romanva Odesláno 6. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 6. Srpen 2014 Tak ložisko vyměněné a je to sakra rozdíl. Ostatní ložiska vypadají dobře, tak už jen tu hřídel a hurá na vodu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 12. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 12. Srpen 2014 Tak hřídel je asi na cestě a teď asi začne ta správná sranda. Musím správně ustavit pastorek a to bez originálního přípravku kterej asi těžko seženu. Máte někdo nějaký fígl jak nejlíp nastavit správnou polohu kol? Někde jsem viděl návod že se hřídel s pastorkem zatlačila do kol, změřila mikrometrem a pak podložkama vytvořila vůle o 0,025". Už ale nevím kde to bylo a tak nevím jestli by to takto šlo. Pak to zkouknout barvou na otisk zubů. Co myslíte? V servisním manuálu to popisujou spárovou měrkou vůči přípravku který se strká místo vrtulové hřídele, ale ten asi těško seženu - je jiný než na jiné Mercruisery. Poradíte někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 19. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2014 (upraveno) Tak noha sestavená, naplněná novým olejem , v pátek namontovat a uvidíme.Jen možná blbý dotaz - čím mazat kardan? Myslím tím ten tisíchran. úplně jedno to asi nebude ne? Upraveno 19. Srpen 2014 uživatelem romanva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
knoki Odesláno 19. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2014 Já to mazal modrou vazelínou Marine - bohužel jen odkaz, kterou jsem bral, ale je to tam bez obrázku:http://www.marine.cz/produkty-vazelina-modra-tuba-detail-18209 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 19. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 19. Srpen 2014 Používám tuhle: http://www.marinesport.cz/store/goods-AWN_510625-598-vazelina-liqui-moly-pro-lodni-motory.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 16. Duben 2015 Sdílet Odesláno 16. Duben 2015 Tak bych zase potřeboval něco vědět. Mám podle mě dost velkou vůli ve spodním svislém čepu na noze. Když jsem to rozdělal, tak tam je pertinaxové futro a má vůli cca 1mm. Víte někdo jaká tam má být vůle? čep je v pořádku a futro vyrobím nové. Nějaká malá vůle by tam asi být měla když je to mazané vodou ne? Takhle jak to je se mi zdá, že to hrká až moc a je to vymačkané v jednom směru víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 17. Duben 2015 Sdílet Odesláno 17. Duben 2015 Doporučuji vůli 0,07 - 0,10 mmbootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 17. Duben 2015 Sdílet Odesláno 17. Duben 2015 Výborně. Moc děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 Tak aje to tady. Dojezdil jsem a tentokrát asi definitivně. Podnikli jsme o víkendu trochu delší plavbu a při cestě zpět jsem "usmrtil" převodovku. Zhruba 50Km před cílem se ozvalo silné zakňučení které po ubrání plynu zmizelo. Na volnoběh jsem dobrblal asi 5Km kde jsem zvažoval odstavení. Nic se ale nedělo-nebo nebylo slyšet, tak jsme pokračovali dál, když v Nymburské komoře se ozval hrozný zvuk jako když se kousne ložisko. Takže od Nymburka jsem byl dotažen druhou lodí která jela s námi. Porozebrání nohy se mi málem sekla pumpa. Na pastorku v dolní části chyběly skoro celé dva zuby. Přišlo to zvláštně bez varování, ještě jsem si liboval jak to pěkně chodí bez divných zvuků. Nejspíš při minulé poruše dostal pastorek co proto a teď to povolilo. Tímto asi můžu tuto nohu odepsat a začít řešit výměnu za novější, nebo výměnu celé lodě.Oprava téhle nohy se už asi nevyplatí a ani jsem nikde nenašel náhradní kola. Předpokládám, že samotný pastorek se asi vyměnit nemůže, ale musí se vyměnit všechny tři ozubená kola i když ty velký vypadají dobře. A i kdybych je sehnal, tak když to posčítám, tak oprava bude stát třeba polovinu jeté ALPHA 1 a stále budu mít historický mechanismus u kterého každá oprava je problém. Musím to nějak promyslet, takže pokud by tu někdo věděl o volném "Z" náhonu tak bych byl rád, ale myslím, že letos to už stejně nedám- času nemám nazbyt a s financema to taky není úplně nejlepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 To je smutná zpráva v půlce sezony, držím palce ať se Ti to podaří co nejdříve vyřešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 Jo, je to smutné, ale plavbu jsme si užili. Vyplouvali jsme z Týnce nad Labem a otáčeli se v Nelahozevsi.Příští rok to plánujeme až na Orlík. Smůla to je, ale už to musím vyřešit jednou pro vždy a ne že se v tom budu každej rok vrtat a shánět složitě nějaké díly. Tak radši oželím zbytek letošní sezony a příští rok to musí makat, nebo pořídím jinou loď. Musím to trochu propočítat a rozmyslet. Jinak jsem byl nadšený, protože jsem uplul asi 200Km cestovní rychlostí 30-35Km/h a spotřeba byla cca 100 litrů, takže zhruba 0,5 l/km, což si myslím, že je na 6m loď, vcelku dost naloženou,přijatelné. Ještě by to chtělo trochu rychlejší vrtuli a možná by to šlo ještě trochu dolů. Jen tak trochu mimo - líbí se mi Bayliner 2155 nebo 2255 - obě sunbridge. Máte s tím někdo zkušenosti? Moje plavčice po mě vyžaduje záchod na lodi, tak je to jeden z důvodů proč uvažuju o jiné lodi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 Ahoj, ty kola, nejsou to tyto? http://www.jpeg.cz/images/2015/07/09/jxmMW.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 No, takto vypadají, ale jestli jsou stejné, to nevím. V garáži to trochu oměřím. Přijde mi, že na tom pastorku je asi moc drážek. Myslím, že jich tam tolik nemám Jedině, že by pasovala i ta hřídel co jde do pastorku - že by se vyměnila taky. To by bylo fajn kdyby to šlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 (upraveno) Romane-nevěš hlavu-odvalovaci freza a štouchačka se najde v každe lepší nastrojárně -akorat ty prachy a zlaty česky ruce(ale to ty maš) je tak trochu problem-ale porad to možna vyjde levněji než lodní servis-ty velky by byl větší pruserbudeš v sobotu v Tynci? Upraveno 9. Červenec 2015 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 No, já mám právě obavy, že to tak jednoduché není. Ty kola musejí být "spasované k sobě. To není normální kolmé ozubení, ale šikmé a do oblouku - teď nevím jak se to nazývá. Když ty kole nepůjdou přesně do sebe pod správným úhlem, tak to podle mě bude v lepším případě řvát jako Viktorka u splavu a v horším se to rozlouskne jak ořech. Nevím jestli se dokonce kola při výrobě nezabíhají. Dnes jsem to zase kousek rozebral a vypadá to, že ložisko na té hřídeli je vysypané. Dával jsem ho nové - je to jehlové ložisko TIMKEN. Uvidím až to vyndám, ale přeskakuje to jako blázen. Možná tam je jen nějaký bordel, ale možná, že se podělalo a úlomky jehel se dostaly mezy zuby a bylo to. Uvidím až to zítra dorozeberu. Když jsem to ale loni dával dohromady, tak to chodilo krásně.Jinak ty kola na fotce to vážně nejsou. Na pastorku mám jen 7 drážek a zpátečkové kolo má to řadící ozubení taky jiné, takže smůla.Jo a zatím jsem prohlížel zpátečkové kolo a jsou tam na zubech taky stopy poškození, takže asi nee Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 9. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 9. Červenec 2015 Packa: Jasně - v Týnci budu, ale jen na souši.Jinak se možná blýsklo na lepší časy - našel jsem soukolí na E-bay. Teď řeším jestli mi to pošlou nějak rychleji - že bych přece jen ještě z letošní sezony něco měl. Uvidíme. Kdyby to poslali rychle, tak bych do toho možná ještě šel a přes zimu vyměnit celou nohu. Kdyby mi to ale mělo dorazit za měsíc, tak už to moc smysl nemá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 10. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2015 Tak je jasno. Po neděli pojedu pro celou jinou nohu, tak snad to do dovolené v srpnu stihnu přehodit. Bude to chtít nějaké úpravy , ale to snad nebude problém, tak doufám, že mé problémy tím budou u konce a kdyby náhodou, tak by to mělo být rychle řešitelné, tak mi držte palce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 10. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 10. Červenec 2015 (upraveno) drim palce at to vyjde-a za tejden nebo dva by mohla byt zkusební plavba k Robertovi na Hrcaky Upraveno 10. Červenec 2015 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 Kdybys nechtěl měnit celou nohu, tak tyto kola, co jsem přikládal jako obrázek, jsou na e-bayi - fungl nový za poměrně slušný peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 No, ty kola na fotce jsou jiný. Ještě jsem na E-bayi našel celou sadu, ale už to asi spravovat nebudu. Příští rok by se zase něco jiného podělalo a zase bych byl tam kde jsem. Vyměním to celé za novější typ a tu starou třeba ještě někdo bude chtít. Do nějakého menšího člunu by byla dobrá,protože to je lehké, nebo třeba se budu v zimě nudit a dám to dohromady a třeba ještě někdy použiju, ale teď už mě to nebaví se stím v sezoně drbat a čekat na díly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 ahoj,nedávno tu někdo nabízel alfu I gen II,myslím že to byl bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 Ma doma Alphu I GEN II i s transomem a motorem co sem tedko na jare menil za vetsi, tak se pak muzem domluvit. Kdyztak napis maila. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 Zítra jedu do černošic a měl bych snad přivézt.Tomas 80 - ty to tuším budeš mít pro větší motor než čtyřválec, takže asi jiný převodový poměr, ale dík za nabídku. Dnes jsem to začal odstrojovat a trochu zjišťovat co všechno budu muset předělat, a čeká mě pěkná prácička. U prostřed sezony fakt super. Na začátku srpna mám dovolenou, tak doufám, že bude na lodi a bez modráků. Ale musím to dát i kdybych neměl spát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 S chutí do toho-půl je hotovo! :lol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Červenec 2015 Sdílet Odesláno 13. Červenec 2015 JJ ja to mel na V6, tak hlavne at sezenes a uz to je konecne v cajku :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se