cespa Zveřejněno 15. Září 2011 Sdílet Zveřejněno 15. Září 2011 Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je možné si dodatečně dodělat měřák-palubní budík trimu na Z noze OMC 3l. Jedná se mi o to, že trimování funguje,ale nemámm možnost zjistit v jaké výchozí poloze se " Z noha" nachází, pouze citově trimuji před skluzem a na začátku skluzu. Děkuji za Vaše rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Září 2011 Sdílet Odesláno 15. Září 2011 Ahoj záleží na tom zda máš v noze místo pro umístění čidla, budík jako takový na desku dáš lehce. Jakou máš nohu dle motoru bych typoval na alpha 1 - ta má místo pro čidla z boku je to taková černá "puklička" z každé strany je jedna při origo zapojení máš na přístojovce tři ovládací tlačítka nebo páčku v ovládací páce plynu. Při třech tlačítkách jsou na noze čidla dvě jedno zajišťuje zvedání prostředním tlačítkem do určité polohy, vrchní zdvih do maxima a spodní spuštění do minima. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 15. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 15. Září 2011 Jedná se o nohu OMC cobra 3L a motor je OMC 2.3. existuje nejaky uneverzalni snimac a budik, ktery bych namontoval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Září 2011 Sdílet Odesláno 15. Září 2011 Existuje. Kupoval jsem jej ještě když jsem měl závěsnej motor , ale nemohu si vzpomenout přesně kde zkus bootcentrum mám dojem že tam. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 15. Září 2011 Sdílet Odesláno 15. Září 2011 Ahoj...Cobry mají čidla na trim ..to bych spíš koupil originál než něco vymýšlet a zkoušet....je to podobné jako u Alphy One od Mercruisera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 15. Září 2011 Sdílet Odesláno 15. Září 2011 tak jsem ti to našel ale asi nebudeš moc nadšenej http://www.sterndrive.info/omc_cobra_trim_sender.html leda že by jsi měl jiný ročník A to je jen čidlo, budík asi může být jakýkoliv a ještě nějaký ovládací panel :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 16. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 16. Září 2011 Aha, tak takoveto cidlo tam namontovane mám, viz " http://www.boats.net/parts/search/OMC/SternDrive/1989/232BMRMED/TRANSOM%20MOUNT/parts.html díl číslo 86" jen jsem myslel, že funguje jako koncový spínač pro trimovaci pumpu. Pokusim se na nej ohmetrem napojit a zjistim,jak se chova v urcitem naklonu nohy. pokud by menil odpor s ruznou polohou,tak by stacilo sehnat alternativni budik. Diky za podporu. Michal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Září 2011 Sdílet Odesláno 16. Září 2011 Tak pokud bude fungovat tak jen osadit budík a ten myslím může být jakýkoliv. Přeji Ti aby to tak bylo a nemusel jsi nic moc kupovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cespa Odesláno 18. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 18. Září 2011 Včera jsem to byl na lodi proměřit a mám smůlu, čidlo je nejspíš nefunkční. Vykazuje vnitřní odpor 5m ohm a na vykyv nohy spíš nereaguje. Až bude lod na zimu z vody, pokusím se ho demontovat a "rozchodit". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 19. Září 2011 Sdílet Odesláno 19. Září 2011 Když jsem koupil loď měl jsem stejný problém, čidlo bylo nefunkční, pomohlo rozebrat vyčistit (bylo pěkně nazrzlé). promáznout , zalepit a ještě dva roky fungovalo, potom jsem jej stejně ale musel vyměnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se