Přejít na obsah
Plavidla.cz

Z-náhon

Doporučené příspěvky

Já jsem kardan nechával vyvažovat když mi ho u staré nohy předělávali na jiné kříže. Uvidím. Kdyby byly nějaké vibrace, tak ho vyndám, ale myslím, že by to mělo být OK. Vím, že se to tu řešilo, ale už mi nezbývá čas, tak to zkusím. Myslím, že když je v něm vůle je to horší, než když bude lehce nevyvážený.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 207
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

To by mne zajímalo co na tom krátkém kardanu chcete vyvažovat? Je to dost nesmysl.Pokud nejsou nějak poškozené unašeče stačí kříže vyměnit - jen dejte pozor co nakupujete na vašem slavném e.bay za šunt,většinou z číny,někdy to nejsou vhodné kříže a po výměně mají vůli v unašečích!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Bezva informace. Zítra si to poslechnu, ale myslím, že to bude dobré. Na těch starých křížích jsem lehounkou vůli cítil, na těch nových vůbec nic. Předpokládám, že když je na nich " made in USA" tak to snad čína nebude i když..??
Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ahojte všetci, som z BA a na fóre som nováčik. Mám čln Bayliner 2052ls a motor 5.0L z-náhon alfa 2.generácie.

Keď vytočím volant do jednej alebo do druhej strany (pri vyskoých aj nizkych otáčkach) tak cítiť vybrácie a je počuť také nepríjemné dunenie (neviem presne ako to nazvať). Dal som vymeniť hlavné ložisko aj kardánové kríže a ďalšie dve ložiská pred horným pastorkom. Po tomto je problém stále rovnaký, povedal by som, že aj horší.

Vedel by mi niekto poradiť, čo s tým je?

Za akúkoÄľvek radu vopred ďakujem.

Odkaz ke komentáři

Ahoj .Co vrtule? Jak říkáš s tím zhoršením po výměně ložiska transomu tak bych skouknul souosost motoru s nohou.koukni na uložení motoru.Hlavne vzadu jestli se nerozpadli ty opěrné pružiny a podložky Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Mě určitý druh hluku zmizel když jsem opravil svislé uložení nohy. Myslím tím svislé čepy v transomu. Když jsem vzal za nohu na suchu když byla na stranu, tak byla cítit docela slušná vůle ve svislém směru. Po opravě některé pazvuky zmizely, ale stejně stále v určité poloze něco slyším. Já jsem měl vyžraná ložiska a čep - nejspíš od "kvalitního" mazání, i gufera byly pryč.
Odkaz ke komentáři

Ahoj,to všetko sme urobili aj uloženie motora je v poriadku a vrtuÄľa je úplne nová.Nemám vôbec predstavu čo s tým môže byť.

Ještě může být ohnutý a tím házející vrtulová hřídel.Jaký odborník ti měnil ty kardanové kříže,může tam totiž být chyba související s neproměřením uložení křížů.Poku jezdíš někdy do Prahy,můžeš vzít nohu s sebou a já ti to zkontroluju.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Obávam sa že toho človeka čo mi to menil už odborníkom nazývať nemôžem tvrdil mi že problém vyrieši a nevyriešil práve naopak je to ešte horšie.

RozmýšÄľal som ešte nad tým či nemôže byť krivý ten horný hriadeÄľ kde sú kardany ten spodný meral a povedal že je v poriadku.

Odkaz ke komentáři

Obávam sa že toho človeka čo mi to menil už odborníkom nazývať nemôžem tvrdil mi že problém vyrieši a nevyriešil práve naopak je to ešte horšie.

RozmýšÄľal som ešte nad tým či nemôže byť krivý ten horný hriadeÄľ kde sú kardany ten spodný meral a povedal že je v poriadku.

Ten kardanový hřídel jsem ještě za 40 let praxe ohnutý neviděl a asi by to ani hluk nedělalo.Když nemáš zařazenou rychlost a jenom kormidluješ-motor samozřejmně běží,v různém režimu otáček - ozívá se nějaký hluk?

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Kúpil som to vloni a bez problémov to úplne nebolo v podstate to robilo to isté len menej tak som si myslel resp mechanik že po výmene ložisiek a krížov to bude v poriadku ale omyl je to ešte horšie ako to bolo.Teraz sú tie vibrácie a hluk aj keď je zetko rovno pred tým to robilo iba pri natáčaní doÄľava alebo doprava.
Odkaz ke komentáři

Jestli ti tam mechoš dal nějakou čínu, tak se to klidně mohlo zhoršit.

Občas nestačí dát jen kříže. Záleží v jakym stavu kardan je. Totéž platí o ložisku. Bůh ví co tam dal a jak to složil.

Jestli to vibruje i bez zařazené rychlosti při zvýšených otáčkách, tak bych se zaměřil na nevyvážený kardan, vůli v křížích a případně ložisko v transomu.

Odkaz ke komentáři

Kup těsnění,vyndej Nohu a koukni na hřídel v místě kde prochází ložiskem transomu(jak jsou ty O kroužky). Když to budeš mít dole tak si zatoč ložiskem a koukni na ty kříže.Je to otázka 350 kaček a dvě hodiny času.Také hodně napoví jak půjde noha zpátky.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...