viky_cz Zveřejněno 1. Září 2011 Sdílet Zveřejněno 1. Září 2011 (upraveno) Ahoj,lameme si tady s kolegou hlavu, co znamenaji kolonky v zadosti:ZADAM O VYDANI: [] prukazu zpusobilosti vudce maleho plavidla [] prukazu zpusobilosti vudce rekreacniho plavidla .... V techto oblastech: [] oblast I (vnitrozemske vodni cesty) [] oblast C (pribrezni plavba na mori)Co z toho mam zakrtnout kdyz chci VMP a mezinarodni prukaz vcetne oblasti C?Kolik prukazu mi vydaji? VMP a mezinarodni, nebo jenom jeden?Ve VMP budu mit oblast I a v mezinarodnim obe? Myslime si, ze se ma zaskrtnout vsechno, tzn. VMP i mezinarodni a oblast I i C, ale nejsme si jisty.Vite to nekdo? Diky, V. Upraveno 1. Září 2011 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Září 2011 Sdílet Odesláno 1. Září 2011 Prukazy budes mit dva. Bohuzel neni jeden univerzalni. Jeden na vnitrostatni toky cr. a jeden mezinarodni na more a myslim zahranicni toky. Tak to mam alespon ja. Oblast 1 je v mezinarodnim jako vnitrostatni zahranicni toky a pak oblast 2 coz je 0.75 mile od pobrezi. U tebe to bude zrejme ta oblast C. Asi bych zaskrt oboji. Uvidis co ti jeste lide poradi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Září 2011 Sdílet Odesláno 1. Září 2011 Hele Tomas - mam uz jen jeden dva byli drive a ted se vydava jiz jen jeden universal :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 1. Září 2011 Sdílet Odesláno 1. Září 2011 No hlavně že je to jednoduché a přehledné.... :lol:A když jsme u těch průkazů.... mám taky jednu otázku.... nemám na moře a tak si ho chci ještě letos dodělat, a manželka nemá samozřejmě nic, chci jí do toho taky uvrtat, a někde jsem na netu četl (a už to nemůžu najít), že od příštího roku bude povinnost při zkoušce prokázat praxi s lodí v řádu najetých hodin, což znamená že si budeš muset zaplatit nějakou "lodníškolu" a tam to odjezdit a pak teprve můžeš na zkoušky. Nevíte někdo co je na tom pravdy????? Jestli je to pravda tak to bude super kšeft... a pro lidičky další tahání peněz z jejich kapsy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Září 2011 Sdílet Odesláno 1. Září 2011 V nasem state uz bych se vubec nicemu nedivil. Vse je vytvareno pouze pro dobro nas obycejnych obcanu :) . Ale jako do toho bych docela sel nevite kde prijimaj prihlasky pro instruktory, pres leto to placnu na machac a penizky za nic jen potecou. Odjezdim s kazdym hodku, napisu deset a je to doma :) . Anachy vidis tak to jsem nevedel ze v tom nasem absurdistanu alespon nejaky pokrok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 1. Září 2011 Sdílet Odesláno 1. Září 2011 zaškrtnout vše, průkaz je jeden kde jsou vyznačeny jednotlivé kategorie. Průkaz vypadá jako nový typ řidičáku, tedy kreditka - vystaví na počkání. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Září 2011 Sdílet Odesláno 2. Září 2011 Kde ti ten průkaz, velikosti kreditky, vystavovali?A kdy? Já ho mám měsíc/vystaven SPS Praha/ ,je pravda,že je již jeden univerzální,ale velikostí je ještě trochu větší nežli byly ty původní!!!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Září 2011 Sdílet Odesláno 2. Září 2011 Už jsem taky viděl to menší provedení, sám mám taky tu větší kartu cca 7,5x10,5 cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 2. Září 2011 Sdílet Odesláno 2. Září 2011 V Praze dělají průkazy velikosti dnešních novejch řidičáků, ptal jsem se tam na to v lednu, páč tu velkou plachtu co mám teď nemůžu nikam dát do peněženky, a normálně na žádost a poplatek ho vymění. Jinak z SPS jsou informace takové, že bude třeba nejdříve absolvovat kurs a až pak jít ke zkouškám, takže něco jako autoškola a vše řádně zaplaceno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 2. Září 2011 Sdílet Odesláno 2. Září 2011 Jinak z SPS jsou informace takové, že bude třeba nejdříve absolvovat kurs a až pak jít ke zkouškám, takže něco jako autoškola a vše řádně zaplaceno.Takže něco pravdy na tom je..... tak to abych si to rozšířil ještě letos.By mě zajímalo čí je to lobby, každému musí být jasné že jde jen o peníze, chceš doklady = zaplať Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 2. Září 2011 Sdílet Odesláno 2. Září 2011 Kde ti ten průkaz, velikosti kreditky, vystavovali?A kdy? Já ho mám měsíc/vystaven SPS Praha/ ,je pravda,že je již jeden univerzální,ale velikostí je ještě trochu větší nežli byly ty původní!!! Bootcentrummám ho vystavený 5/2010 SPS Děčín Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 2. Září 2011 Sdílet Odesláno 2. Září 2011 No vidíš a já mám z Prahy vystaven nový při koupi lodě z 3/2011 a je to plachta jako kr...!Bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
44franta Odesláno 2. Září 2011 Sdílet Odesláno 2. Září 2011 ahoj mám ho taky zhruba měsíc vystavený v Děčíně a je to fakt jako kredita kde jsou vyznačené kategorie jako na řidičáku. Ta praktická jízda byla poviná jenom snad pro ty co si zažádaly o neomezené Kw na motor s mořem. Někteří šly totiš hned po testech domů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boule Odesláno 4. Září 2011 Sdílet Odesláno 4. Září 2011 Je nutné rozlišovat průkaz vůdce (kreditka) a osvědčení plavidla (plachta jako kráva). Průkazy a osvěčení jsou na všech pobočkách stejné. SPS z vlastní iniciativy připravuje pro zkoušky vůdce malého plavidla povinnost předložit potvrzení o schopnosti ovládat plavidlo vystavené pověřenou osobou. Oficiálně jde o zjednodušení vlastního průběhu zkoušky, v praxi to bude znamenat jen další náklady pro žadatele. Potvrzení má nahradit praktickou zkoušku, předložit ho ale budou muset i ti, kdo praktickou zkoušku teď dělat nemusí (do 100 kW výkonu). Změna musí být provedena novelou vyhlášky Ministerstva dopravy č. 224/1995 Sb., sledovat a připomínkovat se to dá přes adresu http://eklep.vlada.cz/eklep/page.jsf , kde to naštěstí zatím není. Je celkem evidentní, že SPS chce docílit stavu, kdy bude pro získání průkazu VMP povinné školení. Svědčí o tom jednak zvláštní zkouškové termíny pro klienty školitelů a také elektronická evidence, kterou si úředníci za naše peníze pořídili. S její pomocí sledují, kdo patří k jakému školiteli. Chtějí buď dokázat, že "vyškolení" adepti jsou úspěšnější než ti, kteří se učili sami, nebo si už prostě připravují podklady pro rozdělování licencí. Jiný smysl to mít nemůže. Absolutně nic nemám proti školení, které je sjednáno ze svobodné vůle dvou osob. Zavádět ale další povinnosti bez objektivních a prokazatelných důvodů, s tím nikdo jiný než chorý mozek nebo zkorumpovaný darebák souhlasit nemůže. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 4. Září 2011 Sdílet Odesláno 4. Září 2011 Jo a na charteru si s pětitunovou lodí plave kdejaký diletant.Stačí je párkrát potkat v komoře.Zrovna dneska jsme sledovali několik pokusů o vyvázání k molu.Samosřejmě po proudu.To byla sranda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 4. Září 2011 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2011 Je to tezky.Jedna vec je samozrejme fakt, ze se u nas davaji bez prakticky zkousky kazdymu, kdo udela pisemnej test, kterej neni nijak slozitej, coz asi neni idealni, protoze to muze udelat i clovek naprosto neschopnej treba odhadovat vzdalenosti a rychlosti, na druhou stranu v pujcovnach se da pujcovat lod lidem v podstate bez pripravy.Pokud by se melo jednat o narovnani podminek - to znamena, ze bez overeni, ze je toho primerene schopen, se clovek ke kormidlu nedostane - tak to musi bezpodminecne platit pro sferu komercni i soukromou a da se to pochopit jako prinos. Jedno bez druhyho je nesmysl, ale vime vsichni ze to k tomu speje, teda k diskriminaci soukromych majitelu malych plavidel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boule Odesláno 4. Září 2011 Sdílet Odesláno 4. Září 2011 V to, co popisuje viky, je základní problém. Půjčovna má teoreticky povinnost seznámit klienta s ovládáním plavidla. Někdo to udělá, někdo ne. Někdo lépe, někdo hůře. Přesně tak se budou vydávat veškerá potvrzení. Vše bude jen otázka ceny. Moc a peníze. Být tím, za kým ostatní musí s prosíkem a příslušným obnosem. V tom je podtata úspěchu pijavic, které jinak, než jako paraziti, uspět nedokážou. Podojit ostatní a ještě se tvářit jako spasitel. Znám tohle prostředí dost dobře na to, abych si dovolil o něm psát. A úřednicto, to se může s odpoštěním po... . Pan školitel je na konci roku obejde s "pozorností" a může se spolehnout, že dostane vše, co si zamane. Jak tito lidé budou nakládat se svěřenou pravomocí, si dovedu živě představit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 6. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2011 Včera jsem si vezvedl nový průkaz vůdce malého plavidla na SPS v Praze a je ve formátu kreditní karty, kde jsou vyznačené jednotlivé kategorie. Tolik k těm příspěvkům ohledně velikosti průkazu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 6. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2011 Včera jsem si vezvedl nový průkaz vůdce malého plavidla na SPS v Praze a je ve formátu kreditní karty, kde jsou vyznačené jednotlivé kategorie. Tolik k těm příspěvkům ohledně velikosti průkazu.Měnil jsi průkaz z nějakého konkrétního důvodu , nebo jsi jen chtěl menší provedení?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 6. Říjen 2011 Sdílet Odesláno 6. Říjen 2011 Dělal jsem si rozšíření tak proto výměna....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 20. Březen 2015 Sdílet Odesláno 20. Březen 2015 Snad se to hodí do tohoto vlákna a snad se ta informace bude někomu hodit (ať tam nevoláme všichni).V pondělí jsem volal na SPS kvůli výměně průkazu VPM (viz. nová vyhláška). Nemohl jsem nikde najít příslušnou žádost. Ochotná paní mi sdělila, že žádost bude ke stažení cca do konce týdne. Snad už tam je.S vyplněnou žádostí, s fotografií a se starým průkazem se žadatel dostaví na pobočku SPS. Do měsíce si buď vyzvedne nový průkaz osobně, nebo mu jej pošlou poštou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 20. Březen 2015 Sdílet Odesláno 20. Březen 2015 Co je prosím za změny ? děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 20. Březen 2015 Sdílet Odesláno 20. Březen 2015 http://www.jachtinginfo.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=160964#160964 posledni 2-3 stranky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 20. Březen 2015 Sdílet Odesláno 20. Březen 2015 V kostce.... snižuje se hranice pro max. výkon motoru a max. plochu plachet bez praktické zkoušky. Ti co už průkaz mají na tom vydělají, protože to dostanou bez omezení. Podle principu že nelze omezit rozsah, který už mám.Dále je příbřežní plavba povolena až do 1 nm od břehu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 20. Březen 2015 Sdílet Odesláno 20. Březen 2015 děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se