Charlie Odesláno 10. Leden 2017 Autor Sdílet Odesláno 10. Leden 2017 Tankuj do topení naftu bez biosložky a nemusíš se bát že se něco zalepí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 10. Leden 2017 Sdílet Odesláno 10. Leden 2017 (upraveno) Tankuj do topení naftu bez biosložky a nemusíš se bát že se něco zalepí.naftu bez biosložky v topení mám,jezdím pro paliva na BP hned za přechodem do Rakouska,je to o cca 2km dál, běžná rakouská nafta je na pumpě asi o 6km dál a vyjde snad i levněji než tady,palivo BP bez biosložky je trochu dražší,ale mám pocit,že lodní motor na benzín bez bio jde lépe a snad i víc potichu topení chytlo bez problému,nechal jsem ho běžet 20 minut,budu klidnější,nerad bych ho měl na jaře zalepené a nefunkční,byť je tam nafta bez bio,určitě mu to udělalo jen dobře...všechno je v lodi ztuhlé,ještě se nedá nic moc dělat,musí přestat mrznout Upraveno 10. Leden 2017 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 8. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2019 (upraveno) Letos mi začalo už na jaře topení padat do error záhy po natopení na požadovanou teplotu,k podzimu už padalo do error skoro pořád,dnes jsem ho konečně demontoval z lodě a objevil jsem totálně ucpané sání teplého vzduchu přímo ve ventilátoru tělesa,což bohužel v namontované poloze nebylo vidět ,topení vezmu na kontrolu do servisu a snad mu nebude nic závažného,odpojil a demontoval jsem trubku nasávání teplého vzduchu z kokpitu,kde se o výdech občas opírali pejsci a nechal jsem toto sání otevřené pouze zakryté mřížkou rovnou v bakistě,teď už by snad k ucpávání nemělo tak snadno docházet,ale každopádně bude potřeba ho před každou sezonou vyčistit,což jsem dosud nedělal...prodejce mi už na jaře po telefonu říkal,že to vypadá na nedostatek vzduchu,na vodě jsem pouze vyčistil trubku sání,ale do topení jsem nesáhl,což byla chyba.Demontáž mi trvala cca hodinu,nechuť k tomuto úkonu byla horší než práce samotná a podobné to bude i s opětovnou montáží,každopádně loď bez topení by nebyla komfortní... Upraveno 8. Prosinec 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 10. Prosinec 2019 Sdílet Odesláno 10. Prosinec 2019 (upraveno) topeníčko funguje opět jako funglovka,nic mu naštěstí nebylo,jen mělo psími chlupy totálně ucpaný zmíněný ventilátor...zpětně bych si nafackoval za to,že mě nenapadlo demontovat trubku a šáhnout dovnitř už letos při prvním hlášení error na Labi...navíc demontáží nasávací trubky sání teplého vzduchu vyvedené přes průchodku v nábytku na můstek se snížila provozní teplota v bakistě s topením z 50st.C na 19st.C,což je způsobené konečně dostatečnou cirkulací sání čerstvého vzduchu již dříve namontovanými chladícími průduchy,tato "oprava-vyčištění" mě stálo úhrnem max.tak 3 hodiny práce bez jakékoliv nutnosti investic... Upraveno 10. Prosinec 2019 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky