petrr Zveřejněno 29. Srpen 2011 Sdílet Zveřejněno 29. Srpen 2011 Dobrý den, stalo se Vám při rozhodování nad volbou koupi vhodného typu lodi (plavidla) nebo při odstraňování problému s jejími parametry, že jste se nesetkal s uspokojivým doporučením, radou apod.? Je to samozřejmě pochopitelné, protože problematika lodí a jejich pohonů, i modelářských, je velmi složitá i pro samotné konstruktéry, natož aby pak pro běžné prodejny a servisy. Rád Vám proto nezávazně a bezplatně poradím, pokud se problém týká volby správného tvaru trupu lodi nebo jejího pohonu, zejména co se týče lodního šroubu. Může to zahrnovat otázky na správný tvar trupu lodi pro určitý druh plavby nebo určitý druh pohonu nebo otázky na správný typ lodního šroubu pro určitý druh lodi. Nejčastěji vzniká problém u volby vhodného typu lodního šroubu, ať už pro zvolení nesprávného průměru šroubu, natož pak tvaru a počtu jeho lopatek, aby co nejlépe odpovídal parametrům trupu plavidla a jeho pohonu. To se projevuje zpravidla tím, že se plavidlo rozjíždí příliš pomalu, dosahuje nízké rychlosti, motor má velkou spotřebu, lodní šroub poškozuje tzv. kavitace nebo dochází k vybracím plavidla při nejvyšších otáčkách motoru. Myslím, že jsem kompetentní Vám v tom pomoct radou, jak takový problém co nejsnáze odstranit. Jsem totiž autorem podle všeho prvního technicky správného druhu lodního šroubu na světě. Vyznačuje se zejména velmi vysokou účinností, což má hlavní význam pro radikální snížení energetických nároků na pohon šroubu, ale i odstraňuje teprve nyní řadu hlavních nedostatků klasických druhů šroubů, byť už uplynulo dlouhých 150 let, co byl poprvé správně použit u lodi dávným vynálezcem chrudimským rodákem Josefem Resselem a následně postupně ve světě do dnešní doby vylepšován rozsáhlou řadou konstruktérů a renomovaných světových firem. Je vhodný či spíše potřebný pro všechny takto poháněné druhy plavidel, jaké si jen lze představit, počínaje miniaturními modely a konče třeba atomovými ponorkami a největšími loďmi světa. Je ovšem taky velmi pravděpodobné, že právě tato absolutní světová špička lodních šroubů se bude jednou sériově vyrábět v několika málo modifikacích i v česku. Tento příspěvek, v tomto novém tématu, proto neslouží ani tak pro obvyklou diskusi, ale hlavně na podporu toho, aby se revoluční lodní šroub začal taky co nejdříve vyrábět. Aby to konečně byli taky češi, kteří mají něco výjimečného v tak potřebných, smysluplných a krásných aktivitách, a nebyli to pořád jen ti Američani, Japonci, Němci, švýcaři apod. Zájemce o radu, nebo i jen tak, mi může nezávazně napsat na atw(zavinac)volny(tecka)cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2011 Takže jsem zareagoval a jsem zvědav co se z toho vyklube :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2011 třeba se vyklube novej Jára Cimrman, jeden nikdy neví... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taurus Odesláno 30. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2011 I když se v Cimrmanovi říká "my nesmíme ani naznačovat", nebyl by nějaký náznak, v čem spočívá revolučnost ? Jinak se klidně nabízím k otestování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 31. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2011 Tak pak dejte vedet jak dopadnete. Spis mi to pripada zase jako nejakej teleshoping :) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 31. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2011 Pán mi již odpověděl a zde je přetisk :Dobrý den, pane ...,děkuji Vám za podnětný mejl, i když nevím, jestli Vás odpovědíuspokojím.Příspěvek jsem totiž vložil do fora zejména s ohledem na dosudpoužívané druhy lodních šroubů, a že je možné je doladit správnýmvýběrem nebo úpravou k parametrům pohonu a trupu apod. Zmínka onovém druhu revolučního šroubu ale slouží jen na podporu toho, abysi toho "laskavě" všimly potenciální zájemci o sériovou výrobu(např. nějaká česká firma), nebo kdo by mi s tím uměl pomoct,protože já jako obyčejný občan takové možnosti bohužel nemám. Taky oněm nemohu prozatím uvést detaily, protože ho považuji zapatentovatelný vynález. Až zahájím patentové řízení, princip budumoci samozřejmě zveřejnit. Patentové řízení ale zahájím teprvetehdy, pokud najdu zájemce o sériovou výrobu. Vím, asi se to zdátrochu komplikované, ale takto to s vynálezy má probíhat. Pokudbyste mi uměl nějak pomoci s prosazením do sériové výroby, třeba jenohl. českých lodí, nebo o někom takovém víte, odvděčil bych se!Ještě alespoň něco málo k vynálezu:Předpokládám, že je to první správné řešení tvaru lodního šroubu nasvětě a že dříve nebo později zcela vytlačí všechny dosavadněvyráběné druhy lodních šroubů. Jeho vývoj trval s přestávkaminěkolik let a dokončil jsem ho někdy před rokemv této době. Už kdysi jsem provedl testování jeho první verzeprototypu, a ač jsem ho vyrobil bez potřebného vybavení a jenom takna koleně, tak jeho vlastnosti byly naprosto přesvědčivé. Nynídomlouvám druhé testování. I co se týče vzhledu, je na co se dívat,protože připomíná svými ladnými křivkami nablýskanou karosériinějakého závodního vozu F1. Ale svými vlastnostmi (parametry), kdyžtady používám takové přirovnání, i tyto vozy docela podstatněpřekonává. A původní druhy lodního šroubu, tedy ty, které se nynívyrábí celosvětově mnoha renomovanými firmami? Tak to je vedle té F1něco jako postarší škoda favorit, tak až takový je to propastnýrozdíl. Myslím si, s lehkou nadsázkou, že nový druh lodního šroubuje poslední verze, která se bude používat už napořád, tj. až dozániku lidské civilizace.s pozdravempetr Takže si z toho vyber :) :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 31. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2011 místama mám pocit, že pán od někud utekl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Odesláno 31. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2011 naprosto souhlasím. jsou to nic neříkající plky a sračky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Září 2011 Sdílet Odesláno 1. Září 2011 Po shlednuti par dilu poradu den D se uz nicemu nedivim :) . Asi radsi dal budu jezdit s tim svojim favoritem. Co se tyce vzhledu tak na tom mi z jistych duvodu na propeleru nezalezi a nevim, divil bych se ze se na tom da jeste vymyslet neco revolucniho. Pokud se ale casem ukaze ze se pletu tak se pak panovi klidne omluvim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se