romanva Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 Já jsem kardan nechával vyvažovat když mi ho u staré nohy předělávali na jiné kříže. Uvidím. Kdyby byly nějaké vibrace, tak ho vyndám, ale myslím, že by to mělo být OK. Vím, že se to tu řešilo, ale už mi nezbývá čas, tak to zkusím. Myslím, že když je v něm vůle je to horší, než když bude lehce nevyvážený. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 To by mne zajímalo co na tom krátkém kardanu chcete vyvažovat? Je to dost nesmysl.Pokud nejsou nějak poškozené unašeče stačí kříže vyměnit - jen dejte pozor co nakupujete na vašem slavném e.bay za šunt,většinou z číny,někdy to nejsou vhodné kříže a po výměně mají vůli v unašečích!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 2. Květen 2016 Sdílet Odesláno 2. Květen 2016 No s těma křížema to vím. viděl jsem tam i kříž za 900,- made in china. Tyhle co jsem koupil snad ne. Do uložení nešly rozhodně volně a vůle tam není vůbec žádná. Ty staré už i malinko hrkaly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 3. Květen 2016 Sdílet Odesláno 3. Květen 2016 Mněl jsem na mysli axialní vůli kříže v miskách s jehovými ložisky v zkompletovaném kardanu.Dokáže se to hezky rozdrnčet při vyšším volnoběhu a stačí při tom sotva pozorovatelné vůle i 0,1mm.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 4. Květen 2016 Sdílet Odesláno 4. Květen 2016 Bezva informace. Zítra si to poslechnu, ale myslím, že to bude dobré. Na těch starých křížích jsem lehounkou vůli cítil, na těch nových vůbec nic. Předpokládám, že když je na nich " made in USA" tak to snad čína nebude i když..?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 4. Květen 2016 Sdílet Odesláno 4. Květen 2016 Originál mercruiser díly bývají Made in china.Tak bych nevěšel hlavu😀 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 12. Květen 2016 Sdílet Odesláno 12. Květen 2016 Nemáte náhodou někdo doma vrtuli 13-3/4 nebo 14 a stoupání 13" ? Potřeboval bych vyzkoušet, případně i koupit. Mám tam teď stoupání 14 a chtělo by to trochu pomalejší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76martinko Odesláno 19. Červen 2016 Sdílet Odesláno 19. Červen 2016 Ahojte všetci, som z BA a na fóre som nováčik. Mám čln Bayliner 2052ls a motor 5.0L z-náhon alfa 2.generácie. Keď vytočím volant do jednej alebo do druhej strany (pri vyskoých aj nizkych otáčkach) tak cítiť vybrácie a je počuť také nepríjemné dunenie (neviem presne ako to nazvať). Dal som vymeniť hlavné ložisko aj kardánové kríže a ďalšie dve ložiská pred horným pastorkom. Po tomto je problém stále rovnaký, povedal by som, že aj horší. Vedel by mi niekto poradiť, čo s tým je?Za akúkoÄľvek radu vopred ďakujem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 19. Červen 2016 Sdílet Odesláno 19. Červen 2016 (upraveno) Ahoj .Co vrtule? Jak říkáš s tím zhoršením po výměně ložiska transomu tak bych skouknul souosost motoru s nohou.koukni na uložení motoru.Hlavne vzadu jestli se nerozpadli ty opěrné pružiny a podložky Upraveno 19. Červen 2016 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76martinko Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Ahoj,to všetko sme urobili aj uloženie motora je v poriadku a vrtuÄľa je úplne nová.Nemám vôbec predstavu čo s tým môže byť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Mě určitý druh hluku zmizel když jsem opravil svislé uložení nohy. Myslím tím svislé čepy v transomu. Když jsem vzal za nohu na suchu když byla na stranu, tak byla cítit docela slušná vůle ve svislém směru. Po opravě některé pazvuky zmizely, ale stejně stále v určité poloze něco slyším. Já jsem měl vyžraná ložiska a čep - nejspíš od "kvalitního" mazání, i gufera byly pryč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Ahoj,to všetko sme urobili aj uloženie motora je v poriadku a vrtuÄľa je úplne nová.Nemám vôbec predstavu čo s tým môže byť.Ještě může být ohnutý a tím házející vrtulová hřídel.Jaký odborník ti měnil ty kardanové kříže,může tam totiž být chyba související s neproměřením uložení křížů.Poku jezdíš někdy do Prahy,můžeš vzít nohu s sebou a já ti to zkontroluju. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76martinko Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Obávam sa že toho človeka čo mi to menil už odborníkom nazývať nemôžem tvrdil mi že problém vyrieši a nevyriešil práve naopak je to ešte horšie.RozmýšÄľal som ešte nad tým či nemôže byť krivý ten horný hriadeÄľ kde sú kardany ten spodný meral a povedal že je v poriadku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Obávam sa že toho človeka čo mi to menil už odborníkom nazývať nemôžem tvrdil mi že problém vyrieši a nevyriešil práve naopak je to ešte horšie.RozmýšÄľal som ešte nad tým či nemôže byť krivý ten horný hriadeÄľ kde sú kardany ten spodný meral a povedal že je v poriadku.Ten kardanový hřídel jsem ještě za 40 let praxe ohnutý neviděl a asi by to ani hluk nedělalo.Když nemáš zařazenou rychlost a jenom kormidluješ-motor samozřejmně běží,v různém režimu otáček - ozívá se nějaký hluk? bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Ještě dotaz - ten člun jsi ted koupil a nebo s ním již vloni plul a bylo vše bez problému?bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76martinko Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Kúpil som to vloni a bez problémov to úplne nebolo v podstate to robilo to isté len menej tak som si myslel resp mechanik že po výmene ložisiek a krížov to bude v poriadku ale omyl je to ešte horšie ako to bolo.Teraz sú tie vibrácie a hluk aj keď je zetko rovno pred tým to robilo iba pri natáčaní doÄľava alebo doprava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Jestli ti tam mechoš dal nějakou čínu, tak se to klidně mohlo zhoršit.Občas nestačí dát jen kříže. Záleží v jakym stavu kardan je. Totéž platí o ložisku. Bůh ví co tam dal a jak to složil.Jestli to vibruje i bez zařazené rychlosti při zvýšených otáčkách, tak bych se zaměřil na nevyvážený kardan, vůli v křížích a případně ložisko v transomu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Omlouvám se za mezery, ale tento kardan se v takto krátké délce vyvažuje? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 (upraveno) Poslední věc je stav spojky.) Mezi setrvakem a hřídelí.A znova opakuji vše napovídá špatnému uložení motoru. Jak již zde podotknul Botcentrum a Zdenda dělá to i bez zařazení? Upraveno 20. Červen 2016 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76martinko Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Mám taký pocit že to robí aj na voÄľnobeh a náhradné diely boli originál ale čo je dnes originál? Na krížoch je made in Taiwan.Ešte som skúšal počas jazdy držať ruku na hornom kryte prevodovky a tam sú tie vibrácie dosť citeÄľné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76martinko Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Ešte k tomu kardanu tak ten sa vyvážiť nedá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 20. Červen 2016 Sdílet Odesláno 20. Červen 2016 Když jsou cítit vibrace na převodovce - co takle špatně nastavené pozice ozubených kol? Když se měnily ložiska kardanu - mohlo by to být možné. Malinko jiné ložisko a nevymezení vzájemné pozice kol a průšvih je na světě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Červen 2016 Sdílet Odesláno 21. Červen 2016 Kup těsnění,vyndej Nohu a koukni na hřídel v místě kde prochází ložiskem transomu(jak jsou ty O kroužky). Když to budeš mít dole tak si zatoč ložiskem a koukni na ty kříže.Je to otázka 350 kaček a dvě hodiny času.Také hodně napoví jak půjde noha zpátky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
76martinko Odesláno 21. Červen 2016 Sdílet Odesláno 21. Červen 2016 Práve v tom mieste kde je ten hriadeÄľ uložený v tom hlavnom ložisku tak tam sú známky poškodenia už to sa mi nelubilo hneď na prvý pohÄľad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 21. Červen 2016 Sdílet Odesláno 21. Červen 2016 Na to jsem se ptal záměrně.Je to jeden z příznaků špatné souososti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se