Crazy Zveřejněno 26. Srpen 2011 Sdílet Zveřejněno 26. Srpen 2011 Ahoj. Asi blbá otázka, ale poradil by mi někdo, jaký se leje benzín do 2-taktu motoru 23 koní ( myslím poměr benzín - olej )? Nerad bych tam poslal stejný benzín ( 1 : 50 ) jako do sekačky a pak se divil. A zda-li stačí koupit běžný olej pro dvoutakty, nebo je nějaký speciální pro lodní motory?Děkuji moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 26. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2011 Oleje se dělají i spešl pro přívěsné motory, ale rozdíl oproti motocyklovému jsem nezpozoroval, ale asi budou šetrnější k životnímu prostředí. Poměr záleží dle výrobce motoru, a taky na stylu používání. Ale 1:40 až 1:50 by mělo být ok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 26. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2011 pokud je to starý motor tak 1:25 nebo 1:33 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 26. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2011 No jo, teď na to taky koukám, že to bude ten Neptun 23, takže jak píše skodavrs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 29. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2011 Ja jsem do starejch zavesaku pouzival dicky klasickej olej co jsem daval i do motorky a nikdy nebyl problem. Vedou se samozrejme debaty pro a proti. Nekdo tvrdi ze pokud tam nedas original marine olej tak znic kliku atd.. Co mam nyni zalozni motor 2t na lodi, tak uz ho mam pres 10 let. Motor vzivote nevidel marine olej v benzinu a neni sebemensi problem. Je to sice zalozak ale pouzivam ho i na gumaku takze za rok toho nabeha pomerne dost. Pravdou je, ze je to obycejnej motor bez oddeleneho mazani. Original marine olej jsme pouzivali jemom u mercuriho co jsme meli na predesle lodi ktery mel oddelene mazani benzinu a ten marine olej je ridsi takze se pak lepe promicha v cerpadle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 29. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2011 No já jezdím na lodích jenom dvoutakty, od Warťase,přez Crescenty,až po Fichtel-Sachs, Používám olej od Stihlu,a mažu zásadně 1: 50 několik let, absolutní spokojenost,hlavně u motorů!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodavrs Odesláno 30. Srpen 2011 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2011 (upraveno) no u nových motorů je poměrně důležité na jaký olej jsou konstruovány. Pokud na plnou syntetiku, tak těžko můžeš používat klasický M2T to ten motor zadřeš. Pokud má motor oddělené mazání a je novějšího data, tak bych si na to dal rozhodně pozor. Je to stejné jako např. na skůtru, tam ten má také oddělené mazání a nějakou dobu bude jezdit i na M2T, ale dřív nebo později motor zadřeš. Na skůtry jsou speciální oleje, které jsou plně syntetické a tedy mají úplně jiné vlastnosti než obyč. oleje do dvoutaktů. Stejně tak je to např. u kros motorek tak je také potřeba používat speciální olej pro tyto účely určené.Není to vždy jen o obalu oleje. Doporučuji rozhodně zjistit na jaký olej je motor konstruován. Upraveno 30. Srpen 2011 uživatelem skodavrs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se