urcite kontaktoval primo vyrobce jak se k tomu postavi a jestli uz to treba neresil. Mozna, ze ten tvuj to je schopen nejak udelat.Maximální povolená rychlost soupravy, byla vždy omezena maximální povolenou konstrukční rychlostí "nejpomalejšího vozidla" v soupravě. Platilo to i ve Vyhláškách, platí to i v Zákoně. auto 157 a vlek 80 max. 80auto 80 a vlek 100 max. 80 traktor 30 a vlek 80 max. 30auto 80 a vlek 25 max. 25auto 101 a vlek 100 max. 100vše v km/hod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 2. Červen 2010 Sdílet Odesláno 2. Červen 2010 AhojJa vim ze jo, to taky nikdo neresi. Jde jenom o to, ze rychlost je dana kazdym statem a pokud maj v predpisech 80 s vozejkem, tak na vozejku muzes mit nalepeny co chces a stejne pokud je pravdou to co pises, pojedes 110 tak te stejne osolej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumburak Odesláno 11. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2010 hele, já jel jednou s malým přívěsem po dálnici do MOhelnice 190, vezl jsem na něm 4 bečky piva a strašně jsem se těšil až je na chatě narazím :-)jinak je to přesně jak tady píšete, 100km/h se muže jet jen v německu a rakousku, proto to nemá smysl řešit a navíc, policajti Vás do 100km/h nechají býtna dálnici jsou radary stejně nastaveny na 130km/h, kamiony se neměří, protože maji tachografy co jim to měří pruběžně, max by tě zezadu mohli měřit passatem, ale to oni nedělají, v praxi stačí držet krok s náklaďákama a občas nějakyho předjet a nikoho tím neprovokujete, já mám s vlekama najeto snad 200tis km a nikdy mě za rychlost nestavěli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka_Tce Odesláno 16. Únor 2011 Sdílet Odesláno 16. Únor 2011 (upraveno) Maximální povolená rychlost soupravy, byla vždy omezena maximální povolenou konstrukční rychlostí "nejpomalejšího vozidla" v soupravě. Platilo to i ve Vyhláškách, platí to i v Zákoně. auto 157 a vlek 80 max. 80auto 80 a vlek 100 max. 80 traktor 30 a vlek 80 max. 30auto 80 a vlek 25 max. 25auto 101 a vlek 100 max. 100vše v km/hodMaximální rychlost soupravy je u nás 80 km/h a to jakékoliv. Osobák s vlekem nebo tahač návěsů. Zdravím, Jirka Upraveno 16. Únor 2011 uživatelem Jirka_Tce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 16. Únor 2011 Sdílet Odesláno 16. Únor 2011 Jo, ale výrobci nových vleků schválených na 100km/h mají výjmku MD, takže s takovým vlekem můžeš jet v čR klidně 100km/h, pokud tedy tažné vozidlo může víc, než 100.Jinak jak se tu píše, zatížit závěs 200 až 250kg, to je pěknej nesmysl, každé tažné má povolené svislé zatížení, záleží na typu auta, a pokud ho přetížíš o 150% tak to taky nemusí to tažné vydržet, při statickém zatížení asi jo, ale na úchyty působí dynamické zatížení, které má výrazné výkyvy a dále tažné zatěžuje, až dojde k únavě materiálu a závěs to nevydrží, tak to bude docela sranda, představ si, co takovej dvoutunovej neřízenej vlek s poměrně vysokým těžištěm udělá v rychlosti přes 100km/h . V lepším případě zničíš loď, v horším sejmeš ještě někoho na silnici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clubman Odesláno 23. Květen 2012 Sdílet Odesláno 23. Květen 2012 Ahoj,nevíte jestli se něco změnilo ve zvýšení rychlosti z 80 na 100 km/h ? Koupil jsem loď s fabrickým přívěsem (r.v. 2008), přívěs je nebržděný do 750kg ( takže asi nemusí být tlumiče , teda můj nový nákladní vlek z OBI je nemá a má homologaci na 130 km/h). Snažil jsem se nějaké info získat u techniků na DI , ale ti se se mnou nechcou moc bavit :-( . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 23. Květen 2012 Sdílet Odesláno 23. Květen 2012 Ten vlek z OBI by nesel prestavbou upravit na lod? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 23. Květen 2012 Sdílet Odesláno 23. Květen 2012 záleží co máš zapsáno v TP. Pokud jednou otypuješ na 80km tak už to předělat nepůjde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clubman Odesláno 23. Květen 2012 Sdílet Odesláno 23. Květen 2012 (upraveno) To asi nešel, ten origo na loď má šířku 2,1m délku 5,5m . Myslím, že takovou přestavbu vleku z OBI by asi na DI nezkousli :-)A v techničáku je origo napsáno 80 km/h . Upraveno 23. Květen 2012 uživatelem Clubman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Květen 2012 Sdílet Odesláno 24. Květen 2012 Tak mne zkousli prodlouzeni z 2.2m na 4.7m.... Vyrobce s tim dal souhlas, tak to neresili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 24. Květen 2012 Sdílet Odesláno 24. Květen 2012 to clubman:pokud máš v techničáku napsáno rychlost 80km/hod. tak ti je homologace na 130km/h k ničemu, můžeš s tím tedy jezdit pouze 80km/h.Rozhodující je co máš v TP. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se