viky_cz Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 Roman je jeden z mala lidi, diky kterým se neustale presvedcuju, ze je dobry mit cinskej zavesak. ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 (upraveno) Hele Viki, nech toho jo!? Ještě mě přesvědčíš abych si to nechal někde udělat. V čem bych se pak vrtal? V autě už to dneska moc nejde, tak jsem si pořídil loď. Kdybych si i to nechával spravovat v servisech, začal bych se doma nudit a to by pak mohl být průšvih. :lol: Upraveno 13. Červenec 2015 uživatelem romanva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 To bych si nedovolil. Delat něco vlastnorucne je svatym pravem kazdyho dobryho magora! A koneckonců, drzet si doma auto, na kterym se da delat něco bez servisu.. to taky. ;)Je to jenom o tom, co si zvolíš. V tom bych si nedovolil kohokoliv kritizovat. A moje skodoliby postouchnuti neber vazne.... vis ze ti fandim! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 Tak noha je doma a dnes snad vyndám poslední kus starého pohonu a začne zástavba nového. Jsem zvědavý jak to bude vycházet - jestli budu muset laminovat nebo ne. Zjistil jsem pár odlišností jako třeba že nemůžu použít vrtule které mám - to je další rána pro kasičku, protože teď nevím jakou sehnat když se zvětší průměr. Ještě musím porovnat převodový poměry a snad se něčeho dopídím.Je docela sranda jak je ta stará noha proti té nové malá. Vypadá vedle ní jako hračka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 (upraveno) Co jsi sehnal za nohu?Mě zřejmě zbyde 21 " na alpha1 gen2.mohl bych ti ji půjčit. na laborováni. Upraveno 15. Červenec 2015 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 Mám alpha1 gen1 ale vrtuli potřebuju odhadem 17" - pokud má tahle noha ještě trochu rychlejší převod , tak 15"Na staré noze jsem měl 15" s průměrem 13 1/2" a přetáčelo se to (lehce). Mám obavy, že když zvětším průměr, tak to bude chtít spíš nižší stoupání. Nevím co by udělalo kdybych tam dal vrtuli co mám, která má o trochu menší "náboj". I kdybych vyrobil nějaký mezikroužek aby mi nešly spaliny k listům, tak jestli by to tam nějak nekavitovalo nebo něco takovýho, když je tělo nohy větší než náboj vrtule Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 Mám doma starší AL třílist propeller 15 1/4" x 21 s 15 drážkovou hřídelí (Z-noha Alpha 1) s nalisovaným pouzdrem. Celkově slušný stav, občas lehce hází, ale asi by pro tvůj motor byla moc "těžká"Nebo nerezový pětilist Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rambo Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 (upraveno) Ahoj Romane. Sleduji že statečně bojuješ, tak jsem se zaregistroval, abych tě podpořil. Viky už mě kdysi uháněl k registarci, ale já odolával. Takže ať se daří. Upraveno 21. Červenec 2015 uživatelem Rambo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 No vítám tě. Však už bylo na čase. Hele, ptal jsem se proč jde těžko řazení a nejspíš bude chyba v bovdenu co jde od nohy. Prý to tam rádo zatuhne a pak jde řazení těžko.No snažím se bojovat a doufám, že tuhle bitvu vyhraju. Sice kolem baráku je práce jak na kostele, ale ono to neuteče, takže teď jsem přišel domů a šup do modráků. Doufám, že se ještě letos potkáme na vodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 (upraveno) Anachy -to by asi opravdu ten můj motor nezvládl. Leda bych tam dal dva. Ale děkuju za nabídku Upraveno 15. Červenec 2015 uživatelem romanva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 15. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 15. Červenec 2015 Ahoj Romane. Sleduji že statečně bojuješ, tak jsem se zaregistroval, abych tě podpořil. Viki už mě kdysi uháněl k registarci, ale já odolával. Takže ať se daří.Tyjo! To koukam, vitej! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 17. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 17. Červenec 2015 Tak pomalu pokračuju a zjistil jsem jednu zajímavost. Místo výfukové manžety je osazena trubka. Na zahraničních forech jsem se dočetl, že se používá u silnějších motorů, ale že je pak trochu hlučnější. Máte s tím někdo zkušenost? Kdyby to mělo nějak řvát, tak tam radši dám manžetu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 18. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2015 Za jizdy,když je noha dole,není žádný rozdíl v hlučnosti,když se noha zvedne je to samozřejmně trochu hlučnější,ale nic dramatického,ani zdaleka tak hlučné jako u otevřených výfuků,které jdou zkrze zrcadlo.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 18. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 18. Červenec 2015 Tak to zkusím a uvidíme. Kdyžtak to pak vyměním za manžetu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 19. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2015 Jak ti vychází díra v laminátu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 19. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2015 Musel jsem to upravit. Díra pro ALPHU je větší takže přeříznout a vyvrtat nové díry. To už mám hotové, taď se chystám na připojení spojky k mému setrváku. Díry samozřejmě nesouhlasí, tak to zítra vemu do práce na svrtání. Ještě musím udělat nějaké opravy na noze- ložisko v transomu je KO, horní ložisko v noze taky a myslím, že bude i impeller, takže to musím rozhodit. Musím ale sehnat klíč na šrouby na vrchu nohy. No a co je horší, tak mi nepasuje hydraulika, takže budu shánět jiné pístnice a to bude ranec. Mám obavy, že to budu muset provizorně zafixovat abych mohl v srpnu vyrazit a pak to doplnit. Holt budu asi letos jezdit bez trimu a při nakládání to ručně zvednout. Uvidíme - třeba se něco objeví. V USA jsou a za rozumný peníz, ale než to přijde, tak je konec srpna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 19. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2015 Navíc mi ještě nesedí výfuk, takže zase vyrobit, tskže mám o zábavu postaraný. Místo abych si užíval na vodě, tak mám ruce od šmíru a jsem zpocenej až hrůza. Utěšuje mě jen že snad v srpnu má být taky pěkně, tak snad si to ještě letos užiju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 19. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 19. Červenec 2015 Chlapi, jakej klíč je na povolení anody na noze. Z palcových co mám mi žádný nepasuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rambo Odesláno 21. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2015 Dlouho žádná informace. Jak pokračuješ a jak se daří to spasovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 21. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2015 Tak teda něco přidám. Díra do lodi hotová, plochy srovnané. Nohu jsem rozpůlil - musím vyměnit Impeller. Dnes jdu usazovat spojku na setrvák - to chvilku zabere aby to bylo v ose, takže dnešek budu trávit s mikrometrem. Jak to budu mít, začnu to montovat dohromady. Do neděle bych to snad mohl mít usazené v lodi a pak už jen dopojit bovden, řízení a vodu,výfuk a nasadit nohu. No a všechno zpátky zadeklovat a odskoušet na souši. Pokud se něco nevytelí, tak by to snad na tu dovolenou v srpnu mělo klapnout. Uvidíme jestli se něco neobjeví při zkoušce, ale snad ne. Já už jsem tak nadrženej, že přijdu z práce, skočím do modráků a makám. Nečekal jsem že mi to dá tolik práce. Bohužel to není jen vyměnit kus za kus, ale je k tomu dost dodělávání a vymýšlení, a taky shánění dílů. Tak doufám, že to aspoň bude makat tak jak má a už s tím nebudou problémy. Tak mi držte palce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2015 Držím :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2015 Taky drzim! :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rambo Odesláno 22. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 Taky samozřejmě držím palečky. Koukám že se to trochu zkomplikovalo, ale zvládáš to a to je fajn. řeka už čeká na první zkoušky :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 22. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 Nojo, u mě nejde nic jednoduše, ale dal jsem se do bitvy s pohonem, tak musím bojovat. Jen doufám, že z toho vyjdu jako vítěz. Včera jsem přichytil spojku na setrvák, ale nevešlo se mi to doma do soustruhu na vyrovnání, tak se to dnes rovná u nás v práci - možná už to je hotový, říkali, že to bylo mimo osu jen pár desetin, takže snad to dnes namontuju na motor. Ještě jsem stihl upravit ložisko kardanu - našel jsem super náhradu originálu od SKF - jen se musí o 1mm zkrátit vnitřní kroužek, což bylo raz-dva. Má i mazací otvory a přesně sedí do původního pouzdra, takže super. Nemyslím si, že by mělo mít menší životnost než originál, ale to ukáže čas. Dnes se chystám vyrobit výfukové potrubí z nerezu- to bude super. 35 stupňů ve stínu a svářečka je optimální kombinace, tak se holt zase trochu ohřeju no :). Originál bohužel použít nejde, tak se nadá svítit. Přírubu už mám, tak jen svařit potrubí - to snad nebude tak hrozný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2015 "Zlatý český ručičky" To by za chvíli výrobci a prodejci zkrachovaly :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se