Jahoďák Odesláno 21. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2014 Nebo eBay, tam se toho dá sehnat dost a v super stavu a za cenu vč dopravy v celku přijatelnou, oni to tam maj za babku.Nebo poptej p. Schneidera - Bootcentrum, ten toho má taky dost a ví co a jak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2014 Odtud také posílají bez problémů http://www.ishopmarine.com/ishop/jsp/AsplIsmHomeFcat.jsp?reqFor=30 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 21. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2014 Právě, že musím na e-bay. Na toho mýho veterána už shopy nic nemají. A na e-bayi co jsem našel, tak mají napsáno že do čR nee. Zkusím tam pak napsat, ale až budu vědět co to je. Hrozím se, že už se letos nesvezu. Vypustil jsem olej a nejspíš to rachtá dole.Olej je ale krásně čistej a bez jakýchkoli šupin nebo pilin. řadit ale jde, tak uvidím. Snad to dnes rozdělám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2014 Držím palce :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 21. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2014 Hele, já to řeším tak, že mám na Ebay zasílací adresu na mého kamaráda v Německu, bydlí kousek od Passau, takže když se mi toho tam nastřádá víc, zajedu si tam, nebo někdy má někdo cestu okolo...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 21. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 21. Červenec 2014 Tak jsem to rozebral. Odnesla to hřídel co spojuje spodní část nohy s horní. Ulítlo to ve spodním ozubeném kole těsně nad drážkováním. V lomu je část tmavá, takže to nejspíš bylo naprasklé a teď to prostě ruplo. Horší, že jsem ji nikde nenašel. Všude mají - nedostupné a e-bay taky nic, takže jsem asi nahranej. Jedině snad nechat vyrobit u nás, ale dá se nějak zjistit materiál, kalení nebo co se s tím dělá? No a aby to taky nestálo víc jak nová noha. Jsem z toho na prášky. Na E-bayi jsem našel ještě nějaká kola a ložiska, ale hřídel ne. Všechny kola uvnitř vypadají krásně- i řazení je v pohodě, ložiska taky, tak nevím co s tím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Dej sem číslo toho dílu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Skusil bych oslovit nejakou nastrojarnu co se timto zabejva. Podle mme pokud jim reknes o co jde tak si s tim poradej, zvlaste pokud mas puvodni hridel jako vzorek. Financne to asi zadna lace nebude ale jde o to, jestli ten original brzo sezenes aby si nemusel cele leto stat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Vyrobit to by asi nemusel být problém. Hoď sem alespoň fotku, zkusil bych se vedle v kanclu zeptat na nějaký firmy, co pro nás dělají drážkování. U mě v práci by hřídel udělali taky, ale drážkování si necháváme dělat v kooperaci jinde. Kalený bude asi jenom povrchově to drážkování, jinak to asi nebude žádná extra hitech ocel, která by nešla sehnat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 (upraveno) Pošli fotku té hřídele jak to vypadá a jaké je tam drážkování. Třeba by se to u nás dalo vyrobit. Zuby a drážky děláme bězně. Upraveno 22. Červenec 2014 uživatelem Charlie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Hřídele bývají cementované, dělá se to běžně, takže asi vyrobit, než shánět Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Co máš přesně za typ nohy Alpha 1 gen 1, nebo 2? Možná bych něco uměl.Pošli sem kdyžtak fotku dílu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Je to ona?http://aq110.rajce.idnes.cz/Obecne/#HdelMercAlpha1.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Tak to není ona. Vypadá dost podobně, ale chybí tam závit na zajištění horního ložiska. Trochu podobná je ze 120ky ale nejspíš ta moje bude celkově menší.Podle všeho je to mercruiser "0" Tady je trochu vidět: http://www.marinepowerservice.com/BoatingStore/lookup_parts_mercyear2.cfm/coll_style/04/block_nbr/150/index_nbr/1565/doc_part_nbr/%2046940/requesttimeout/3000/search_text/45691A1/pickdrive/45691A1/path/%2046940/pickyear/0.cfm a je to číslo dílu 45-45695A2Našel jsem jeden obchod kde u ní nemají uvedeno "nedostupné" a cena tam je taky, tak jsem tam psal, ale nedělám si iluze. Na tuhle historii už skoro nic není.Ona je ta noha celkově menší než třeba Alpha - (Taky podstatně lehčí) Večer sem hodím fotky a případně i rozměry.Děkuju Vám všem za snahu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 A M.Schneidera z černošic (Bootcentrum) jsi zkoušel? Má dost věcí i skladem i na tyhle naše starý paštiky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Přiznám se, že jsem trochu doufal, že se tu objeví, tak zkusím, až budu doma mít hřídel v ruce, mu zavolat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Tak jsem udělal nějaké fotky - nechci to tady zahlcovat, tak jsou tady: http://romanva1.rajce.idnes.cz/Porucha_lodi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Clovece, ty jsi prikladny vodni motorista. Nohy ve vode, ruce v motoru. :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Jo, takovej jsem já. Takový velký štěstí můžu mít jenom já. Na druhou stranu je to za 5let poprvé co GOGO nedoplul zpět do maríny bez cizí pomoci. Tentokrát to ale stálo za to. A ta potupa když mě do maríny přitáhl skůtr. Ještě že se to stalo cca 1km před cílem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Nic si z toho nedelej, mne zase dneska při rychlosti 100km/h upadl vejfuk mezi Kojicema a Tyncem. A sbírej uprostřed silnice horkej vejfuk! :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 No tos měl kliku že to nebylo na moři ,,, bo podle námořního práva patří vlečné lodi pulka vlečené lodi a jejího nákladu . Ten na skůutr si to mohl docela užít :-) tak že to dopadlo ještě dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 22. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 22. Červenec 2014 Však jsem se ptal jestli chce klíče hned nebo až to spravím. Hele - Křižíkova fontána je proti tomu co bylo za tím skůtrem trapnej pramínek. On to musel dost točit, takže to bylo docela zajímavý. Trochu zpestření pro lidi v maríně v nedělním horkém odpoledni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 23. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2014 Zkus se mrknout ještě sem:http://www.ebay.com/itm/MerCruiser-Pre-Alpha-Drive-Shaft-w-Pre-Loaded-Pin-and-Roller-Bearing-13-Splin-/111139030196?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item19e06704b4&vxp=mtr zdá se, že by to mohla být ona a že i posílá do čR. A to označení vypadá zajímavě - pre-Alpha shaft :-)))To vypadá na rok výroby něco jako to moje :-))) taky všichni vždycky řikaj, jóó, to je ten starej model :-))), na to už nic není :-s :-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 23. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 23. Červenec 2014 Ne- to není ona. Tohle je podle mě na merc. 120. Navíc je dost vyžraná v místě ložiska. Našel jsem jednu starší v USA, ale chce za ní skoro 500 doláčů + poštovný+ clo +DPH a měsíc čekání a jsem někde kde se to už nevyplatí. V Polsku jsem našel komplet motor i s nohou za 400zl. Sice by byly další náhradní díly, ale nevím jestli to bude to pravé. Je to v háji, ještě zkusím zjistit kolik by stála výroba a uvidíme jestli do toho ještě budu investovat, nebo jestli to nevyměním celé. Teď je teda ta nejhorší doba kdy to mohlo přijít, protože mám jiné investice a tak loď bude muset asi počkat. Uvidímepokud se to podaří opravit , tak dobrý, ale jestli to budu měnit, tak to je ranec a to teda nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 25. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 25. Červenec 2014 Tak to zatím vypadá, že díky "Charlie"mu možná ještě letos popluju, za což mu budu velice vděčný. Nabídl mi výrobu, stará hřídel už by měla být u něj, tak doufám že to klapne. Jak to tak rozebírám - zdá se mi, že ložisko na "zpátečkovém" kole je hlučnější než by asi mělo a když to držím v ruce a lehce otáčím, tak jako bych cítil lehounké vibrace. Nemohlo by to způsobovat kňučení které jsem připisoval nejdřív špatně ustavenýma kolama nebo novýmu impelleru? Naštěstí tam je kupodivu podle katalogového čísla kuličkové ložisko SKF, tak ho v pondělí koupím a jsem zvědavej. Z gufera u vrtule jsem vytáhl samozřejmě vlasec. Vypadá to, že to asi vydrželo - břit vypadá dobře a olej je čistej a nikde neteče, ale už mě to štve. Myslíte že má nějakej efekt ten řezací nůž na vlasce co se montuje k vrtuli? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se